Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Landets hurtigst voksende sportsgren: Her åbner kæmpe Padel Lounge i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
Padel Lounge Arkivfoto
Padel Lounge Arkivfoto

Aalborg er og bliver en stor sportsby – både på eliteplan, hvor vi har mange stolte traditioner, og inden for breddeidrætten, hvor man (stort set) kan dyrke lige præcis den sportsgren, som man brænder for.

Men det har faktisk ikke været muligt at dyrke Danmarks hurtigst voksende sportsgren, Padel (tidligere kaldet Padel Tennis), her i byen.

Indtil nu.

For nu kan vi afsløre, at Padel Lounge åbner et helt nyt Padel-center på over 2000 kvm. og med intet mindre end 8 baner på Eternitten, lige ved siden af FunCenter.

Den helt præcise åbningsdato er usikker på grund af corona, men de satser på omkring d. 1. juni – 15. juni.

Landets hurtigst voksende sportsgren: Her åbner kæmpe Padel Lounge i Aalborg
Padel Lounge Arkivfoto

“Vi har oplevet en kæmpe efterspørgsel på sporten i Aalborg, hvor man ellers har måttet køre helt til Frederikshavn eller Randers for at spille Padel,” fortæller Mads Harrestrup, medejer af Padel Lounge, til MigogAalborg.

“Placeringen på Eternitten er helt ideel, for der er masser af parkeringspladser, og så er det samtidig inden for cykelafstand til centrum.”

Har du ikke helt styr på Padel, kan det bedst beskrives som en blanding af 80 % tennis og 20 % squash.

“Det er meget let at lære, og samtidig en sport, hvor du hele tiden kan udvikle på spillet, fordi du både bruger glasvæggene og gulvet,” siger Mads.

Spillet er knap så fysisk krævende som tennis og squash, og det handler mere om finesse og teknik.

“I Randers spiller Ældresagen eksempelvis Padel hver torsdag, og der er folk langt over 80 år, som giver den gas på banen,” siger Mads.

Padel bliver oftest spillet som double, og derfor er det også et meget socialt spil.

Landets hurtigst voksende sportsgren: Her åbner kæmpe Padel Lounge i Aalborg
Padel Lounge Arkivfoto

Den allerbedste spiloplevelse

Padel Lounge åbnede deres første center i august 2019 i Randers, mens Hernings Padel Lounge blev indviet i slutningen af november 2019.

Den nye Padel Lounge her i Aalborg bliver den hidtil største med hele 6 double-baner og 2 single-baner, hvor der er hele 9,5 meter til loftet.

“Vi går efter den allerbedste spiloplevelse, og alt udstyr er det bedste af det bedste. Vores underlag er eksempelvis kunstgræs af typen World Padle Tour Mondo, som bliver brugt af de professionelle,” fortæller Mads.

Det helt unikke i Aalborg bliver selve designet af banerne, som får panoroma-glas i enderne af alle baner. Det betyder, at man fra indgangen kan se ned igennem alle banerne.

Når man træder ind i Padel Lounge bliver man mødt af et loungeområde bygget i genbrugsmaterialer, hvor man kan mødes inden eller efter et slag Padel.

Landets hurtigst voksende sportsgren: Her åbner kæmpe Padel Lounge i Aalborg
Padel Lounge Arkivfoto

Her vil der både være mulighed for at købe lidt lækkert at drikke og eksempelvis forsyne sig med nye bolde.

Man må også hellere end gerne tage mad eller drikkevarer med hjemmefra, så længe man rydder op efter sig selv.

“Det er endda også tilladt at nyde en enkelt øl, hvis man har lyst til det,” siger Mads.

Man booker bane (enten single eller double) online, og så får man tilsendt en kode til døren. Når man ankommer til banen ligger der bat og bolde klar, så man behøver ikke at have eget udstyr.

Man kan købe en bane i en time for 60 kr pr. person (double-bane), men den mest populære og billige løsning er klippekort, hvor man kan købe fra 5-100 klip.

Derudover vil man en gang om ugen have mulighed for at komme til Drop In Padel, hvor nysgerrige sjæle kan prøve to timer for en skarp pris på 50 kr.

Landets hurtigst voksende sportsgren: Her åbner kæmpe Padel Lounge i Aalborg
Padel Lounge Arkivfoto

Lokalt samarbejde er vejen frem

Padel Lounge gør en dyd ud af at have lokale samarbejder i byerne, og i Randers og Herning har man både aftaler med folkeskoler, Ældresagen og tennisklubber.

“Vi vil også meget gerne i kontakt med det lokale foreningsliv i Aalborg, så man må meget gerne kontakte os, hvis man interesseret i at høre nærmere,” forklarer Mads.

Det kan man gøre på info@padellounge.dk

Det er som skrevet stadig usikkert præcis hvornår Padel Lounge åbner, men Mads anbefaler, at man holder øje med deres Facebook-side, hvor de løbende vil opdatere med nyt.

Her vil de også snart annoncere de to opstartslørdage, hvor det bliver gratis at prøve Padel og ikke mindst åbningsfesten, hvor man få stillet nysgerrigheden, sætte tænderne i helstegt pattegris og nyde en kold fadøl.

Hvad: Padel Lounge åbner i Aalborg
Hvor: Eternitten
Hvornår: 1.-15. juni 2020

Du kan følge Padel Lounge på Facebook her.

Annonce for Take Away Festival Aalborg Eat In

Flere af Aalborgs bedste restauranter er med i den nye Take Away Festival. Priserne starter fra 55 kr. Steder som Svalegaarden MEST, La Bottega, La Locanda, Den Bette Kro, Fandanko m.fl er med – se priserne og menuerne her 

Landets hurtigst voksende sportsgren: Her åbner kæmpe Padel Lounge i Aalborg

Seneste nyt