Landets bedste kød: Nu kan du købe Dansk Gastro Kalv i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Gastronomien i Danmark er i rivende udvikling i disse år, og der dukker løbende nye koncepter, teknikker og produkter op, som højner det kulinariske niveau.

Et af de nyeste produkter, som alle kokke i Danmark taler om, er Dansk Gastro Kalv, der forhandles eksklusivt af AB Catering, BC Catering og inco til restauranter og slagtere over hele landet.

Bare ni måneder efter konceptet blev lanceret, er salget af kødet nu dobbelt så stort som forventet, og det skyldes nok ikke mindst, at kalvekødet fra Dansk Gastro Kalv, er noget af det bedste kød du kan sætte tænderne i på det danske marked.

Kalvekødet er 100 % dansk fra udvalgte danske landmænd, som opdrætter kalvene med ekstra fokus på dyrevelfærd: kalvene går frit, har adgang til arealer med dybstrøelse og har godt med benplads.

Konceptet med Gastro Kalv er helt unikt, da man ved race-krydsning får fuld udbytte af alle dyrene – også tyrekalvene.

Det lækre kalvekød er anerkendt vidt og bredt i hele Danmark, og det bliver blandt andet brugt i den anerkendte kokkekonkurrence, Sol Over Gudhjem, hvor årets vinder Gabriel Hedlunds arbejde med Gastro Kalven var så sublimt i både smag og tilberedning, at dommerne eftersigende fik tårer i øjnene.

Det eksklusive kød har nu også fundet vej til Nordjylland.

Du har mulighed for at nyde det på en anerkendt restaurant, kun små 45 minutter fra Aalborg Centrum, eller vælge at trylle med det lækre kød på grillen eller i køkkenet:

Salling Slagter, Salling Super

Du behøver nemlig ikke at tage på restaurant for at nyde det udsøgte kød.

Hvis du vil kræse lidt ekstra om dine gæster i hjemlige omgivelser, kan du nemlig købe det ved slagteren i Salling Super.

“Vi kommer til at have udskæringer som wienerschnitzel og kalvekorteletter fra Dansk Gastro Kalv i det faste sortiment i køledisken, mens vi i visse perioder har specielle udskæringer i montren,” fortæller slagter og produktionsleder Sune Hansen fra Salling Super, til MigogAalborg.

Hvis du køber Gastro Kalv til tryllerierne i køkkenet er der garanti og mørhed og ensartethed i kødet, da det udvælges efter særlige kriterier for alder, vægt, form og fedme.

Kødet er altid perfekt afpudset og trimmet, så det er klar til at blive smidt på grillen eller panden.

“Vi er utroligt glade for, at vi kan tilbyde Gastro Kalv til vores kunder. Det er med til at vise, at vi går meget op i kødkvalitet og ikke mindst ansvarlighed for dyrevelfærd,” siger Sune.

Da MigogAalborg var forbi slagteren, havde de Gastro Kalvens Rolls Royce i kølemontren; kalve højreb, som er krogmodnet i hele 180 dage.

“Det skal hænge i 180 dage – hverken mere eller mindre – så bliver kødet simpelthen smørmørt. Det er en helt fantastisk kvalitet,” forklarer Sune.

Du kan finde mere info om Salling Slagter her.

Restaurant Uafhængig, Hotel Amerika i Hobro

Restauranten på Hotel Amerika har virkelig udmærket sig på Nordjyllands madscene de seneste år, og her kan du sætte tænderne i noget af det bedste kalvekød på markedet; de har nemlig Dansk Gastro Kalv på menukortet.

Restaurant Uafhængig har blandt andet været repræsenteret i konkurrencen Bedst i Nordjylland, hvor Nordjyllands bedste gourmetrestauranter dystede om den fornemme titel.

Her er du sikret gastronomiske oplevelser med autentiske retter med de bedste råvarer og inspiration fra skoven og området omkring Mariagerfjord.

Du kan finde mere info om Restaurant Uafhængig her.

Azzurra runder et skarpt hjørne: Fejres med gratis kaffe to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Elsker du gratis fornøjelser? Elsker du god kaffe?

Så har vi en god nyhed til dig.

Azzurra er kendt og elsket af mange nordjyder, og i år kan de fejre hele 30 års-jubilæum her i byen.

Det fejrer de med en række tiltag i løbet af året, og det kan allerede komme dig tilgode på mandag, den 1. juni.

Gratis kaffe til folket

De første 300 mennesker, der kigger forbi restauranten på Jens Bangsgade 15 på mandag, kan nemlig få en helt gratis coffee to-go fra den italienske restaurant lækre espresso-maskine.

“Vi mener selv, at vi kan tilbyde noget af det bedste kaffe i Aalborg, og I skal være velkomne til at komme forbi og bedømme det selv,” skriver de blandt andet på Facebook.

Mandag er jo 2. pinsedag, og det betyder også specielle åbningstider. Du kan derfor hente din gratis kop kaffe fra klokken 17.00 – 21.00 på mandag.

Vejret bliver fuldstændig fremragende på mandag med 25 grader, så det ligner en oplagt mulighed for at tage en lækker kop kaffe med ud i aftensolen – eller tage den med, når du har spist lidt lækkert i restauranten.

Hvad: Gratis kaffe to-go
Hvor: Azzurra, Jens Bangsgade 15.
Hvornår: Mandag d. 1. juni kl. 17-21

Fra kimchi til kefir: Kom til fermenteringskursus i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Fermentering er blevet det helt hotte inden for kulinariske teknikker, hvor især Noma i København er kendt for at bruge det i stort set alle retter – bl.a også i den nye burger, som du kan læse mere om her.

Fermentering er en ældgammel teknik, og det betyder helt simpelt “at gære”.

Det skulle være noget så sundt, og nu har du selv mulighed for at lære den ædle kunst.

ByLykke, som bl.a. står bag Kefirbrus, står nemlig bag et 3-times kursus lige her i Aalborg.

Det foregår torsdag d. 11. juni (18.30-21.30) og igen lørdag d. 13. juni (09.30-12.30).

Det kan du se frem til

“Vi gennemgår hvorfor fermentering er sundt, hvilke typer du kan inddrage i din hverdagskost og hvad dine tarmbakterier elsker du spiser eller drikker.

Dette foregår mens vi spiser nybagt brød hævet på surdej med mælkesyrebakterier samt hjemmelavet smør lavet på fløde der er fermenteret,” skriver de om arrangementet.

Udover ny inspiration og en masse viden om fermentering kommer du også hjem med to glas fermenterede grøntsager.

“Mellem de to fermenteringsmetoder i køkkenet, smager vi på forskellige ting fra mit køleskab, så du kan få fornemmelsen af hvilke muligheder der findes,” skriver de.

Inkluderet i prisen er al smagning, kaffe, the og kefirbrus ad libitum samt grøntsager og 2 weck glas.

Kurset koster 495 kr.

Det hele foregår på Porsvej 2B 1. sal, Aalborg.

Du skal selv medbringe forklæde, knive til at snitte og skrælle med, et bræt til at skære og snitte på.

Med fordel kan du medbringe en pose eller lignende til hjembringelse af de glas du laver, da de kan afgive væske under transport. Ønsker du at notere undervejs medbringes notesblok og skriveredskaber.

Hvad: Fermenteringskursus
Hvor: Porsvej 2B, 1. sal
Hvornår: 11. og 13. juni

Du finder mere info her.

Fødselsdagskonkurrence: Vind brunch eller middag for 3 personer på Aktuel

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det hele startede den 30. maj 2016.

Vi havde en drøm om, at Aalborg var klar til et stærkt digitalt bymedie, hvor man kunne holde sig informeret om nyheder på mad, events, business, kultur, og alt det andet man søger af information omkring sin by.

Drømmen blev til virkelighed. Det var starten på MigogAalborg. Siden er det gået over stok og sten, og vi har siden fået søstermedier i både Odense og København.

I dag kan MigogAalborg så fejre sin 4 års-fødselsdag, og det skal naturligvis komme JER, vores uundværlige læsere, til gode.

Vind lækkert mad på byens bedste terrasse

Sommervejret er virkelig kommet til Nordens Paris, og et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke er på caféen Aktuel, som åbnede på nye Plads tilbage i november.

De har en fuldstændig fabelagtig terrasse, hvor der er sol og lækkert mad hele dagen.

Aktuel har fra start haft et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Morgenmad/brunch-kortet kører fra 9.30 – 12.30, hvor du kan vælge mellem alt fra hjemmelavet koldskål med friske jordbær og kammerjunker, 2 små vafler med serrano og aioli dip, mini smørcroissant med hønsesalat, ristet surdejsbrød med scrambled eggs, cheddar, avocado og karse og MEGET mere.

Frokost/aften-kortet tager over fra kl. 12.30 – 21.00, og her er valgmulighederne også mange; lige fra bagt laks med sommersquash og limesmør, dybstegte pankorejer med marineret violetkål og chilimayo, rustikke fritter med parmesan, timian og aioli dip, kartoffelsalat med røget laks og radiser mm.

Sådan vinder du

I samarbejde med Aktuel vil vi i anledningen af vores fødselsdag forkæle hele 2 heldige læsere med lækkert mad.

Du kan enten vinde Morgenmad/brunch for 3 personer eller Frokost/Aften for 3 personer.

Du deltager i konkurrencen på følgende måde:

  • Synes godt om opslaget lagt på Facebook 18.15 d. 30. maj
  • Skriv hvor mange år MigogAalborg fylder og hvem du vil tage med på Aktuel
  • Skriv også gerne hvilken af mulighederne du gerne vil vinde
  • Vi trækker en vinder lørdag d. 6. juni