Landets bedste kalvekød: Nu kan du smage Dansk Gastro Kalv på Struktur

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I starten af august kunne vi her på MigogAalborg fortælle, at du fremover kan købe det eksklusive Dansk Gastro Kalv i Salling Super i Aalborg.

Kalvekødet fra Dansk Gastro Kalv er noget af det bedste kød, du kan sætte tænderne i på det danske marked, og forhandles eksklusivt af AB Catering, BC Catering og inco til restauranter og slagtere over hele landet.

Kødet er 100 % dansk fra udvalgte danske landmænd, som opdrætter kalvene med ekstra fokus på dyrevelfærd: Kalvene går frit, har adgang til arealer med dybstrøelse og har godt med benplads.

Nu har det lækre og møre kød også fundet vej til én af Aalborgs toprestauranter.

På Restaurant Strukturs aftenmenu fra 12. september og frem til 8. oktober er Dansk Gastro Kalv hovedpersonen på menuen, uanset om du bestiller 2 retter (Kystfisk – Gastrokalv), 3 retter (Kystfisk – Gastrokalv – Chokolade & karamel) eller 5 retter:

Kammusling, glaskål & peberrodssauce – Stegt Kystfisk, Karl Johan & let-røget fumé – Gråand, æbler & saltbagt selleri – Mørbrad af Gastrokalv, stegt brissel, rosenkål & aromatisk sauce – Sprød chokolade, let-frossen karamel & kirsebær.

Strukturs aftenmenuer har særdeles skarpe priser på henholdsivs 295 kr. for 2 retter, 350 kr. for 3 retter og 550 kr. for 5 retter.

Dertil kan du naturligvis få en afstemt vin – eller cocktailmenu til maden eller gå all in og bestille En aften på Struktur, der består af cocktails og snacks, 5-retters menu inkl. Gastro Kalv, afstemt vin- eller cocktailmenu til maden og kaffe eller the.

Du kan finde mere info om sæsonmenuen lige her.

Fantastisk kvalitet og struktur

Dansk Gastro Kalv er et af de produkter, som alle kokke i Danmark taler om, og det lækre kalvekød er anerkendt vidt og bredt i hele Danmark.

I 2019-udgaven af den anerkendte kokkekonkurrence, Sol Over Gudhjem, var vinderens arbejde med gastrokalven så sublim i både smag og tilberedning, at dommerne efter sigende fik tårer i øjnene.

På Struktur er man også særdeles tilfredse med det danske kvalitetsprodukt.

“Vi er glade for, at vi kan støtte op omkring Dansk Gastro Kalv, hvor der er stort fokus på dyrevelfærd.

Derudover er det supergodt at arbejde med, og det har en rigtig god kvalitet og struktur,” fortæller Dennis Juhl fra Struktur.

1. ret: Stegt Kystfisk, Karl Johan & let-røget fumé

En nydelse for alle sanser

Her på redaktionen er vi selvfølgelig altid klar på nye kulinariske oplevelser, og en ellers grå og trist onsdag aften, gik vi ombord i 3 retter (Kystfisk – Gastrokalv – Chokolade & karamel) på Restaurant Struktur.

Det skulle vise sig at være den helt rigtige kur mod en potentiel vinterdepression, for de tre retter var en nydelse for alle sanser.

Især kombinationen af mørbraden af Dansk Gastro Kalv og Strukturs kulinariske håndværk var et match made in heaven.

2. ret: Mørbrad af Gastrokalv, stegt brissel, rosenkål & aromatisk sauce

Veltilberedt kalvemørbrad er altid en sikker vinder med dens fine og delikate smag, men det var som om mørheden lige havde fået et ekstra nøk opad skalaen, og det var en udsøgt smagsoplevelse.

Det møre kød blev perfekt komplimenteret af tilbehøret, som ikke overdøvede smagen af det rene kalvekød.

Den stegte kalvebrissel bidrog med en lækker fedme til det magre stykke mørbrad, den let-blancherede rosenkål gav en tiltrængt friskhed, mens den aromatiske sauce løftede den samlede oplevelse til nye højder.

Selvom kødet egentlig kun er på menuen frem til 8. oktober, tør Dennis Juhl godt afsløre, at de hellere end gerne vil bruge Dansk Gastro Kalv i udvalgte menuer fremover.

“Vi har været rigtig glade for at have det på menuen i denne omgang, så jeg vil bestemt ikke afvise, at gæsterne kan glæde sig til et gensyn i fremtiden.”

3. ret: Sprød chokolade, let-frossen karamel & kirsebær

Tryl med Dansk Gastro Kalv derhjemme

Hvis du hellere vil kræse lidt ekstra om dine gæster i hjemlige omgivelser, kan du stadig købe kødet ved slagteren i Salling Super.

Hvis du køber Gastro Kalv til tryllerierne i køkkenet, er der garanti for mørhed og ensartethed i kødet, da det udvælges efter særlige kriterier for alder, vægt, form og fedme.

Kødet er altid perfekt afpudset og trimmet, så det er klar til at blive smidt på grillen eller panden.

Klassiske udskæringer fra Dansk Gastro Kalv er en del af det faste sortiment i køledisken, mens man i visse perioder har andre udvalgte udskæringer i slagter-montren.

Du kan finde mere info om Salling Slagter her.

Få alt det fede udstyr: Ny butik er åbnet på Budolfi Plads

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Forleden åbnede en helt ny butik i hjertet af Aalborg.

Mika er åbnet på Budolfi Plads, som har formået at tiltrække en lang række fede navne som Aktuel, Skagen Fiskerestaurant og BACO.

Mika har i den grad fat i tidens trends, og kommer til at skifte sortimentet i butikken ud tilpasset årstiderne. Her til sommer er der så fuldt fokus på hard stand up paddleboards og surf boards  – ikke de oppustelige.

De slår især på, at priserne er skarpe, hvor man sparer mellem 40-65% sammenlignet med lignende hard boards i øvrige Danmark.

Så hvis du går med en drøm om at komme helt tæt på eksempelvis delfinen i Østre Havn-området, så kan du købe udstyret her.

Tidligere jægersoldat

MIKA er en lille nordjysk virksomhed, der er startet ud fra det grundlæggende princip, at alle fortjener produkter i god kvalitet til overkommelige priser.

Det er Anders Gottlieb Boldsen og Mikkel Højsleth, som står bag Mika, men det er primært Anders man møder i butikken.

Han er tidligere jægersoldat, men springer nu ud som selvstændig.

“Jeg synes, det var et godt tidspunkt at blive selvstændig på. Det motiverer mig at have frihed og kunne realisere mine idéer.

Vi vil gerne yde kvalitet og service på et højt niveau, og det kan jeg ved at være her selv. Vi sælger også produkter, som vi 100% kan stå inde for.

Det skal have vores eget kvalitetsstempel, og vi skal kunne se kunderne i øjnene også bagefter købet,” siger Anders Gottlieb Boldsen til MigogAalborg.

Både til nybegyndere og øvede

Han fortæller, at man kan komme ned i deres showroom på Budolfi Plads, ved siden af BACO, og se de forskellige boards, og tage en snak. Der er både til nybegyndere og øvede.

“Vi vil forene kvalitet og pris, så du som forbruger altid får den bedst mulige handel og personlige service uden nogen fordyrende mellemled.

Det er et løfte, vi kan stå ved, fordi vi forhandler direkte med producenterne, og dermed kan stå inde for både kvaliteten og produktionsforholdene,” forklarer Anders.

Lækre varer til gode priser

Han fortæller også, at de kommer til at finde tidens trends i løbet af sæsonerne.

“Vi springer til, når vi får mulighed for at sikre lækre varer til priser, hvor alle kan være med.

Derfor sælger vi lige nu kvalitets SUP Boards og Surfboards til vandsports-entusiaster.

Vi arbejder også på at opbygge et sortiment indenfor møbler, og hvem ved, hvad vi ellers får fingrene i,” forklarer Anders.

Hvad: Mika er åbnet
Hvor: Budolfi Plads
Læs mere på deres Facebook-side

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her 

Laver de vildeste donuts: Realitystjerne åbner Bronuts-butik i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Først var det burger-krig. Nu kan vi glæde os til donut-krig lige her i Aalborg.

I sidste weekend åbnede Donut-shoppen på Boulevarden med masser af lækre donuts.

Men de får mere end kamp til stregen nu, kan MigogAalborg fortælle.

For en af de helt store spillere på den danske donut-scene har nu lokalerne på plads i byen.

Ejeren af den hastigt voksende donut-kæde Bronuts er tidligere realitydeltager Türker Alici kendt fra Paradise Hotel og Robinson.

Men nu har han brugt noget af berømmelsen på at skabe et ret skarp koncept. For Bronuts er et gigantisk hit i Aarhus, snart åbner de på Vesterbrogade i København, og så hedder Aalborg næste stop.

Rykker ind i Art by Me’s gamle lokaler

Det afslører Türker Alici selv på sin Instagram-story lagt på i dag lørdag eftermiddag.

Her ser man ham gå rundt i de tidligere Art by Me-lokaler på Dannebrogsgade 9.

“Vi er lige nu i Dobbelt A. Prøv lige at tjekke det her, det ligner vist den kommende Bronuts,” lyder det fra Türker.

Han viser så rundt uden for med facaden og inde i selve lokalerne.

“Vi er allerede nået rigtig langt. Vi har været så frække at tegne, så her får I en quick update.

Her kommer der produktionsområde, vores skabe kommer til at være her, montre her aflangt.

Kunderne kommer ind der, stiller sig i kø her, køber og går ud der. Meget nemt og simpelt,” forklarer han.

Screenshot fra Instagram story

Ligger godt i Vestbyen

MigogAalborg har ad flere omgange været i kontakt med Bronuts de seneste par uger, fordi rygterne om en snarlig Aalborg-åbning løb hurtigt.

De har ikke ønsket at kommentere officielt indtil i dag, hvor den ene medejer Türker Alici altså selv bekræfter det.

Hos EDC Erhverv der har lokalerne til udleje ønsker man hverken at be- eller afkræfte, at Bronuts-kæden bliver de nye lejere.

Lejemålet er flot istandsat og er beliggende på en af Vestbyens mest attraktive placeringer på hjørnet af Dannebrogsgade og Istedgade

Kendt for at eksperimentere

Bronuts er blevet ret så populært i Aarhus, og nu er det altså både København og Aalborg, der skal smage på deres vilde donuts.

De er nemlig især kendt for at eksperimentere helt vildt med deres donuts som bl.a. Bounty-Donuts, Twix, Mars, Snickers og selvfølgelig Oreo’s og meget mere.

Bronuts er i øvrigt sammensat af slangordene Bro’s og donuts. Så er det på plads.

Det er ikke engang et år siden, at Bronuts åbnede den første butik i Aarhus, og snart kommer man altså til at have steder i fire byer.

Åbningsdatoen ventes også at blive afsløret inden for kort tid.

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her 

Nyt udspil fra regeringen: Forsamlingsforbud kan hæves til 50 personer fra mandag

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Det nuværende forsamlingsforbud på 10 personer ser ud til at blive hævet til 50 personer fra på mandag.

Det er regeringens udspil i et brev til partilederne i Folketinget. Det skriver både DR, TV 2 og Ritzau som alle er i besiddelse af brevet.

Men der vil være en række undtagelser, hvor endnu flere personer kan være samlet.

Det gælder alle arrangementer, hvor deltagerne “i det væsentlige” sidder ned, lyder det i regeringens udspil.

Det vil sige, at der fra mandag kan blive åbnet for blandt andet bryllupper og andre sommeraktiviteter.

Derudover skal det være muligt at afholde arrangementer med 500 siddende personer, og det gælder også Superligaen.

Et bryllup afholdt i en restaurant eller lignende, der står for mad og lokaler kan gå an, eller en generalforsamling afholdt i et konferencecenter.

Det skal også være muligt med sommeraktiviteter for børn og unge, der sidder ned.

Hæves til 100 personer i juli

Derfra er det ifølge udspillet planen, at forsamlingsforbuddet hæves til 100 personer fra 8. juli, og i august skal det så hæves til 200 personer.

Hvis regeringens udspil bliver til virkelighed vil det betyde, at det også vil være muligt at holde fx en konference med siddende deltagere eller lignende, samt at idrætten eksempelvis Superligaen, kan samle op til 500 personer til kampene.

Her er det et krav, at tilskuerne sidder ned, skriver statsminister Mette Frederiksen i brevet ifølge DR og Ritzaus Bureau.

Politiet skal stadig have mulighed for at nedlægge opholdsforbud, hvis det står til regeringen.

De opholdsforbud har været taget i brug et par gange i løbet af coronakrisen, fordi der har været for mange personer forsamlet på ét sted – blandt andet i Københavns nordhavn og på Islands Brygge.

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her