ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lad boligen blive i familien

Af Annoncør

Vi kan ofte være lidt sentimentale omkring vores boliger. Ofte er det trods alt steder, hvor vi har tilbragt rigtig meget tid. Måske har vi boet i en bolig i flere årtier og opdraget vores børn i denne bolig også. I sådan et tilfælde kan det være meget svært at give slip på boligen igen. Og af den grund kan det være en god ide at lade den blive i familien. Læs med her for at se hvordan dette kan hænge sammen.

Skal barnet købe sin barndomsbolig af forældrene?

En måde hvormed man kan lade boligen blive i familien er, hvis man simpelthen overdrager boligen til sine børn. Det kan man enten gøre gennem sit testamente eller gennem en rigtig fed gave. Det kan naturligvis også være, at barnet simpelthen køber huset af sine forældre, når de går i gang med at sælge det. Det er et omvendt forældrekøb kan man vel sige, hvor barnet køber sin barndomsbolig af forældrene. Den klare fordel ved at gøre dette er naturligvis, at boligen dermed bliver i den umiddelbare familie. Det kan være utroligt rart, da man som sagt har en masse følelser omkring disse boliger. Det kan også være meget sjovt for alle, at de kan se den nye generation blev opvokset i den selv samme bolig, hvor man allerede har skabt en masse gode minder. Hvis boligen generelt er lavet i en god kvalitet, så kan man også sagtens gøre dette. I så fald kan det være utrolig rart at have en lidt mere historisk bolig, som går i arv gennem generationerne. Måske det endda er en tradition, som kan videreføres? Hvem ved om dine efterkommere om 100 år vil eje den samme bolig du startede ud i?

Et forældrekøb af det voksne barns lejlighed

Omvendt kan man lave et forældrekøb til det voksne barns bolig. Det er meget almindeligt for forældrene at gøre dette. Og det sker for eksempel hyppigt, når barnet tager afsted på større uddannelsesinstitutioner. Det kan være rigtig svært for barnet at finde frem til en god lejlighed på egen hånd. Her kan det virke meget mere beroligende for forældrene, når de køber en lejlighed til barnet. Der er dog en del regler i forbindelse med sådan et forældrekøb af sit voksne barns lejlighed. Det er god idé at undersøge alt dette nærmere før du går i gang med at købe sådan en bolig.

Del artikel

Andre læser også