Landets bedste kød: Nu kan du købe Dansk Gastro Kalv i Aalborg
Gastronomien i Danmark er i rivende udvikling i disse år, og der dukker løbende nye koncepter, teknikker og produkter op, som højner det kulinariske niveau.
Et af de nyeste produkter, som alle kokke i Danmark taler om, er Dansk Gastro Kalv, der forhandles eksklusivt af AB Catering, BC Catering og inco til restauranter og slagtere over hele landet.
Bare ni måneder efter konceptet blev lanceret, er salget af kødet nu dobbelt så stort som forventet, og det skyldes nok ikke mindst, at kalvekødet fra Dansk Gastro Kalv, er noget af det bedste kød du kan sætte tænderne i på det danske marked.
Kalvekødet er 100 % dansk fra udvalgte danske landmænd, som opdrætter kalvene med ekstra fokus på dyrevelfærd: kalvene går frit, har adgang til arealer med dybstrøelse og har godt med benplads.
Konceptet med Gastro Kalv er helt unikt, da man ved race-krydsning får fuld udbytte af alle dyrene – også tyrekalvene.
Det lækre kalvekød er anerkendt vidt og bredt i hele Danmark, og det bliver blandt andet brugt i den anerkendte kokkekonkurrence, Sol Over Gudhjem, hvor årets vinder Gabriel Hedlunds arbejde med Gastro Kalven var så sublimt i både smag og tilberedning, at dommerne eftersigende fik tårer i øjnene.
Det eksklusive kød har nu også fundet vej til Nordjylland.
Du har mulighed for at nyde det på en anerkendt restaurant, kun små 45 minutter fra Aalborg Centrum, eller vælge at trylle med det lækre kød på grillen eller i køkkenet:
Salling Slagter, Salling Super
Du behøver nemlig ikke at tage på restaurant for at nyde det udsøgte kød.
Hvis du vil kræse lidt ekstra om dine gæster i hjemlige omgivelser, kan du nemlig købe det ved slagteren i Salling Super.
“Vi kommer til at have udskæringer som wienerschnitzel og kalvekorteletter fra Dansk Gastro Kalv i det faste sortiment i køledisken, mens vi i visse perioder har specielle udskæringer i montren,” fortæller slagter og produktionsleder Sune Hansen fra Salling Super, til MigogAalborg.
Hvis du køber Gastro Kalv til tryllerierne i køkkenet er der garanti og mørhed og ensartethed i kødet, da det udvælges efter særlige kriterier for alder, vægt, form og fedme.
Kødet er altid perfekt afpudset og trimmet, så det er klar til at blive smidt på grillen eller panden.
“Vi er utroligt glade for, at vi kan tilbyde Gastro Kalv til vores kunder. Det er med til at vise, at vi går meget op i kødkvalitet og ikke mindst ansvarlighed for dyrevelfærd,” siger Sune.
Da MigogAalborg var forbi slagteren, havde de Gastro Kalvens Rolls Royce i kølemontren; kalve højreb, som er krogmodnet i hele 180 dage.
“Det skal hænge i 180 dage – hverken mere eller mindre – så bliver kødet simpelthen smørmørt. Det er en helt fantastisk kvalitet,” forklarer Sune.
Du kan finde mere info om Salling Slagter her.
Restaurant Uafhængig, Hotel Amerika i Hobro
Restauranten på Hotel Amerika har virkelig udmærket sig på Nordjyllands madscene de seneste år, og her kan du sætte tænderne i noget af det bedste kalvekød på markedet; de har nemlig Dansk Gastro Kalv på menukortet.
Restaurant Uafhængig har blandt andet været repræsenteret i konkurrencen Bedst i Nordjylland, hvor Nordjyllands bedste gourmetrestauranter dystede om den fornemme titel.
Her er du sikret gastronomiske oplevelser med autentiske retter med de bedste råvarer og inspiration fra skoven og området omkring Mariagerfjord.
Du kan finde mere info om Restaurant Uafhængig her.