Landets bedste kalvekød: Nu kan du smage Dansk Gastro Kalv på Struktur

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I starten af august kunne vi her på MigogAalborg fortælle, at du fremover kan købe det eksklusive Dansk Gastro Kalv i Salling Super i Aalborg.

Kalvekødet fra Dansk Gastro Kalv er noget af det bedste kød, du kan sætte tænderne i på det danske marked, og forhandles eksklusivt af AB Catering, BC Catering og inco til restauranter og slagtere over hele landet.

Kødet er 100 % dansk fra udvalgte danske landmænd, som opdrætter kalvene med ekstra fokus på dyrevelfærd: Kalvene går frit, har adgang til arealer med dybstrøelse og har godt med benplads.

Nu har det lækre og møre kød også fundet vej til én af Aalborgs toprestauranter.

På Restaurant Strukturs aftenmenu fra 12. september og frem til 8. oktober er Dansk Gastro Kalv hovedpersonen på menuen, uanset om du bestiller 2 retter (Kystfisk – Gastrokalv), 3 retter (Kystfisk – Gastrokalv – Chokolade & karamel) eller 5 retter:

Kammusling, glaskål & peberrodssauce – Stegt Kystfisk, Karl Johan & let-røget fumé – Gråand, æbler & saltbagt selleri – Mørbrad af Gastrokalv, stegt brissel, rosenkål & aromatisk sauce – Sprød chokolade, let-frossen karamel & kirsebær.

Strukturs aftenmenuer har særdeles skarpe priser på henholdsivs 295 kr. for 2 retter, 350 kr. for 3 retter og 550 kr. for 5 retter.

Dertil kan du naturligvis få en afstemt vin – eller cocktailmenu til maden eller gå all in og bestille En aften på Struktur, der består af cocktails og snacks, 5-retters menu inkl. Gastro Kalv, afstemt vin- eller cocktailmenu til maden og kaffe eller the.

Du kan finde mere info om sæsonmenuen lige her.

Fantastisk kvalitet og struktur

Dansk Gastro Kalv er et af de produkter, som alle kokke i Danmark taler om, og det lækre kalvekød er anerkendt vidt og bredt i hele Danmark.

I 2019-udgaven af den anerkendte kokkekonkurrence, Sol Over Gudhjem, var vinderens arbejde med gastrokalven så sublim i både smag og tilberedning, at dommerne efter sigende fik tårer i øjnene.

På Struktur er man også særdeles tilfredse med det danske kvalitetsprodukt.

“Vi er glade for, at vi kan støtte op omkring Dansk Gastro Kalv, hvor der er stort fokus på dyrevelfærd.

Derudover er det supergodt at arbejde med, og det har en rigtig god kvalitet og struktur,” fortæller Dennis Juhl fra Struktur.

1. ret: Stegt Kystfisk, Karl Johan & let-røget fumé

En nydelse for alle sanser

Her på redaktionen er vi selvfølgelig altid klar på nye kulinariske oplevelser, og en ellers grå og trist onsdag aften, gik vi ombord i 3 retter (Kystfisk – Gastrokalv – Chokolade & karamel) på Restaurant Struktur.

Det skulle vise sig at være den helt rigtige kur mod en potentiel vinterdepression, for de tre retter var en nydelse for alle sanser.

Især kombinationen af mørbraden af Dansk Gastro Kalv og Strukturs kulinariske håndværk var et match made in heaven.

2. ret: Mørbrad af Gastrokalv, stegt brissel, rosenkål & aromatisk sauce

Veltilberedt kalvemørbrad er altid en sikker vinder med dens fine og delikate smag, men det var som om mørheden lige havde fået et ekstra nøk opad skalaen, og det var en udsøgt smagsoplevelse.

Det møre kød blev perfekt komplimenteret af tilbehøret, som ikke overdøvede smagen af det rene kalvekød.

Den stegte kalvebrissel bidrog med en lækker fedme til det magre stykke mørbrad, den let-blancherede rosenkål gav en tiltrængt friskhed, mens den aromatiske sauce løftede den samlede oplevelse til nye højder.

Selvom kødet egentlig kun er på menuen frem til 8. oktober, tør Dennis Juhl godt afsløre, at de hellere end gerne vil bruge Dansk Gastro Kalv i udvalgte menuer fremover.

“Vi har været rigtig glade for at have det på menuen i denne omgang, så jeg vil bestemt ikke afvise, at gæsterne kan glæde sig til et gensyn i fremtiden.”

3. ret: Sprød chokolade, let-frossen karamel & kirsebær

Tryl med Dansk Gastro Kalv derhjemme

Hvis du hellere vil kræse lidt ekstra om dine gæster i hjemlige omgivelser, kan du stadig købe kødet ved slagteren i Salling Super.

Hvis du køber Gastro Kalv til tryllerierne i køkkenet, er der garanti for mørhed og ensartethed i kødet, da det udvælges efter særlige kriterier for alder, vægt, form og fedme.

Kødet er altid perfekt afpudset og trimmet, så det er klar til at blive smidt på grillen eller panden.

Klassiske udskæringer fra Dansk Gastro Kalv er en del af det faste sortiment i køledisken, mens man i visse perioder har andre udvalgte udskæringer i slagter-montren.

Du kan finde mere info om Salling Slagter her.

Vild start: Over 5000 gæster besøgte Jul i Zoo i weekenden

Skrevet af: Michael Qureshi

I fredags var der premiere på Jul i Zoo for første gang nogensinde i havens historie.

Det er i den grad noget, som har tiltrukket folks opmærksomhed, og allerede i den første åbningsweekend har flere tusind gæster oplevet den fantastiske julestemning i haven.

Aalborg Zoo melder om, at over gæsterne strømmede til fra fredag og weekenden igennem, hvor over 5000 besøgte dyrene omgivet af det nye julelys.

“Vi har forberedt Jul i Zoo i de sidste mange måneder og har glædet os enormt til at vise det frem, så det er naturligvis en stor glæde, at se så mange gæster og høre deres meget positive reaktioner,” siger Henrik Johansen, direktør i Zoo.

Lysvandring gennem haven

Når gæsterne træder indenfor i Zoo bydes de velkommen af en Bjørnemand i juleudgave og herefter begynder en stemningsfuld vandring gennem smukke lyslandskaber, der tager udgangspunkt i de egne dyrene kommer fra.

Ruten gennem Zoo er designet sådan, at lys og stemninger skifter og der hele tiden venter gæsterne nye overraskelser.

På vejen gennem haven går gæsterne blandt andet gennem en lystunnel, hvor de kan dele deres juleønsker på små røde hjerter. De kan opleve den grønlandske jul med spektakulært nordlys, og i den afrikanske landsby venter et festfyrværkeri af farver og lys.

For de mindste er det især Julemandens hytte, der vækker begejstring. Her kan man gå indenfor og møde Julemanden og hviske sine største ønsker i hans øre.

Udover de smukke lyslandskaber kan julegæster i Zoo også glæde sig til en lang række hyggelige juleaktiviteter, blandt andet workshops, korsang og luciaoptog. Og det er selvfølgelig ikke jul uden noget til ganen.

Rundt om i de hyggelige boder kan man nyde klassiske julegodter som gløgg, æbleskiver og vafler eller spændende specialiteter fra bl.a. Grønland og Afrika.

Ny juleattraktion

Det er første gang Aalborg Zoo satser så massivt på fejring af julen, og i Zoo håber de, at det i mange familier bliver en fast tradition at besøge Zoo i juletiden.

“Vi har længe haft ambitioner om at gøre noget særligt ud af julen og give gæsterne en helt ny og anderledes oplevelse af dyrene og haven, og nu kan vi endelig præsentere en unik juleoplevelse, som henvender sig til hele familien,” siger Henrik Johansen.

Med Jul i Zoo føjes en ny dimension til julefejringen i Aalborg, og gennem et stærkt samarbejde på tværs af byens interessenter, Aalborg City, Visit Aalborg, Aalborg Events og City Syd, er Aalborgs position og brand som Juleby nr. 1 blevet styrket.

Åbningstider Jul i Zoo
15.-30. november: Fredag – søndag kl. 16-21

1.-30. december: Alle dage kl. 16-21, dog undtaget 24. december

Trak mange turister til: The Tall Ships Races førte til 51 mio. kr. i turismeforbrug

Skrevet af: Redaktionen
Foto: The Tall Ships Races
Foto: The Tall Ships Races

The Tall Ships Races var en gigantisk begivenhed i Aalborg, der samlede flere hundredetusinder gæster på Havnefronten og i Aalborgs midtby.

De i alt 105.000 tilrejsende personer (de resterende 135.000 var lokale) brugte fortrinsvis de 51 millioner kr. på spisning, transport og shopping.

Det konkluderer en rapport fra VisitDenmark, der netop er offenliggjort.

Omkring halvdelen af turismeforbruget (25,6 millioner) blev lagt i Aalborgs restauranter og spisesteder.

Gav økonomisk afkast

Rapporten er udarbejdet på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse blandt de besøgende gæster under sommerens store aalborgensiske begivenhed.

“Vi er glade for, at vi med denne rapport i hånden kan konkludere, at The Tall Ships Races ikke bare var en stor oplevelse for de mange mennesker, der havde nogle festlige dage i Aalborg, men at det også gav nogle oplevelsesøkonomiske afkast, der er til at tage og føle på,” fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Med udgangspunkt i spørgeskemaundersøgelsen, hvor deltagerne er blevet spurgt, om hvor mange dage de vil besøge The Tall Ships Races, har VisitDenmark kunnet beregne, hvor mange personer publikumstallet på 509.000 dækker over.

Mange tyskere, briter og nordmænd

De 240.000 personer besøgte i gennemsnit Aalborg og Nørresundby Havnefronter 2,1 gang.

Der var i blandt de 240.000 personer i alt 8.500 overnattende eventturister, hvor af de 32 procent var udenlandske turister. Der var især tyskere, briter og nordmænd, der brugte The Tall Ships Races som anledning til at besøge Aalborg.

“Selvom vejret betød noget for det samlede publikumstal, synes det ikke at have betydet noget i forhold til mængden af udenlandske besøgende, der svarer til, hvad vi havde håbet på.

Det er fortrinsvis aalborgenserne, der har valgt at blive hjemme i tørvejr på dagene med regn og blæst,” forklarer Aalborgs borgmester.

Aalborg skal igen være vært for The Tall Ships Races i 2022.

I forbindelse med værtskabet i 2022 vil resultaterne af rapporten blive brugt i arbejdet med at udnytte effekterne, Aalborg oplever i forbindelse med The Tall Ships Races.

“Det kunne være skønt, hvis vi kunne få endnu flere udenlandske turister til at lægge vejen forbi i 2022, og få de, der allerede kommer til at blive lidt længere, shoppe lidt mere og spise flere måltider på byens restauranter,” afslutter Thomas Kastrup-Larsen.

Mads Steffensen som konferencier: Aalborg Symfoniorkester spiller julen ind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er næsten ikke noget som de helt klassiske julesange, der kan få det til at kilde gevaldigt i julemaven.

Den 12. december inviterer et af Aalborgs mest stemningsfulde steder, Musikkens Hus, til en ganske særlig aften i julens tegn.

Det eneste du skal gøre, er at læne dig godt tilbage i stolen og blot nyde lyden af den skønneste julemusik såsom Silent Night, Have Yourself A Merry Little Christmas, In the Wee Small Hours og Chestnuts Roasting. 

Det hele fremføres af Aalborg Symfoniorkester, der med sine messingblæsere, slagtøjsspillere og harpenister er klar til at fylde koncertsalen med ægte julestemning.

De assisteres af sopran Susanna Andersson, Klarup Pigekor, Nordjysk Pigekor, dirigent og solist Ian Bousfield på basun.

Som konferencier finder vi selveste Mads Steffensen, der ser frem til at spille julen helt ind under huden.

Hvad: Messingklang – Silent Night
Hvor: Musikkens Hus, Aalborg
Hvornår: 12. december,

Du kan købe billet til arrangementet her