Lærke Møllers blog: Klar til min femte jyske by – men her skal jeg bo til sidst

Skrevet af: Lærke Møller
Lærke Møller er fra Aalborg
Lærke Møller er fra Aalborg

Hvis der nogensinde skal laves en jysk rejseguide, så bør jeg nok stå for en række af kapitlerne.

Når sommerferien slutter, så rykker jeg bopælen videre til Esbjerg. Min femte jyske by.

Jeg er født og opvokset i Aalborg Øst. I Tårnhøjparken. Siden har jeg på grund af min håndbold boet i Ikast, Herning, Holstebro og nu venter Esbjerg.

Som professionel håndboldspiller kommer de byer, jeg bor i, lidt i anden række. Jeg udforsker og nyder dem, mens jeg er der. Men jeg er der for at spille håndbold. Hjem for mig vil altid være Aalborg. Her skal jeg også bo efter karrieren.

Jeg kan vist også altid få et job hos et flyttefirma efter håndbolden. For jeg er rutineret i at flytte. Det vigtigste ved at rykke til en ny by, er lejligheden. Jeg har altid haft det sådan, at jeg gerne ville bo så centralt som muligt, så jeg hurtigt kunne være nede på gågaden, hvor man kan sidde på en café eller bare mærke noget liv.

Lærke Aalborg
Lærke Møller skifter til Team Esbjerg efter sommerferien

I Esbjerg har jeg fundet en lejlighed, som ligger ti minutters gå gang fra centrum. Esbjerg er jo lidt kendt som fiskerbyen. Og jeg skal da også have en fiskestang som noget af det første. Mine forældre og mine to onkler har et sommerhus i Hals, og der har vi altid fisket. Jeg synes, det er afslappende og hyggeligt.

Man får lidt et kick, når man fanger noget. Det er måske lidt nørdet.

Jeg har spurgt Thomas om han vil med ud og fiske, men det er vist ikke lige ham, haha.

Jeg glæder mig til at opleve en ny by igen. Men det er klart, at det primære er håndbolden. Nu vandt Team Esbjerg jo rent faktisk DM, så vi skal spille Champions League, og så handler det om at forsvare guldet.

Min første og største udfordring bliver at komme tilbage fra min langvarige skade. Endnu en af slagsen. Når vi starter op i midten af juli, bliver det første gang siden september, at jeg skal spille håndbold igen.

Når man starter op efter sådan en lang skade, så tænker man altid, om man kommer op på samme niveau igen. Men jeg har bare en stor tro på mig selv, og jeg har efterhånden gjort det nogle gange nu. Jeg føler på ingen måde, at jeg er færdig. Jeg har mange gode år i mig endnu.

Det er klart, at der er kriller i maven. Det bliver lidt at starte helt på en frisk igen. Mit helt store mål er naturligvis at komme med landsholdet til EM i Sverige til december. Jeg har det rigtig fint med Klavs Bruun Jørgensen. Jeg kan godt lide hans ideer, og jeg tror også, at han kan lide mig som type.

Sommerferien skal dog nydes frem til opstart, og der kommer jeg til at være en del i Aalborg. Der er nok ret store chancer for, at jeg et par gange eller tre svinger forbi Cafe Vi2 på Klostertorvet.

Det er tit der, jeg mødes med min veninder. Deres mad og råvarer er bare i top. Deres menukort er i det hele taget lidt anderledes end andre steder, og deres udeterrasse er megahyggelig. Som sportsmenneske er det et godt sted at komme, fordi de har god juice og sunde retter.

Fik du læst Camilla Framnes’ første blog-indlæg her?

Fik du læst Thomas Enevoldsens første blog-indlæg her?

Lærke Møller

Populær håndbold landsholdsspiller.

Lærke Møller er Aalborg-pige, men har de seneste mange år spillet i andre byer.
Lærke Møller er Aalborg-pige, men har de seneste mange år spillet i andre byer.

Skifter denne sommer fra Team Tvis-Holstebro til de nykårede Danmarksmestre Team Esbjerg. 

Lærke Møller bliver ofte brugt som ekspert på TV2 eller i andre medie-sammenhænge. Har desuden en uddannelse inden for kostvejledning.

Lærke er født og opvokset i Aalborg Øst. Hendes far er tidligere ishockey landsholdsspiller.

Har over 7200 følgere på sin Facebook-side.

Lærke blogger: Når man både vil bruge bolden og hovedet

Skrevet af: Lærke Møller
Lærke Møller er fra Aalborg. Hun er på kontrakt med Team Esbjerg lige nu
Lærke Møller er fra Aalborg. Hun er på kontrakt med Team Esbjerg lige nu

Jeg har været professionel håndboldspiller, siden jeg var 16 år, hvor jeg indgik min første kontrakt med Aalborg DH.

På daværende tidspunkt gik jeg stadig i gymnasiet på den fire-årige Team Danmark linje på Nørresundby Gymnasium. Jeg gik i en klasse med andre sportsudøvere, vi havde det virkelig godt sammen og ses stadig den dag i dag til den årlige julefrokost.

Jeg valgte at bruge fire år i gymnasiet for at have de bedste forudsætninger, for at kombinere skole med min håndbold karriere.

I 2009 blev jeg student og fik min hue efter fire fantastiske år.

I sommeren 2009, efter jeg var blevet student, skrev jeg kontrakt med FC Midtjylland Håndbold, og var i klubben i fem år frem til sommeren 2014.

Under mit ophold i det midtjyske tog jeg en to-årig videregående uddannelse på Erhvervs Akademiet MidtVest, hvor jeg læste til Markedsføringsøkonom. Jeg tog uddannelsen på nomineret tid fra 2012-2014, og det var virkelig hårdt!

Studiet var ofte fra kl. 8.00-15.00 hver dag, hvilket gik ind i vores træningstider i FC Midtjylland, som ofte lå fra kl. 9.00-11.00 og igen fra kl. 15.00-17.00.

Ikke nok med det, var jeg også skadet i noget af tiden i den periode, hvilket betød, at jeg ofte skulle træne endnu mere, end hvis jeg ikke var skadet.

Så er der tanket op til mine guns ??? Tak til @myproteindk ?? #Teamesbjerg #myprotein

A photo posted by Lærke Møller (@laerke_moeller) on

Da jeg var skadet, havde jeg genoptræningsprogrammer, der skulle passes, udover at være til alle træningspas sammen med holdet, selvom jeg ikke kunne være med på håndboldbanen.

Det betød, at jeg stod op kl. 6 for at nå at træne, for derefter at nå i skole til kl. 9, altså ofte en time for sent.

Jeg måtte også gå tidligere fra studiet, for at nå til taktik (video på modstandere) eller fysioterapeuten inden selve håndboldtræningen startede kl. 15.00.

Efter træningen sluttede kl. 17.00, skulle jeg lige i bad osv., også var klokken hurtigt 18.00, inden jeg var hjemme.

Så var det direkte i gang med at lave aftensmad og spise, for derefter lige at læse en times lektier om aftenen og i seng kl. 22. Sådan var mine hverdage i de to år, jeg studerede til markedsføringsøkonom.

Oveni det havde jeg også min familie og venner hjemme i Aalborg og min kæreste (Thomas Enevoldsen), som på daværende tidspunkt spillede i Holland, som jeg også gerne ville se indimellem.

Det var et puslespil at få det hele til at passe med et presset kampprogram, da vi både spillede ligakampe, pokalkampe og var med i Champions League, hvilket betød rejser rundt omkring i Europa.

Som I nok kan gætte jer til, var der ikke tid til så meget andet – MEN det hele lykkedes og jeg fik min uddannelse i sommeren 2014!

Herefter skrev jeg en to-årig kontrakt med Team Tvis Holstebro, jeg havde brug for at prøve noget nyt efter mange gode år i FCM med flere titler, herunder to Danmarksmesterskaber og en kåring som årets kvindelige håndboldspiller i den danske liga.

Samtidig med det blev jeg optaget på den online professionsbacheloruddannelsen Sports management, som er en 1,5 årig overbygning på min markedsføringsøkonom.

Det krævede mange ressourcer og tilvænning for mig at skifte klub, hvor jeg skulle forholde mig til en ny by, nye mennesker, ny klub, ny træner og nye holdkammerater og samtidig at skulle præsterer godt på banen.

Så jeg gik lidt død i uddannelsen, fordi jeg skulle sidde alene og studere via nettet. Det endte derfor med, at jeg droppede studiet efter 4 måneder, jeg havde simpelthen ikke overskuddet det, det første år jeg var i en ny klub.

Efter det første år i Team Tvis Holstebro havde jeg fundet mig til rette og var klar til at studere igen. Jeg havde dog lyst til at gå andre veje, og via hjælp fra Håndboldspillerforeningen og Study4player, begyndte jeg at læse til Kostvejleder igennem At Work skolen.

Lærke Møller Aalborg

Jeg blev færdigudannet Kostvejleder med speciale i vægttab og sportsernæring i september 2016 og det er lige mig!

Nu kunne jeg rigtig godt tænke mig at læse en bachelor i Ernæring og Sundhed – så jeg er ved at undersøge mine muligheder for en fleksibel løsning, der giver mig mulighed for at kombinere uddannelse med min håndboldkarriere.

I mit næste blog-indlæg vil jeg skrive lidt mere om gode kostråd på især morgenmaden.

 

Lærke blogger: Vil gerne slutte karrieren i Aalborg

Skrevet af: Lærke Møller

Som jeg skrev lidt om i mit første blogindlæg, så flytter jeg til min femte jyske by. Næste stop, Esbjerg.

Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med håndbolden dernede. Der er mange gode ting ved at bo i nye byer og spille for forskellige klubber. Nye oplevelser. Nye bekendtskaber.

Vi starter sæsonen 22. juli, og jeg glæder mig ærligt talt til at komme i gang med at spille håndbold igen.

Jeg ser frem til at blive bekendt med Esbjerg som by og blive en integreret del af holdet i Team Esbjerg.

Next stop Esbjerg ???

A photo posted by Lærke Møller (@laerke_moeller) on

Som håndboldspiller er der fokus på nuet, men selvfølgelig er der også nogle langsigtede planer. Jeg har da selvfølgelig tænkt på det at slutte i Aalborg som håndboldspiller.

Jeg har min familie og min kæreste der. Thomas og jeg har ikke boet i samme by, siden vi mødte hinanden grundet hver vores karrierer.

Jeg har ikke boet i Aalborg siden 2009, da jeg spillede for Aalborg DH.

Det er min drøm at slutte karrieren af heroppe i Aalborg.

Jeg synes, det er vildt ærgerligt, at der ikke længere er økonomi til et damehold i den bedste række. Du har Aalborg EH og Vendsyssel, og det kunne være fantastisk, hvis man kunne spille for et nordjysk hold i den bedste række, når jeg skal spille mine sidste år.

Mine år i Aalborg DH var nogle af min karrieres fedeste år. De personer der var inde over brændte virkelig for det. Der var ikke det, som ikke kunne lade sig gøre. Det var måske både godt og skidt, for det havde også nogle økonomiske konsekvenser.

Men den atmosfære, der blev skabt omkring tophåndbold i Aalborg, den kan altså godt genoplives igen. Som publikum var man altid underholdt til Aalborg DHs kampe.

Der var sådan lidt tysker-stemning over det, som når man går til håndbold i Tyskland. Der var tænkt over, at det ikke kun handlede om håndbold men om en helhedsoplevelse for tilskuerne.

Jeg fik lov til at spille med flere verdensstjerner på holdet dengang blandt andre Lunde-tvillingerne – og jeg kunne nævne mange flere.

Allerede som 16-årig var jeg så heldig, at jeg fik lov til at træne med førsteholdet. Man skulle være 18 år for at spille i ligaen, så min debut kom faktisk i en Champions League-semifinale i en alder af 16 år mod Krim Ljubljana. Det var virkelig en stor oplevelse.

Jeg havde nogle fantastiske trænere i Christian Dalmose og Jan Leslie, der virkelig troede på mig. Det er interessant at tænke på, hvor afgørende det er for ens udvikling som ung spiller, hvilke trænere man møder på sin vej.

Det er da lidt en drøm, at der igen kommer nogen, som har ressourcerne til at gå helhjertet ind i projektet om igen at skabe et ambitiøst kvindehåndboldhold i Aalborg.

Byen fortjener igen at have et hold på det her niveau. Aalborg er jo så stor en sportsby på fodbold, ishockey og herrehåndbold, så selvfølgelig burde man også i dag have et stærkt kvindehåndboldhold.

Det kunne være fedt at slutte karrieren af med at være med til at præge nogle store talenter i Aalborg. Mange unge talenter i kvindehåndbold bliver bare kastet rundt. Der er ikke rigtig nogen, der varetager deres interesser.

Men Aalborg-drømmen er en langsigtet plan. Nu glæder jeg mig til nye udfordringer i Esbjerg, hvor der venter en sæson med deltagelse i Champions League, og hvor Danmarksmesterskabet skal forsvares.

Lærke Møllers seneste blogindlæg