Lærke Møllers blog: Klar til min femte jyske by – men her skal jeg bo til sidst

Skrevet af: Lærke Møller
Lærke Møller er fra Aalborg
Lærke Møller er fra Aalborg

Hvis der nogensinde skal laves en jysk rejseguide, så bør jeg nok stå for en række af kapitlerne.

Når sommerferien slutter, så rykker jeg bopælen videre til Esbjerg. Min femte jyske by.

Jeg er født og opvokset i Aalborg Øst. I Tårnhøjparken. Siden har jeg på grund af min håndbold boet i Ikast, Herning, Holstebro og nu venter Esbjerg.

Som professionel håndboldspiller kommer de byer, jeg bor i, lidt i anden række. Jeg udforsker og nyder dem, mens jeg er der. Men jeg er der for at spille håndbold. Hjem for mig vil altid være Aalborg. Her skal jeg også bo efter karrieren.

Jeg kan vist også altid få et job hos et flyttefirma efter håndbolden. For jeg er rutineret i at flytte. Det vigtigste ved at rykke til en ny by, er lejligheden. Jeg har altid haft det sådan, at jeg gerne ville bo så centralt som muligt, så jeg hurtigt kunne være nede på gågaden, hvor man kan sidde på en café eller bare mærke noget liv.

Lærke Aalborg
Lærke Møller skifter til Team Esbjerg efter sommerferien

I Esbjerg har jeg fundet en lejlighed, som ligger ti minutters gå gang fra centrum. Esbjerg er jo lidt kendt som fiskerbyen. Og jeg skal da også have en fiskestang som noget af det første. Mine forældre og mine to onkler har et sommerhus i Hals, og der har vi altid fisket. Jeg synes, det er afslappende og hyggeligt.

Man får lidt et kick, når man fanger noget. Det er måske lidt nørdet.

Jeg har spurgt Thomas om han vil med ud og fiske, men det er vist ikke lige ham, haha.

Jeg glæder mig til at opleve en ny by igen. Men det er klart, at det primære er håndbolden. Nu vandt Team Esbjerg jo rent faktisk DM, så vi skal spille Champions League, og så handler det om at forsvare guldet.

Min første og største udfordring bliver at komme tilbage fra min langvarige skade. Endnu en af slagsen. Når vi starter op i midten af juli, bliver det første gang siden september, at jeg skal spille håndbold igen.

Når man starter op efter sådan en lang skade, så tænker man altid, om man kommer op på samme niveau igen. Men jeg har bare en stor tro på mig selv, og jeg har efterhånden gjort det nogle gange nu. Jeg føler på ingen måde, at jeg er færdig. Jeg har mange gode år i mig endnu.

Det er klart, at der er kriller i maven. Det bliver lidt at starte helt på en frisk igen. Mit helt store mål er naturligvis at komme med landsholdet til EM i Sverige til december. Jeg har det rigtig fint med Klavs Bruun Jørgensen. Jeg kan godt lide hans ideer, og jeg tror også, at han kan lide mig som type.

Sommerferien skal dog nydes frem til opstart, og der kommer jeg til at være en del i Aalborg. Der er nok ret store chancer for, at jeg et par gange eller tre svinger forbi Cafe Vi2 på Klostertorvet.

Det er tit der, jeg mødes med min veninder. Deres mad og råvarer er bare i top. Deres menukort er i det hele taget lidt anderledes end andre steder, og deres udeterrasse er megahyggelig. Som sportsmenneske er det et godt sted at komme, fordi de har god juice og sunde retter.

Fik du læst Camilla Framnes’ første blog-indlæg her?

Fik du læst Thomas Enevoldsens første blog-indlæg her?

Lærke Møller

Populær håndbold landsholdsspiller.

Lærke Møller er Aalborg-pige, men har de seneste mange år spillet i andre byer.
Lærke Møller er Aalborg-pige, men har de seneste mange år spillet i andre byer.

Skifter denne sommer fra Team Tvis-Holstebro til de nykårede Danmarksmestre Team Esbjerg. 

Lærke Møller bliver ofte brugt som ekspert på TV2 eller i andre medie-sammenhænge. Har desuden en uddannelse inden for kostvejledning.

Lærke er født og opvokset i Aalborg Øst. Hendes far er tidligere ishockey landsholdsspiller.

Har over 7200 følgere på sin Facebook-side.