Landets bedste kød: Nu kan du købe Dansk Gastro Kalv i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Gastronomien i Danmark er i rivende udvikling i disse år, og der dukker løbende nye koncepter, teknikker og produkter op, som højner det kulinariske niveau.

Et af de nyeste produkter, som alle kokke i Danmark taler om, er Dansk Gastro Kalv, der forhandles eksklusivt af AB Catering, BC Catering og inco til restauranter og slagtere over hele landet.

Bare ni måneder efter konceptet blev lanceret, er salget af kødet nu dobbelt så stort som forventet, og det skyldes nok ikke mindst, at kalvekødet fra Dansk Gastro Kalv, er noget af det bedste kød du kan sætte tænderne i på det danske marked.

Kalvekødet er 100 % dansk fra udvalgte danske landmænd, som opdrætter kalvene med ekstra fokus på dyrevelfærd: kalvene går frit, har adgang til arealer med dybstrøelse og har godt med benplads.

Konceptet med Gastro Kalv er helt unikt, da man ved race-krydsning får fuld udbytte af alle dyrene – også tyrekalvene.

Det lækre kalvekød er anerkendt vidt og bredt i hele Danmark, og det bliver blandt andet brugt i den anerkendte kokkekonkurrence, Sol Over Gudhjem, hvor årets vinder Gabriel Hedlunds arbejde med Gastro Kalven var så sublimt i både smag og tilberedning, at dommerne eftersigende fik tårer i øjnene.

Det eksklusive kød har nu også fundet vej til Nordjylland.

Du har mulighed for at nyde det på en anerkendt restaurant, kun små 45 minutter fra Aalborg Centrum, eller vælge at trylle med det lækre kød på grillen eller i køkkenet:

Salling Slagter, Salling Super

Du behøver nemlig ikke at tage på restaurant for at nyde det udsøgte kød.

Hvis du vil kræse lidt ekstra om dine gæster i hjemlige omgivelser, kan du nemlig købe det ved slagteren i Salling Super.

“Vi kommer til at have udskæringer som wienerschnitzel og kalvekorteletter fra Dansk Gastro Kalv i det faste sortiment i køledisken, mens vi i visse perioder har specielle udskæringer i montren,” fortæller slagter og produktionsleder Sune Hansen fra Salling Super, til MigogAalborg.

Hvis du køber Gastro Kalv til tryllerierne i køkkenet er der garanti og mørhed og ensartethed i kødet, da det udvælges efter særlige kriterier for alder, vægt, form og fedme.

Kødet er altid perfekt afpudset og trimmet, så det er klar til at blive smidt på grillen eller panden.

“Vi er utroligt glade for, at vi kan tilbyde Gastro Kalv til vores kunder. Det er med til at vise, at vi går meget op i kødkvalitet og ikke mindst ansvarlighed for dyrevelfærd,” siger Sune.

Da MigogAalborg var forbi slagteren, havde de Gastro Kalvens Rolls Royce i kølemontren; kalve højreb, som er krogmodnet i hele 180 dage.

“Det skal hænge i 180 dage – hverken mere eller mindre – så bliver kødet simpelthen smørmørt. Det er en helt fantastisk kvalitet,” forklarer Sune.

Du kan finde mere info om Salling Slagter her.

Restaurant Uafhængig, Hotel Amerika i Hobro

Restauranten på Hotel Amerika har virkelig udmærket sig på Nordjyllands madscene de seneste år, og her kan du sætte tænderne i noget af det bedste kalvekød på markedet; de har nemlig Dansk Gastro Kalv på menukortet.

Restaurant Uafhængig har blandt andet været repræsenteret i konkurrencen Bedst i Nordjylland, hvor Nordjyllands bedste gourmetrestauranter dystede om den fornemme titel.

Her er du sikret gastronomiske oplevelser med autentiske retter med de bedste råvarer og inspiration fra skoven og området omkring Mariagerfjord.

Du kan finde mere info om Restaurant Uafhængig her.

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her

Gigantisk kø: POWER åbnede i Aalborg med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag morgen klokken 7.00 åbnede Elektronik- og hvidevarekæden POWER med et brag i City Syd.

Tusinder af aalborgensere har allerede fra morgenstunden stået i kø, og i aftes var der propfyldt i teltet med overnattende kunder.

To timer efter åbningen var køen stadig gigantisk, men der var højt humør blandt de fremmødte, der fik serveret kaffe og rundstykker.

Mange kom også glade ud fra butikken med store fladskærme og computere og andet elektronik.

Udover en masse vilde kø-tilbud på bl.a. prisvindende SONY høretelefoner, Macbook Air 2019 og 65″ Samsung TV bliver det også en dag fyldt med fede events og konkurrencer.

“Det er en stor festdag,” siger Jesper Boysen, kædens adm. direktør.

Kan prøve Virtual Reality

For dem der tager turen derud, kan man også fordrive ventetiden med at prøve virtual reality, hvor aalborgensiske VRgame opstiller deres maskiner udenfor butikken – helt gratis selvfølgelig.

Senere på dagen serveres der også grillpølser og gratis is fra en is-bil i løbet af dagen.

120 medarbejdere, både fra den nye Aalborg butik samt hovedkontoret i København, står klar i den 2.500 kvadratmeter store butik om fredagen, og der åbnes 24 kasser til hurtig ekspedering.

Se alle POWERs åbningstilbud her.

Hvad: POWER butik åbningsdag
Hvor: Løven 25A, 9200 Aalborg SV
Hvornår: 23. august, 07.00-22.00