Lækker mad til hele ugen: Her får du opfyldt dine Take Away ønsker i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Frem til efter Påske er samtlige restauranter, caféer og øvrige spisesteder lukket ned.

Heldigvis har flere af dem valgt at holde åbent med Take Away, og det gør, at man både kan slippe for at lave aftensmad samt støtte lokalt.

Her på MigogAalborg redaktionen har vi kigget lidt rundt på, hvem der har Take Away både til afhentning under gode forhold samt med levering.

Så vi har lavet den perfekte ugeplan – synes vi selv – hvis det skulle være Aalborg-stederne, der skulle lave mad til os hele ugen.

Artiklen er IKKE sponsoreret af spisestederne, men det er en subjektiv liste over, hvad der kunne være lækkert at spise resten af ugen.

I bunden af artiklerne har vi desuden opdateret med ALLE stederne, der har åbent for Take Away.

Tirsdag

Bøfsandwich på SMAEK. Restauranterne SMAEK, Applaus, Bistro Dejavu, Menendez og Nam er gået sammen om at lave Take Away fra SMAEK både til afhentning og levering.

Der er lavet en lækker ugeplan, som helt sikkert vil falde i de flestes smag. Vi har valgt, at i dag vil vi prøve Bøfsandwich med bløde løg, rødbeder og selvfølgelig masser af brun sovs.

Se mere her

Onsdag

Stegt flæsk fra Den Bette Kro

Selvfølgelig skal man onsdags-flæsk, og her plejer Den Bette Kro i Vingårdsgade at levere varen.

Tørstegt- og paneretflæsk, løvstikke kogte kartofler, persillesovs og hjemmesyltet rødbeder. det er til afhentning i restauranten mellem 17.30 og 19.00

Læs mere her

Torsdag

Torsdag må det være Sushi-tid. Her har vi lidt svært ved at vælge, så det bliver en lille blanding. Wasabi Sushi som er en del af Bogø-kæden leverer ud til døren, og faktisk på torsdag leverer de også ud i byerne Gistrup og Klarup.

Ellers er SushiMania også garanti for god sushi, hvor man på forhånd kan lave Pick Selv og afhente i butikken, hvor man er meget opmærksom på, at der er afstand og der bliver sprittet.

Sidst men ikke mindst leverer Karma Sushi altid på højt niveau. Her er det afhentning i deres restaurant Ved Stranden.

For mere om Wasabi Sushi her 

For mere om SushiMania her

For mere om Karma Sushi her

Fredag

Her er vi helt klar til weekend-tapas.

Her leverer Fandanko altid varen, og faktisk har de 30% på hele menukortet måneden ud. De har bl.a. deres Tapas2Go med 8 skønne retter.

Du kan læse mere her

Lørdag

Selv om weekend og hverdage lidt flyder sammen i disse tider, hvor vi skal blive mest muligt hjemme. Men lørdag er burger-dag for os. Her har populære Grillen Burgerbar i Aalborgs midtby 20% på menukortet.

De laver mange forskellige lækre burgere og gode fritter. Lige over for ligger Burger Shack, som også er en af byens mest populære burgersteder.

Læs mere om Grillen Burgerbar her

Læs mere om Burger Shack her

Søndag

Søndag er klart pizza-dag. Vi skal have pizza fra Azzurra, som i 2018 blev kåret til Byens Bedste Pizza til AALBORG AWARDS, og igen i år er i finalefeltet.

Men der er ingen tvivl om, at La Bottega også frister både med deres lækre pizzaer og pasta.

Læs mere om Azzurra her

Læs mere om La Bottega her

I ugens løb har vi også skrevet om Restaurant Nam, der har åbnet for måltidskasser med mad til flere ugedage. Du kan læse mere om DailyNam her.

I aftes kunne vi også berette om catering-virksomheden Simon’s, der også nu laver måltidskasser med hverdagsmad, der kun tager 20 minutter at varme. Læs mere om det her

Her er øvrige steder end de nævnte som har Take Away ud af huset i Aalborg i denne uge i en vilkårlig rækkefølge.

VIGTIGT – Har vi overset nogen, så skriv til os i indbakke på Facebook eller i kommentarsporet til denne artikel.

Lille Nyhavn

Restaurant Fusion

Café Fløs

Lifli Sushi

Mortens Kro

MUMS

Paprika

Rusk

 

 

WeDoBurgers

Burger Go

VACA

Caspar’s

We Feat

Chickies Aalborg

Thai2Go

Jensens Bøfhus

Restaurant Flammen
¨

Australian Barbeque

Chicago Roasthouse

Sam’s Barbeque

Kastet Grill & Burger

Nadia’s

Bogø

Subway Aalborg

Casa Pazza

Paradis

Guf & Kugler Aalborg

Surdejsbageren

Baco

Din Pita Bar/Din Vitamin Bar

Mama Moss Café og Madhus

Behag Din Smag

Paprika Aalborg

Halv pris på entréen: Springeren tilbyder maritime oplevelser for hele familien

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Ude godt, men hjemme bedst.

Sådan lyder den famøse talemåde, som aldrig har været mere aktuel end nu.

I kølvandet på coronakrisen er ferien sydpå for mange aflyst, og sommeren skal i stedet nydes hjemme i skønne Danmark.

Men det betyder ikke, at sommeren er ødelagt. Tværtimod. Aalborg tilbyder nemlig masser af spændende aktiviteter for alle aldre.

Eksempelvis det maritime oplevelsescenter, Springeren, der lige nu byder på et hav af gode oplevelser.

Maritim oplevelse for hele familien

Om du er på udkig efter en spændende tur med hele familien, en lærerig voksentur eller de ideelle rammer for en børnefødselsdag… Ja, så er Springeren noget for dig.

Dyk ned i Aalborgs og Danmarks maritime historie – eller kom på dybt vand og test dine evner som kaptajn:

”Vi har sørget for en lang række sjove tiltag, så der er en masse for både store og små.

Med vores sejlsimulator kan du få en realistisk og udfordrende oplevelse som skipper, mens du prøver at navigere skuden helskindet gennem Limfjorden”, fortæller event- og administrationsansvarlig, Susi Bolander, og fortsætter:

”Vi har også sørget for et bassin med fjernstyrede modelskibe, en interaktiv piratquiz, hvor I skal på jagt efter svarene, og en masse andre sjove ting.”

De mange tiltag garanterer utallige timers sjov for børn og voksne legebørn. Er du også interesseret i en kulturel oplevelse og at lære mere om en af historiens største søfartsnationer, er der også rig mulighed for det.

På oplevelsescentrets imponerende 15.000 kvadratmeter kan du dykke helt ned i Aalborgs og Danmarks maritime historie:

”Der er mulighed for at udforske ubåden Springeren indefra, der har været en del af den danske flåde, eller tage på en historisk rejse tilbage til 1700-tallet i værftshallen.” fortæller Susi Bolander.

Rundt omkring på centret er der placeret en lang række forklarende skilte, der kan gøre dig klogere på historien – men der er også mulighed for at forudbestille en guidet tur.

Flere af guiderne har endda selv sejlet med ubåden Springeren.

Halv pris hele sommeren – og gratis matrosskole

Skulle pengene fra den aflyste charterrejse til den sydlandske hede endnu ikke være havnet på kontoen, er der ingen grund til frygt.

Springeren åbner sluserne fra kl. 10-20 hver dag i hele juli, og der er gode penge at spare.

”Vi er så heldige at være kommet med i Kulturministeriets sommerpakke, så vi kan tilbyde 50 % på entré. Det vil sige, at det hele sommeren kun koster 45 kr. for voksne og 25 kr. for børn – og børn under 6 år er gratis”, siger Susi Bolander.

Der er altså ingen undskyldning for ikke at smøre madpakken og tage hele familien med på tur.

Har du en spirende matros derhjemme, afholdes der desuden matrosskole mandag, onsdag og fredag i sommerferien fra 10-12:

”Matrosskolen er gratis og for børn fra 5-17 år, hvor man lærer at gebærde sig på et skib.

Her får man en hurtig rundvisning og sit helt eget matrosnavn. Ligesom en ægte matros skal man også lære at lave knob, prøve kræfter med tovtrækning, bygge sin egen båd … og bare have det supersjovt”, forklarer Susi Bolander.

Yo, ho og en hal… HEL flaske rom

Mens børnene render rundt i butikken og kigger på legetøj, piratting og magneter, kan de voksne på ægte sørøvermanér tage et kig – eller en smagsprøve – i spiritusafdelingen.

Butikken kan blandt andet byde på den eksklusive Royal Danish Navy rom eller et bredt udvalg af A.H. Riise.

Afdelingen byder desuden på gin, likør og andre lækre våde varer til familiens øverstkommanderende… Og er du vild med Baileys, vil du elske A.H. Riises cremelikør.

Bliver du også helt søsyg ved tanken om ikke at skulle afsted? Læs meget mere om alle de gode oplevelser hos Springeren her.

Gratis kajaktur på fjorden: Saml affald og hjælp havnemiljøet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Foråret 2020 gav i den grad stof (og tid) til eftertanke.

Mange etablerede nye, sunde vaner og interesser – og lige præcis de to ting kan kombineres, nu hvor konceptet GreenKayak er tilbage i Aalborg.

Grundet covid-19 har GreenKayak, hvor du kvit og frit kan leje en kajak mod at samle affald i havnen, nemlig været sat på stand-by. Nu er der igen åbnet for booking.

Foreningen, der blev etableret i 2017, sigter mod at reducere mængden af affaldet verdens farvande, og ønsker at tilbyde som mange mennesker som muligt chancen for at tage aktiv del i bekæmpelsen af miljøforurening.

Heriblandt aalborgenserne.

Derfor er konceptet også henvendt til enhver, der har lyst til at være med.

Ingen erfaring nødvendig

Er du over 18 år, kan du – helt gratis – leje en kajak i to timer; på den betingelse, at du i løbet af sejlturen indsamler det affald, du støder på i havnen.

Den grønne kajak har plads til to personer, og dens stabilitet gør, at tidligere kajakerfaring ikke er nødvendig. Samtidigt er kajakken meget fleksibel, hvilket betyder, at du kan bevæge dig tæt på områder, der ellers er svære at komme ind i.

På kajakken er der placeret en affaldsspand, hvor passagererne med en gribetang kan smide det indsamlede skrald i løbende.

Tre tons affald indsamlet på én sæson

GreenKayak blev etableret i 2017 i København, og allerede i den første sæson indsamlede cirka 1000 frivillige i alt tre tons affald i de hovedstadens kanaler.

Og der er ingen tvivl om, at denne slags initiativer er nødvendige, hvis vi vil sikre en sund fremtid på vores klode.

Ifølge FN’s Miljøprogram UNEP udledes der hvert år omkring 6,4 mio. tons affald i verdens have – og heraf havner de 20.000 tons i Nordsøen.

En stor del af det affald, der flyder i havene og langs kysterne, er plastaffald, for eksempel flasker, dunke, kapsler, reb, fiskenet og poser.

Da plast flyder i vandoverfladen, er det også uden tvivl det mest synlige affald – hvorfor der også er meget fokus på netop dette.

Dog anslår kommunernes internationale miljøorganisation, KIMO, at 70 % af det dumpede affald i Nordsøen synker til bunds.

Ifølge Miljø- og Fødevarestyrelsen er 85 % af danskerne bekymrede over mængden af affald i havene og udviser bred opbakning for at gøre noget ved det.

En opbakning, der nu er mulig og lettilgængelig gennem GreenKayak.

GreenKayak udlejes gennem Aalborg Cable Park og er altså som udgangspunkt i to timer ad gangen.

Efter turen, hvor du forhåbentlig også tager dig tid til at nyde fjorden, fragter du affaldet tilbage til Kabelparken, får det vejet og registreret.

Du lejer din GreenKayak lige her.

Uheld ved Hobrovej: Fører kørte direkte ind i trafiklys

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Nordjyllands Politi
Foto: Nordjyllands Politi

Det blev ikke ligefrem en stille og rolig start på morgentrafikken i Aalborg.

Klokken 9.15 skete der nemlig et uheld på Hobrovej/Ny Nibevej på “toppen” i Skalborg. Det skriver Nordjyllands Politi på Twitter.

En fører kørte – på daværende tidspunkt af ukendte årsager – direkte ind i en lysmast samt trafiklys.

Masterne blev helt nedkørt og alt lys i trafiksignalerne er gået ud. Nordjyllands Politi fortæller, at det en reperatør er tilkaldt, men tidshorisonten er endnu ukendt.

Trafikken på Hobrovej har vigepligt når man kommer til krydset til info, som det fremgår af tavler på stedet.

De nyeste oplysninger fra politiet viser, at den 36-årige fører af ulykkesbilen var uskadt, men stak af fra bilen efter uheldet.

Med vidners hjælp blev han udfundet på nærliggende K. Christensens vej hvor han gemte sig bag en forretning.

Han er nu anholdt og sigtes for sprit og narkokørsel.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her