Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lad din byggevirksomhed blive mere miljøbevidste

Af Annoncør

Langt de fleste af os vil gerne leve mere klimavenligt – og heldigvis viser det sig også, at Danmark bliver bedre og bedre til det. Ønsket om en mere klimavenlig hverdag er ikke blot i privaten, men også blandt virksomheder. Særligt i byggebranchen er der fokus på miljøet, men det kan være svært at opnå en 100 procent bæredygtighed. Alligevel er der visse ting, der kan tages med i processen for at skabe et mindre klimaaftryk i byggeriet – uden at det går på kompromis med den høje kvalitet. Dette kan I læse mere om i denne artikel.

Bæredygtige byggematerialer

Som virksomhed bør I udskifte mange af jeres nuværende materialer med bæredygtige byggematerialer. Byggematerialer står faktisk for op til 15% af den årlige udledning af drivhusgasser. Tænk i de klimavenlige baner, og forsøg at inkorporere genbrugelige byggematerialer. Find materialer med lang levetid, som også gerne er biobaseret. Tjek også om byggematerialet er miljømærket – og så er I allerede godt på vej.

Brug LCA beregning

I kan med fordel lave en livscyklusvurdering – bedre kendt som en LCA-beregning. Det kan måske lyde en smule komplekst, men frygt ikke. En LCA-beregning laves på Nbs Nordic hjemmeside. Det er en beregner, hvorpå I kan vurdere miljøpåvirkningen af et specifikt produkt. Beregneren kan følge produktet helt fra råvareudlevering til bortskaffelse. Med beregneren vil I kunne opdage de muligheder, der kan være for at reducere miljøbelastningen. Det er altså et værktøj som vil hjælpe jer som virksomhed med at skabe en mere bæredygtig fremtid.

Hvordan laver I en LCA-beregning?

Det hele foregår på NBS Nordics hjemmeside. Her skal I oprette jer som bruger – og det er ganske gratis. Når I er oprettet i systemet, og har adgang til værktøjet, er det blot om at komme i gang.

Støder I på problemer undervejs, kan I enten kontakte NBS Nordic for hjælp – eller se de webinarer som er rådighed.

Del artikel

Andre læser også