La Locanda igen nomineret til landets bedste italienske restaurant

Skrevet af: Michael Qureshi
Carlo Liberati fra La Locanda
Foto: PR
Carlo Liberati fra La Locanda Foto: PR

Det er blot to år siden, at Carlo Liberati åbnede den italienske restaurant La Locanda.

Allerede nu betragtes den blandt Aalborgs allerbedste restauranter, og det er ikke kun i Nordjylland, at der er lagt mærke til denne italienske perle.

For andet år i træk er La Locanda nemlig nomineret til “Årets autentiske italienske restaurant” af Den Danske Spiseguide.

Det er virkelig en af de største anerkendelser, man kan få som en restaurant i Danmark at vinde en af priserne, når Den Danske Spiseguide ved en galla-aften 30. oktober kårer landets bedste spisesteder i forskellige kategorier.

La Locanda er i øvrigt eneste genganger blandt de nominerede i bedste italienske restaurant i forhold til sidste år, hvilket også er bemærkelsesværdigt.

”Uanset La Locandas unge alder er Carlo en enormt erfaren og talentfuld kok og restauratør med et dedikeret et team af dygtige danskere og italienere omkring sig. De har formået både at fastholde og videreudvikle på det høje niveau i stedets Mamma-køkken baseret på stor, enkel og autentisk gastronomi i lige så autentiske, velovervejede rammer. En gastronomisk oplevelse, som man bestemt ikke finder på hvert et gadehjørne – hverken herhjemme eller i Italien,” siger Den Danske Spiseguides redaktør, Bent Christensen om nomineringen i en pressemeddelelse.Indehaver af La Locanda, Carlo Liberati, er naturligvis enormt stolt over anerkendelsen, og han fortæller, at nomineringen sidste år har vakt større international interesse for restauranten.

“Der ligger jo en stor og motiverende anerkendelse af den dedikerede indsats, som mine dygtige og engagerede kokke og tjenere sammen med mig hver dag og aften går og laver. Samtidig er det en anerkendelse – kunne vi mærke allerede første gang sidste år – som vores stadig flere gæster bemærker og sætter pris på. At blive anerkendt på den måde af Danmarks ældste og mest respekterede restaurationsguide betyder noget både som skulderklap og forretningsmæssigt,” forklarer den 49-årige restauratør, der er født i en lille by uden for Rom.

Han tilføjer;

”Også mange internationale gæster, der kommer til Aalborg har bl.a. af den årsag fået øje på os og er begyndt at reservere.”

La Locanda er så populære, at restauranten har indført to seatingtidspunkter på ugens store gå-ud-aftner fredag og lørdag for at få plads til alle. Sådan at man nu enten kan bestille bord fra kl. 17.30 eller klokken 20.00.

De øvrige kandidater i kamp mod La Locanda er Italo Disco”, København, ”Italy e Italy”, Ringsted og ”Ravello”, Herning

Om La Locanda så er Danmarks bedste “autentiske italienske restaurant” finder vi ud af 30. oktober. Her er Ruths Hotel i øvrigt nomineret i den tungeste kategori “Årets Restaurant” og Restaurant Bühlmann er nomineret til “Årets Gennembrud”.

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.