Lækker prognose: Tocifrede varmegrader i påsken

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det danske vejr er en ustabil størrelse for tiden, og denne uge har både budt på nattefrost og endda enkelte slud – og snebyger på trods af, at vi snart er i midten af april.

Mange holder påskeferie i næste uge, og der er nok mange af os, som drømmer om fantastisk påskevejr, hvor man både kan komme i haven og måske gå en tur i skoven.

Og der er håb forude for folk, der drømmer om stigende temperaturer, solskin og måske muligheden for at pakke vinterjakken helt væk.

I hele landet stiger temperaturen nemlig langsomt, men sikkert frem mod påskedagene. Det skriver dmi.dk.

Der er selvfølgelig altid usikkerheder forbundet med vejrprognoser, men DMI skriver dog, at næste weekend, ser ud til at byde på ganske solrigt og behageligt forårsvejr, som kan nydes udenfor.

Op til 20 grader i påsken

Sol, varme og skyer vil være nogenlunde fordelt over hele landet, og enkelte steder kan vi nærme os hele 20 grader i påsken.

Lige nu lover prognosen hos DMI bedst vejr i Aalborg skærtorsdag med 12 grader og sol, langfredag med 15 grader og en påskelørdag med 15 grader og fuld sol.

Men dagene op til påske, ser også ganske fine ud:

”Udover lidt spredte byger op mod den her weekend og lidt småregn tirsdag, er det en forholdsvis tør uge, vi går i møde,” siger vagtchef Mette Wagner og fortsætter:

”Kulden i denne uge skyldes en kold østenvind – også kaldet ’påskeøsten’. Det skyldes et højtryk, som ligger stabilt over Nordskandinavien og sender denne kolde vind ind over landet.

I næste uge flytter højtrykket sig langsomt en smule mod sydøst, og det sender efterhånden vinden ned i det sydøstlige hjørne.”

Det ser altså for alvor ud til, at vi kan hilse foråret velkommen her i påsken.

Trist melding: Spilnu.dk Grand Prix 2020 aflyses

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sidste år fejrede Aalborgs største cykelløb, Spilnu.dk Grand Prix, 10 års jubilæum, men i år bliver der ikke mulighed for at se tour-stjerner og danske ryttere i Aalborgs gader.

Årets løb er nemlig aflyst på grund af covid19-situationen i Danmark.

“Der er trist at måtte meddele, at det ikke ikke længere er muligt at afvikle årets gadeløb i Aalborg som traditionen tro har flere kendte Tour de France ryttere til start.

Vi har til det sidste håbet at smitte tallene ville forbedre sig så vi kunne afvikle løbet i oktober, men da det desværre går den forkerte vej med Corona-udviklingen, ser vi ikke andre udveje end at aflyse årets gadeløb i Aalborg,” fortæller løbsdirektør Jonas Winter Mikkelsen, i en pressemeddelelse.

Vender stærkt tilbage i 2021

“Til gengæld kan vi allerede nu meddele, at Spilnu.dk Grand Prix vender tilbage igen i 2021, såfremt Covid-19 situationen til denne tid tillader større arrangementer igen,” afslutter Jonas Winter Mikkelsen.

DMI udsender blodrødt kort: Den kan ramme 32 grader lokalt

Skrevet af: Michael Qureshi
Grafik: DMI
Grafik: DMI

Det bliver i denne weekend, at vi skal vaske den værste skuffelse over vejret denne sommer af os.

Regnvejr er nu erstattet med skyhøje temperaturer, og her fredag morgen har DMI udsendt et blodrødt Danmarks-kort, som indikerer, at det bliver hedt.

“Danmark bliver en bageovn,” siger Jesper Eriksen, vagthavende hos DMI til B.T.

“Der kommer ikke til at være meget vind, så det vil føles meget varmt,” fortsætter han og forklarer, at det kan blive endnu varmere lørdag.

Kan ramme 32 grader

Lokalt viser det nyligt udsendte kort, at den kan ramme 32 grader lokalt.

Vi kommer dog ikke i nærheden af varmerekorden på 36,4 grader fra august 1975.

Ifølge DMI fortsætter det gode vejr ind i næste uge, men det bliver her i weekenden, at varmen kulminerer.

Perfekt i varmen: Hygge og billige bajere på Havnefronten med lokale DJ’s

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Clark Knøsen
Foto: Clark Knøsen

Hvad er den bedste kur mod hedebølge i Aalborg?

Det kunne meget vel være en tiltrængt brise ved havnefronten, billigere bajere og så lækre toner i form af house- og loungemusik leveret af lokale DJ’s.

Harbour:Candy er for anden uge i træk klar til at fylde området omkring Jomfru Ane Park med masser af weekendstemning –  både fredag og lørdag.

Begge dage starter herlighederne kl. 15.00 og varer frem til klokken 22.00.

Fredag kan vi se frem til musik fra de lokale DJ’s Kippi og Clark K, og lørdag får Harbour:Candy så besøg af det unge talent Solanca, som spillede første gang til Blue machines sidste år.

Han har allerede udgivet musik på nogle af de helt store pladeselskaber som bl.a. “This Never Happened” (Lane 8’s label), “Black Hole Records” (Tiësto’s label) og “Zerothree”. Han går på fra klokken 16.00 om lørdagen.

Foto: Clark Knøsen

Halv pris på øl … når flaget er hejst

Eventet er ganske gratis, så man opfordres til at støtte ved at købe sine drikkevarer i baren, hvor man kan købe alt fra kolde fadøl (30 kr.), Mokai (25 kr.) og Smirnoff Ice (25 kr. ).

1-2 gange i løbet af dagen skal man desuden holde skarpt udkig efter et piratflag … for i den tide flaget er hejst kan man købe iskolde fadøl til kun 15 kr. – men du skal være hurtig, for flaget er kun hejst i 15 min. ad gangen.

På grund af corona er der følgende restriktioner

Alle personer, som befinder sig i arrangement-området, skal sidde ned samt så vidt muligt have front mod DJ’en.

– Hold afstand til personer du ikke kender.

– Der findes håndsprit i baren.

– Ophold ved baren må kun ske i op til 15 minutter ad gangen.

– Husk almindelig sund fornuft.

Hvad: Harbour Candy
Hvor: Jomfru Ane Park
Hvornår: Fredag d. 7. august og lørdag d. 8. august fra kl. 15.00

Du finder mere info her.