Lækkerier på menukortet: Restaurant MEST genåbner som Pop Up

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var i flere år en af Aalborgs mest populære restauranter.

Restaurant MEST havde stort set fuldt booket hver aften, og netop som det eftertragtede spisested i Brandstrupsgade havde mest fart på i 2014, så lukkede værtsparret Mette og Stefan.

Mette blev gravid, og restauratør-parret kunne ikke se, hvordan de skulle kombinere familielivet med at være så meget tilstede på restauranten.

I 2017 dukkede Mette og Stefan så op igen i nye omgivelser og med et anderledes format. Svalegaarden MEST har primært fokuseret på frokostordninger, bryllupper og konfirmationer samt Take Away.

Læs også: Vilde donuts i vente: Bronuts-kæden afslører åbningsdato i Aalborg

Genåbner i morgen

Men nu er der en glædelig nyhed til alle, der elskede MEST eller i det hele taget bare elsker en god spiseoplevelse. I morgen torsdag d. 11. juni genåbner Restaurant MEST som Pop Up hen over sommeren.

Det bliver hver torsdag, fredag og lørdag i juni og juli både til frokost og aften. Mette og Stefan lover samtidig, at der bliver mange af de mest populære retter fra Aalborg-restauranten på menukortet.

Du kan til aften både nyde en tre eller fem retters menu fyldt med MEST lækkerier Bl.a. Kammuslinger, helleflynder, asparges, krogmodnet okse, morkler, rabarber og sommerbær.

Til frokost bydes der på de klassiske MEST retter og luksus smørrebrød.

“Vi har siden, vi lukkede i Brandstrupsgade hørt utallige forespørgsler på, om vi ikke skulle åbne en MEST igen, eller om hvordan folk savner “deres” retter fra vores menukort.

Selv bestyrelsen for Svalegaarden ønskede sig, at vi åbnede en restaurant, da vi for knap fire år siden startede op i Hasseris.

Så nu er det, den kommende tid, muligt for at få indfriet de lyster,” fortæller Mette Nygaard Klausholm til MigogAalborg.

Mest i Aalborg
Mette og Stefan fra dengang de overtog Svalegaarden i 2016

Smørrebrød vil begejstre

Hun fortsætter;

“Det er jo naturligvis noget, som vi er meget ydmyg og stolte over, at folk syntes så godt om det vi lavede.

Derfor glæder vi os også enormt meget til at byde folk velkomme igen på MEST – også med lidt smørrebrød til frokost som jeg tror vil begejstre selv de mest frankofile gæster.”

Udvalgte lørdage kommer der også musik i gården – b.la. på lørdag hvor Thomas Normann (pianist) skal spille og senere på sommeren kommer blandt andre også Johannes Andersen og Ole B. Jensen og spiller.

Læs også: Burgeren du SKAL smage: Tabu åbner burger- og vinbar i Aalborg

Men hvorfor nu en Pop Up af Restaurant MEST?

“Det opstod i kølvandet af denne yderst besynderlige tid, vi alle har været igennem med Corona.

Egentligt var vi fuldt booket med bryllupper og diverse fester indtil november, men de er jo løbende blevet flyttet i forbindelse med nedlukningen af Danmark.

Vores gæster for juni og juli har simpelthen, med rette, ikke kunne overskue konsekvenserne at nedlukningen og genåbningen af Danmark.

Så det betyder at de to måneder er lidt tyndt booket.

Men nu føler vi altså, at vi har siddet på hænderne alt for længe og derfor åbner vi, så tidligt vi kunne, med denne Pop-Up af Restaurant MEST.

Det passer også lige med, at det er 10 år siden, at vi flyttede ind i lokalerne i Brandstupsgade, hvor det hele startede for os som selvstændige, og det har vi så muligheden for at markere på denne måde,” forklarer Stefan Klausholm Petersen.

Hvad: Restaurant MEST genåbner som sommer-restaurant
Hvor: Svalegaarden, Einar Packness Vej 2, 9000 Aalborg
Hvornår: Fra 11. juni hver torsdag, fredag og lørdag i juni og juli
Tjek menukortet og book bord her

Aalborg Tapas Festival

I perioden 8.-15. juni holder vi Tapas Festival. Få lækker Tapas To Go for 2 personer til kun 155 kr. Du kan hente fra bl.a. Penny Lane Café, San Giovanni, Good Life Society m.fl. Læs mere og book her