Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lær alt om de forskellige former for cannabisfrø

Af Annoncør

Der er mere end 500 forskellige slags cannabisfrø fra 40 forskellige sorter. Det kommer nærmest an på en sag om smag og behag, når vælger at købe cannabisfrø.

Annoncør betalt indhold leveret af Royalqueenseeds.dk

I denne artikel kan du læse om nogle af de mest udbredte former for cannabisfrø, som du kan støde på.

Almindelige frø

Der findes cannabisfrø,  som kaldes for almindelige frø, og de kommer både fra han- og hunplanter. Disse kaldes også for fotosensitive frø, og de kommer fra de mest “almindelige” planter.

Her bliver blomstringen styret af nattelængder, og dette betyder at de typisk blomstrer, når efteråret kommer og dagene bliver kortere. Derfor er der mange, som dyrker disse former for cannabisfrø indendørs.

Egenskaben med fotosensitivitet gør, at det er muligt at vedligeholde blomsten i en groende (vegativ) vækst, så længe at du søger for at have en dagslængde på 18-24 timer. Planten går i blomst, hvis du kommer ned på 12 timers lys.

Det betyder at du kan have en vegetativ moderplante med 18-24 timers lys i flere år, og tage stiklinger fra blomsten, som du kan bruge til at gro tilsvarende store cannabisblomster.

Automatisk blomstrende cannabisfrø – Autoer

Du kan også købe autoer, som er en ny form for cannabisfrø. Her er der blandt andet tale om autoflower frø fra royalqueenseeds.

Autoer er en form for cannabisfrø, som er kommet mere og mere frem i løbet af de sidste 15 år. Autoer har såvel hunner som hanner i almindelige cannabisfrø. I begyndelsen var de ikke særligt potente, men nu til dags kan de vise sig at være lige så potente som almindelige sorter, som vi har gennemgået ovenfor, og hybrider, som vi nævner kort længere nede.

En af de største fordele ved autoblomstrende cannabissorter er, at du kan høste dem lige når du har lyst til det. Du skal blot sørge for at spire dem i den tidsperiode, som avleren fastlægger fra såningen indtil at de høstes. Her er der typisk tale om en tidsperiode på 2-3 måneder, men der er også nye former for autoer, som tager længere tid.

Feminiserede cannabisfrø

Såvel autoer, som fotosensitive cannabisfrø, som er gennemgået ovenfor, kommer enten som regulære eller feminiserede cannabisfrø. Det kommer de udelukkende kommer fra medicinrige hunplanter, når de kommer som feminiserede cannabisfrø.

Før i tiden var det meget begrænset, hvor man kunne købe feminiserede frø. For blot to årtier siden var det meget sjældne planter. Dette skyldes at i og med at der ikke er hanner, kan man ikke bare tage og kopiere disse cannabisfrø. Nu til dags bruger avlere feminiserede cannabisfrø til at beskytte sine sorter.

En anden populær form for cannabisfrø er hybrider, som er frø, der kommer fra en blanding af en indica moder og pollen fra en sativa fader plante. Det første afkom af denne sammensætning kan byde på en ekstra frodig vækst, som bliver kaldt for hybridvækst.

Lyse frø er muligvis umodne

Uanset hvilken form for cannabisfrø, som du skaffer dig, er det vigtigt at holde godt øje med farven. Hvis der er tale om meget lyse cannabisfrø, er det et tegn på at de ikke er modne, og at de vil have en lav spiringsprocent. Derudover kendetegnes umodne cannabisfrø også ved at være bløde, og hvis du kan mase dem mellem to fingre, vil de nok ikke føre til gode resultater.