Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lækker menu flere steder: Her kan du holde Mortens Aften i Aalborg

Af Redaktionen
Foto: Gastromand
Foto: Gastromand

For mange er Mortens Aften forbundet med den traditionelle andesteg som hele familien samles om.

Der er selvfølgelig rig mulighed for selv at varme op i kødgryderne hjemme i køkkenet, men mange af Aalborgs restauranter har masser af lækre fristelser, hvis man hellere vil koncentrere sig om hyggen.

Derfor har vi samlet en liste over de restauranter i Aalborg der har andesteg på menuen på onsdag.

Der er noget for enhver smag –  om du er til det helt traditionelle, til anden med et lille twist, den ekstravagante eller bare den helt geniale: ad libitum.

Lækker menu flere steder: Her kan du holde Mortens Aften i Aalborg
Foto: Gastromand

Restauranter/caféer, der holder Mortens Aften

(Alfabetisk rækkefølge)

Aktuel

Den hyggelige café på Budolfi plads serverer and til aften på onsdag, og det er naturligvis både med kartofler, and , brunede kartofler, hjemmelavet rødkål og riiiiigeligt andeskysovs.

Prisen er 189 kr., og 149 kr., hvis du bestiller det som take away.

Du finder mere info lige her.

Brdr. Price

På Brdr. Price på C.W. Obels Plads har de også gjort det nemt for dig.

Traditionen tro byder de på køkkenchefens særlige Mortensaften-menu.

Du får and i to tilberedninger serveret med hjemmelavet rødkål, ristede kastanjer samt hvide kartofler og andesovs.

Til dessert kan du se frem til mormors æbledessert, som består af æblekompot med vanille, makroner overhældt med tør Sherry og flødeskum på toppen. (Til børnene er der mulighed for en børnevenlig udgave).

Prisen er 295 kr. pr. person, og børn under 12 år får halv portion til halv pris.

Mere info lige her.

Caféministeriet

På Mølleplads går man ikke ned på andesteg på onsdag. Her har man nemlig valgt at køre et ad libitum koncept, der plejer at være en stor succes.

Du får andesteg ad libitum, hvide kartofler, brunede kartofler, æbler med gelé, taffel chips og andeskysovs for 239 kr. pr. person.

Med i prisen er der også et dessertbræt. Du kan også bestille andestegen som take away. Mere info her.

Duus Vinkjælder

Duus Vinkjælder er et traditionsrigt sted, og derfor har man naturligvis også et godt bud på den perfekte Mortens Aften.

Fra kl. 17.00 slår de igen dørene op til deres hyggelige julepyntede restaurant, der dufter af gammeldags andesteg og hjemmelavet rødkål.

Menuen består af hjemmelavet tartelet med høns i asparges, gammeldags andesteg med 3 slags kartofler, brunsovs og rødkål og gammeldags æblekage med flødeskum

Prisen pr. person er 298 kr.

Mere info her.

Grav7Bistro

I Gravensgade finder man Grav7Bistro, og den forholdsvis nye restaurant er også klar med deres bud på den perfekte Mortens Aften-menu.

De er faktisk klar med andebryst i HELE november, for den er en del af novembermenuen, hvor du får 3 retter for 249 kr.

Til forret kan du sætte tænderne i cannelloni m. trompetsvampe, trøffel, parmesan creme og trøffelsauce. Hovedretten er stegt andebryst m. rødkål, confiteret appelsinskal, bladbeder, svesker og sauce på blodappelsin.

Til dessert kan du glæde dig til millefeuille m.chokolade cremeux, syltet kirsebær og kirsebær sauce.

Mere info lige her.

Mortens Kro

Mortens Aften på Mortens kro. Det bliver vel nærmest ikke mere oplagt?

Læs så dertil, at Mortens kro faktisk slog dørene op første gang på Mortens Aften, 10. november 1997.

Kroen byder på klassisk Mortens Aften med appetizer og hele tre retter.

Forretten er hjemmerøget laks med jordskokke creme, white sturgeon kaviar, dild olie, peberrodscreme og små salater.

Hovedretten er stegt dansk frilandsand fyldt med svesker, æbler og timian serveret med skysauce, glaseret rødkål, syltede tyttebær og brunede kartofler, kartoffel chips.

Desserten byder denne aften på hvid chokoladekvæde fyldt med kvædekompot og makron. Pyntet med tørret æble, marengs og pure.

Prisen er 598 kr, og der er allerede nu rift om pladserne. Du finder mere info lige her.

Ombord

På Ombord på Bådehavnsvej går man all in på ad libitum konceptet.

Her er menuen klassisk andesteg med hele “svineret”, og det er tilladt at spise, til man revner.

Med i prisen på 279 kr. pr. person er der gammeldaws æblekage med makronrasp og flødeskum.

Mere info her.

SMAEK

I de gamle Casa Blanca-lokaler ved havnefronten, holder Restaurant SMAEK til og de giver den også gas på onsdag.

Menuen vil byde på kraftig jomfruhummerbisque, saftig and og æblekage.

Herlighederne kostter 275 kr. pr. person, og du bestiller via info@restaurantsmaek.dk eller her.

Spiseriet

Hos Spiseriet i Vejgård elsker de også en god Mortens Aften-and med de rette tilbehør.

Menuen består på onsdag af confiteret andelår med andesauce, ristede små danske kartofler og hertil en frisk rødkålssalat med appelsin og mandler. Prisen pr. person er 165 kr.

Du kan vælge mellem to seating: 17.00 – 18.50 eller 19.10 – 21.00

Mere info lige her.

Tabu

På en af byens bedste restauranter holder man også liv i traditionen.

De serverer frilandsand fra Peter Rosenbeck i Dronninglund med alt der tilhører, æbler & råcreme til dessert, efterfulgt af en god omgang kaffe & sødt.

Prisen er 295 kr. pr. person, og du finder mere info her.

Mangler din café/restaurant på listen? Send os en mail med relevant info på info@migogaalborg.dk, så tilføjer vi jer.