Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

La Casa Latina tæt på lukning: Vil redde butikken med cocktails og magiske fortællinger

Af Rikke Vestergaard Jensen
Ilma Sanchez Mogensen importerer rå kaffebønner fra Latinamerika, som hun rister i butikken. Kunder får dermed helt frisk kaffe.
Ilma Sanchez Mogensen importerer rå kaffebønner fra Latinamerika, som hun rister i butikken. Kunder får dermed helt frisk kaffe.

Corona blandet med det længerevarende vejarbejde i Aalborg Vestby har taget hårdt på det lille latinamerikanske risteri, La Casa Latina.

Der er ingen tvivl om, at de udfordringer som indehaveren af butikken, Ilma Sanchez Mogensen, står overfor har været hårde for den lille forretning, og derfor mener hun også, at det er tid til at tænke i nye og kreative baner for at redde butikken.

”Der har været meget stille, men vi kæmper alt, hvad vi kan for at overleve. Derfor er vi nødt til at tænke over, hvad vi kan gøre anderledes – udover rom- og cocktailsmagning som vi allerede tilbyder i forvejen,” fortæller Ilma, mens hun smiler.

Der er nemlig ingen tvivl om, at selvom det er hårde tider for forretningen, så er Ilma en kvinde, der virkelig brænder for det, hun laver, og som nægter at give op.

Lige så snart man træder ind ad døren på Kastetvej 35, mødes man af Ilma, som sidder i sin stol med det største smil på læben og den vildeste gæstfrihed. Man mærker med det samme, at det er en forretning fyldt med sjæl og passion.

La Casa Latina tæt på lukning: Vil redde butikken med cocktails og magiske fortællinger

La Casa Latina tæt på lukning: Vil redde butikken med cocktails og magiske fortællinger

Foredrag og autentiske cocktails

Verden som vi kendte den før corona er efterhånden på vej tilbage, hvilket blandt andet gør det muligt igen at krydse landegrænserne.

Ilma er så heldig at have et netværk af folk, som bor i Aalborg nu, men oprindeligt kommer fra lande som Peru, Mexico, Cuba og Chile.

Derfor fik hun idéen til, at de hver især skal afholde et foredrag i hendes forretning, hvor de skal fortælle om den seneste rejse, de har haft til deres hjemland. Om en af foredragsholderne fortæller hun, hvorfor netop han ønsker at deltage:

”Salvador fra Mexico sagde til mig, at næsten alt man læser i avisen om Mexico er negativt. Det er narko og alle mulige mærkelige ting, men Mexico er meget mere end det.

Mexico er helt almindelige folk, der har deres egen hverdag og helt egen kultur.”

Man kan altså regne med, at det bliver et foredrag fra en engageret mexicaner, som ønsker at sprede god stemning omkring sit hjemland. Udover foredraget vil der blive serveret rom, kaffe og tre lækre cocktails, som alle vil have autentiske smage inspireret af det land, som foredraget omhandler.

Flere muligheder for at deltage

”Hvornår har jeg muligheden for at deltage?” tænker du måske.

Og det kan vi rigtig godt forstå! Der er begrænset antal pladser, og derfor skal man reservere sin plads i forvejen. Du kan tilmelde dig samt se alle events på La Casa Latinas Facebook-side.

Alle foredragene finder sted i La Casa Latina på Kastetvej 35. De har en varighed på 2 timer og koster 259,-.

Det næste foredrag er lørdag d. 2. april fra klokken 16.00-18.00, hvor Alex Wilson fra Cuba kommer og fortæller.

Er du interesseret i at høre om en af de andre destinationerm kan du læse om alle arrangementerne her.

Hvad: Rejsefortællinger fra Latinamerika
Hvor: La Casa Latina, Kastetvej 35
Hvornår: Lørdag den 2. april, lørdag den 23. april, lørdag den 7. maj og lørdag den 28. maj