Lækker sommernyhed: Populære Rositas åbner ismejeri midt i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Rositas Bistro i Borgergade har i mange år forkælet nordjyderne med gastronomiske lækkerier – primært med fokus på det franske køkken.

Nu har vi en god nyhed til alle jer, der elsker Rositas helt særegne stil og ikke mindst deres flair for ting, der bare smager godt.

På fredag kl. 11.00 slår Rositas nemlig op for Rositas Ismejeri, der kommer til at åbne som en pop-up resten af 2020.

Ismejeriet får en helt central placering i byen, for man har overtaget Vaca’s gamle lokaler på Østerågade midt i hjertet af byen.

 

“Det bliver et klassisk fransk ismejeri, hvor isen er lavet på en basis af økologisk piskefløde og en smule mælk. Is-massen er kogt og legeret med æg,” forklarer indehaver af Rositas, Johan von Bülow.

Fokus er på de bedste råvarer, og vaniljeisen er eksempelvis lavet med ægte bourbon-vanilje.

1 kugle koster 25 kr, 2 kugler 35 kr., 3 kugler 42 kr., 4 kugler 49 kr. og 5 kugler for 58 kr.

Det hele laves i selve ismejeriet, hvor kunder og nysgerrige publikummer kan se på imens, at is-drømmene bliver til virkelighed.

Fra kugler til softice

Udover at producere sine egne lækre, cremede iskugler har Rositas også fået fat i en helt særlig maskine.

Maskinen kan på få sekunder let og elegant forvandle alle dine favorit-kugler til softice – uanset varianten.

“Du vælger, hvilken variant eller varianter, du vil have fra isdisken. De kan selvfølgelig blandes på kryds og tværs,” forklarer Johan, mens han fremviser maskinens trylleri.

De nye lokaler emmer allerede af fransk hygge, og i kælderen er Johan i fuld gang med at skabe et fransk-inspireret gårdmiljø, hvor lyden af fuglefløjt, en telefon, der ringer eller et futtog, der tøffer forbi, er med til at sætte den perfekte stemning.

Derudover er der også etableret to petanque-baner, hvor du kan udfordre familie og venner – uden at bekymre dig om det danske lunefulde sommervejr.

Fantastisk stemning på terrassen

Ovenpå bliver der plads til cirka 40 siddende gæster i caféen, og indretningen bliver helt klassisk “Rositas” med fransk indretning og fuld fart på de spraglede farver og højt humør.

Lokalerne vender både mod Østerågade, hvor man kan sidde og nyde sin is, kaffe eller hjemmelavede kage, men som det helt store trækplaster har Rositas Ismejeri også udeservering ud mod Budolfi og den nyetablerede legeplads.

“Det bliver en fuldstændig fantastisk terrasse – især om aftenen, når solen rammer pladsen, og man kan høre gøgen, der kukker i baggrunden,” siger Johan med et grin.

Du kan også købe is to-go, hvor du eksempelvis kan få 0,5 liter is for 65 kr.

Johan von Bülow fortæller desuden at skulle sommeren blive en succes for Rositas Ismejeri, er der stor sandsynlighed for, at konceptet vender tilbage.

ALL YOU CAN EAT BBQ-FESTIVAL PÅ BONE’S

MigogAalborg laver i samarbejde med Bone’s på Havnefronten i Aalborg en BBQ-festival. Spis løs af American Spareribs, Roasted chicken, Smoked Sausage, Pork belly Ribs, fries, slaw andet tilbehør og selvfølgelig dessert for kun 229 kr. (børn 99 kr.) – du kan kun opnå tilbuddet ved at bestille her