ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Friskfanget fisk leveret samme dag: Kystfisken har fået en flyvende start i Nordjylland

Af Emil Kjær Jørgensen

Danmark har over 8.750 kilometer kystlinje, og intet sted i landet er der mere end 52 kilometer til havet.

Men selvom havet, der omkranser os, byder på et både sundt og alsidigt spisekammer af kystnært, friskfanget fisk, er muligheden for at købe helt frisk fisk i nærområdet ofte begrænset.

Det har den succesfulde Aalborg-iværksætter, Rasmus Holdt, fundet en smart løsning på.

Han har skabt firmaet Kystfisken, der netop er dannet ud fra en idé om, at alle os, der elsker fisk, kan købe frisk fisk i tæt samarbejde med de lokale fiskere – og tilmed få det leveret samme aften.

Friskfanget fisk leveret samme dag: Kystfisken har fået en flyvende start i Nordjylland
Rasmus Holdt

Her leverer Kystfisken i Nordjylland

Kystfisken startede med at levere frisk fisk til nordjyderne den 5. februar, og der er bogstaveligt talt gået fisk i aalborgenserne.

“Modtagelsen fra folk har været helt fantastisk. Vi har udelukkende fået positive tilbagemeldinger, og vi har allerede mange loyale kunder, der bestiller ugentligt,” forklarer Rasmus.

Og nu kan vi afsløre, at Kystfisken nu kan levere til endnu flere postnumre i Aalborg-området.

Fra og med i morgen, torsdag d. 25. marts, leverer Kystfisken også i Gistrup (9260), Vodskov (9310), Svenstrup (9230), Vestbjerg (9380) og Klarup (9270).

Derudover leverer man allerede i Aalborg (9000), Aalborg SV (9200), Aalborg SØ (9210), Aalborg Øst (9220), Gistrup (9260) og Nørresundby (9400).

Men bare rolig. Bor du ikke i de udvalgte postnumre, er der gode nyheder.

“Vores 2021-plan er at kunne levere til hele Danmark.

Jeg kunne i teorien godt åbne for levering til hele landet nu, men vi vil sikre os, at leveringsoplevelsen bliver ved med at være helt i top, så derfor åbner vi stille og roligt op,” forklarer Rasmus.

Friskfanget fisk leveret samme dag: Kystfisken har fået en flyvende start i Nordjylland
Foto: Aalborg Food Guide

Du kan følge dette link for at få direkte besked, når Kystfisken begynder at levere til din by.

Få en SMS, når dagens fangst er klar

Konceptet er der (heller) ingen ben i: De danske fiskere tager på havet, mens du bobler i sengen, og når de er tilbage i havn med dagens fangst, så kan du se dagens udvalg fra klokken 07.00 på Kystfiskens hjemmeside – alle hverdage.

Udvalget varierer ud fra både årstid og vejr, men udvalget tæller altid både hele fisk, flåede fisk, fileterede samt et udvalg af skaldyr og bløddyr.

Hvis du bestiller inden kl. 11.00, sørger Kystfisken for at levere det til dig samme dag – helt friskfanget.

Kystfisken har lavet en smart SMS-løsning, hvor du hver dag kan få præsenteret dagens fangst på sms – du vælger selv hvilken hverdag, du vil have SMS’en. Tilmeld dig her.

Kystfiskens udvalg vil naturligvis følge årets gang, og lige nu er det helt hotte stenbidderrogn, som du også kan bestille via Kystfisken.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Kystfisken (@kystfisken)

Derudover vil man også sammensætte pakker, der passer til årstiden.

Lige nu kan du eksempelvis skrive dig op til bestilling af Påskebordet, hvor du får håndpillede luksusrejer, friske rødspættefileter og lækre perlende stenbiderrogn, der nok skal hjælpe dig godt i gang med det perfekte påskebord.

“Senere på året kan vi eksempelvis sammensætte skaldyr til et overdådigt skaldyrsfad, og grillpakker, så man kan grille friskfanget fisk i det danske sommervejr,” siger Rasmus.

Friskfanget fisk leveret samme dag: Kystfisken har fået en flyvende start i Nordjylland
Foto: Sara Mee Joo

Roadtrip til Hanstholm gav idéen

Den gode forretningsidé kan udspringe af mange ting, men for mange opstår den, når man står i en given situation og tænker: “Hvorfor er der ikke fundet en løsning på det?”

Med Just Eat var det Jesper Buch, der en kold aften i Norge oplevede store udfordringer med at bestille en pizza.

For Rasmus Holdt opstod idéen til hans ambitiøse projekt, Kystfisken, en sommerdag under corona-nedlukningen.

“Jeg var rundt for at opleve Danmark på et roadtrip, og der endte jeg så i Hanstholm.

Mens jeg stod der på havnen og kiggede på de små fiskekuttere, der kom hjem med dagens fangst, slog det mig, at vi forholdsvis tæt på Aalborg har stolte traditioner for kystnært fiskeri og skånsom fangst.

Friskfanget fisk leveret samme dag: Kystfisken har fået en flyvende start i Nordjylland
Foto: Peter Carlsen, PeterBycarlsen

Men det er bare ikke altid lige nemt at få det helt friskfangede fisk leveret samme dag, så man får den helt autentiske oplevelse med fisk direkte fra fiskekutteren,” forklarer Rasmus.

Rasmus har – som mange andre – brugt mere tid bag gryderne under corona og der har han fået et større og større fokus på de de rigtige råvarer og den høje kvalitet.

“Hvis der er noget godt at sige om corona er det, at vi har lært at forkæle os selv lidt mere. Vi bruger ikke penge på at rejse, så derfor kan vi gå lidt mere op i, hvad vi putter på tallerkenen.

Den oplevelse jeg selv fik på havnen i Hansholm med de små kuttere, der fisker med skånsomme fangstmetoder og helt kystnært, den vil jeg gerne give videre til så mange danskere som muligt.”

Succesfuld iværksætter står bag Kystfisken

Med Rasmus er der ikke langt fra tanke til handling, og han så straks en god forretningsidé. På trods af sine kun 25 år har Rasmus nemlig mange års erfaring med at drive en succesfuld forretning online.

Han er manden bag webshoppen Elekcig.dk, som han byggede op helt fra bunden, og som han for nyligt solgte til en ny ejer.

Nu er der gået fisk Rasmus’ liv, og han nyder at være med til at bygge noget helt nyt op fra bunden igen.

“Det er en virkelig spændende tid, og vi er bare så glade for den start, vi har fået. Nu skal vi bare køre på, så endnu flere danskere kan få frisk fisk leveret direkte til døren,” siger Rasmus.

Du kan læse meget mere om det smarte koncept lige her.

Spar penge på Kystfisken med ClubAalborg

I vores fordelsklub ClubAalborg kan du lige nu spare hele 15 % på bestilling af frisk fisk fra Kystfisken.

I næste uge kommer der også en helt særlig pris på Påskepakken.

Et abonnement koster helt ned til 25. kr. pr. måned – læs mere om tilmelding her.

Del artikel

Andre læser også