Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Landets bedste kalvekød: Nu kan du smage Dansk Gastro Kalv på Struktur

Af Emil Kjær Jørgensen

I starten af august kunne vi her på MigogAalborg fortælle, at du fremover kan købe det eksklusive Dansk Gastro Kalv i Salling Super i Aalborg.

Kalvekødet fra Dansk Gastro Kalv er noget af det bedste kød, du kan sætte tænderne i på det danske marked, og forhandles eksklusivt af AB Catering, BC Catering og inco til restauranter og slagtere over hele landet.

Kødet er 100 % dansk fra udvalgte danske landmænd, som opdrætter kalvene med ekstra fokus på dyrevelfærd: Kalvene går frit, har adgang til arealer med dybstrøelse og har godt med benplads.

Nu har det lækre og møre kød også fundet vej til én af Aalborgs toprestauranter.

Landets bedste kalvekød: Nu kan du smage Dansk Gastro Kalv på Struktur

På Restaurant Strukturs aftenmenu fra 12. september og frem til 8. oktober er Dansk Gastro Kalv hovedpersonen på menuen, uanset om du bestiller 2 retter (Kystfisk – Gastrokalv), 3 retter (Kystfisk – Gastrokalv – Chokolade & karamel) eller 5 retter:

Kammusling, glaskål & peberrodssauce – Stegt Kystfisk, Karl Johan & let-røget fumé – Gråand, æbler & saltbagt selleri – Mørbrad af Gastrokalv, stegt brissel, rosenkål & aromatisk sauce – Sprød chokolade, let-frossen karamel & kirsebær.

Strukturs aftenmenuer har særdeles skarpe priser på henholdsivs 295 kr. for 2 retter, 350 kr. for 3 retter og 550 kr. for 5 retter.

Dertil kan du naturligvis få en afstemt vin – eller cocktailmenu til maden eller gå all in og bestille En aften på Struktur, der består af cocktails og snacks, 5-retters menu inkl. Gastro Kalv, afstemt vin- eller cocktailmenu til maden og kaffe eller the.

Du kan finde mere info om sæsonmenuen lige her.

Fantastisk kvalitet og struktur

Dansk Gastro Kalv er et af de produkter, som alle kokke i Danmark taler om, og det lækre kalvekød er anerkendt vidt og bredt i hele Danmark.

I 2019-udgaven af den anerkendte kokkekonkurrence, Sol Over Gudhjem, var vinderens arbejde med gastrokalven så sublim i både smag og tilberedning, at dommerne efter sigende fik tårer i øjnene.

På Struktur er man også særdeles tilfredse med det danske kvalitetsprodukt.

“Vi er glade for, at vi kan støtte op omkring Dansk Gastro Kalv, hvor der er stort fokus på dyrevelfærd.

Derudover er det supergodt at arbejde med, og det har en rigtig god kvalitet og struktur,” fortæller Dennis Juhl fra Struktur.

Landets bedste kalvekød: Nu kan du smage Dansk Gastro Kalv på Struktur
1. ret: Stegt Kystfisk, Karl Johan & let-røget fumé

En nydelse for alle sanser

Her på redaktionen er vi selvfølgelig altid klar på nye kulinariske oplevelser, og en ellers grå og trist onsdag aften, gik vi ombord i 3 retter (Kystfisk – Gastrokalv – Chokolade & karamel) på Restaurant Struktur.

Det skulle vise sig at være den helt rigtige kur mod en potentiel vinterdepression, for de tre retter var en nydelse for alle sanser.

Især kombinationen af mørbraden af Dansk Gastro Kalv og Strukturs kulinariske håndværk var et match made in heaven.

Landets bedste kalvekød: Nu kan du smage Dansk Gastro Kalv på Struktur
2. ret: Mørbrad af Gastrokalv, stegt brissel, rosenkål & aromatisk sauce

Veltilberedt kalvemørbrad er altid en sikker vinder med dens fine og delikate smag, men det var som om mørheden lige havde fået et ekstra nøk opad skalaen, og det var en udsøgt smagsoplevelse.

Det møre kød blev perfekt komplimenteret af tilbehøret, som ikke overdøvede smagen af det rene kalvekød.

Den stegte kalvebrissel bidrog med en lækker fedme til det magre stykke mørbrad, den let-blancherede rosenkål gav en tiltrængt friskhed, mens den aromatiske sauce løftede den samlede oplevelse til nye højder.

Selvom kødet egentlig kun er på menuen frem til 8. oktober, tør Dennis Juhl godt afsløre, at de hellere end gerne vil bruge Dansk Gastro Kalv i udvalgte menuer fremover.

“Vi har været rigtig glade for at have det på menuen i denne omgang, så jeg vil bestemt ikke afvise, at gæsterne kan glæde sig til et gensyn i fremtiden.”

Landets bedste kalvekød: Nu kan du smage Dansk Gastro Kalv på Struktur
3. ret: Sprød chokolade, let-frossen karamel & kirsebær

Tryl med Dansk Gastro Kalv derhjemme

Hvis du hellere vil kræse lidt ekstra om dine gæster i hjemlige omgivelser, kan du stadig købe kødet ved slagteren i Salling Super.

Hvis du køber Gastro Kalv til tryllerierne i køkkenet, er der garanti for mørhed og ensartethed i kødet, da det udvælges efter særlige kriterier for alder, vægt, form og fedme.

Kødet er altid perfekt afpudset og trimmet, så det er klar til at blive smidt på grillen eller panden.

Landets bedste kalvekød: Nu kan du smage Dansk Gastro Kalv på Struktur

Klassiske udskæringer fra Dansk Gastro Kalv er en del af det faste sortiment i køledisken, mens man i visse perioder har andre udvalgte udskæringer i slagter-montren.

Du kan finde mere info om Salling Slagter her.

Del artikel

Andre læser også