Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kvalitet i top og priserne i bund: Vi har testet midtbyens nye café

Af Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Sidste sommer måtte Café Nørregade meddele, at de desværre måtte lukke deres hyggelige café. I slutningen af april kunne vi dog afsløre en spændende mad-nyhed.

Mor og datter duoen, Pia og Pernille, havde overtaget de tomme lokaler i Hovedbiblioteket og var ved at forvandle dem til en hyggelig café ved navn Caféen i Nørregade.

Åbningen var den 2. maj, og her næsten en måned senere, fortæller de, at aalborgenserne har taget rigtigt godt imod dem.

Når der åbner et nyt spisested i Aalborg, er vi på pletten for at spise vores vej gennem menukortet, så vi har selvfølgelig også været på besøg i Aalborgs nyeste café.

Menukortet er dejlig simpelt med kun fem frokostretter (to salater og tre sandwiches), og vi bestilte næsten det hele.

Udover frokostretterne kan du også bestille dagens hjemmelavede brød med tilbehør, “dagens søde indslag”, pommes frites med trøffelmayo og masser af forskellige drikkevarer.

Kvalitet i top og priserne i bund: Vi har testet midtbyens nye café
Foto: Simone Kjølby Christensen

Det fik vi at spise, og sådan smagte det

Vi spiste os igennem følgende retter:

“What the foccaccia”: En sprød sandwich med foccaciabrød, pesto, skinke, rucola og burrata.

“The avocado show”: En sandwich med surdejsbrød, avocado og varmrøget laks fra Kildens Røgeri.

“Hønsegrethes familie”: En salat med kylling, sylt, sprøde croutoner og hjemmelavet cæsardressing.

Og hold nu fast: Alle caféens frokostretter koster kun 69 kr. pr. ret.

Derudover fik vi pommes frites med hjemmelavet trøffelmayo, drømmekage fra Brovst, friskpresset appelsinjuice, matcha-latte, islatte og en ice-blend.

Lad os lige starte med det vanvittige faktum, at alle frokostretterne koster 69 kroner med tanke på, at alt er hjemmelavet fra bunden og smager helt ekstraordinært godt.

Den saftige foccacia-sandwich, der er lavet med brød fra ingen ringere end Carlo fra La Bottega, smagte især helt forrygende.

Kvalitet i top og priserne i bund: Vi har testet midtbyens nye café
Foto: Simone Kjølby Christensen

Det samme gjorde sig gældende for avocado-sandwichen.

At du kan få en lækker sandwich, lavet på surdejsbrød med frisk grønt, perfekt modnet avocado, saftig laks fra Kilden Røgeri og 100% hjemmelavet dressing til kun 69 kroner, er os en gåde.

For ikke at snakke om den lækre salat med sprød og afsindig lækker kylling.

Det var nemt både at se og smage, at der var en tanke med alle elementerne i salaten.

Lige fra de salte ostechips, lavet på Vesterhavsost fra Arla Unika, til de hjemmelavede og sprøde croutoner. Og så var det også nemt at smage, at kyllingen var helt frisk og tilberedt “on the spot”.

Og alt dette med en stor portion sprøde fritter med trøffelmayo til? Der var ikke et øje tørt!

Kvalitet i top og priserne i bund: Vi har testet midtbyens nye café
Foto: Simone Kjølby Christensen

Men det er ikke kun frokostretterne, der leverer på menukortet. Også deres drikkevarer er til at dåne over.

Lige fra deres friskpresset appelsinjuice til deres insta-worthy matcha latte med jordbærsirup og silkeblød jordbærskum på toppen.

Ydermere kan du selvfølgelig også bestille den klassiske iskaffe, der altid laves på dobbelt espressoshot, så smagen af deres kvalitetskaffebønner kommer til deres ret og sikrer den gode smag af kaffe.

Du kan også bestille deres lækre ice-blend, som de laver med byens måske bedste is: Den bliver nemlig leveret af selveste Paradis-is. Genialt!

Kvalitet i top og priserne i bund: Vi har testet midtbyens nye café
Foto: Simone Kjølby Christensen

Afslutningvis skulle vi selvfølgelig slutte måltidet af med “dagens søde indslag”.

Her er det Maiken fra Ma Petit France, der hver dag sørger for det lækreste hjemmebag, præcis som mormor lavede det.

Og denne dag stod den på saftig og helt uimodståelig drømmekage fra Brovst.

Det er desuden også Maiken, der står for at levere deres lækre hjemmelavede boller, som serveres med friskpisket smør.

Kvalitet i top og priserne i bund: Vi har testet midtbyens nye café
Foto: Simone Kjølby Christensen

Rabat til studerende

Er du stor tilhænger af biblioteket, en studerende på SU, der vælger caféer med omhu, eller bare en person, der virkelig sætter pris på en god deal? Så er der altså rigtig god grund til at aflægge Caféen i Nørregade et visit.

Her hersker der ingen tvivl om, at uanset hvad du vælger på menukortet, så er kvaliteten helt i top og priserne helt i bund. Og er du studerende er der faktisk endnu flere penge at spare. Caféen i Nørregade giver nemlig 15% i studierabat.

Generelt vil folket bag caféen gerne tage hånd om dem, de har muligheden for at hjælpe.

Så udover at tilbyde unge på SU en rabat, tager de også et socialt ansvar på sig ved at have en aftale med Uddannelseshuset om, at de tager unge kriminelle ind, som har brug for støtte.

De bliver derfor en stor del af caféen, og bliver hjulpet på vej i forhold til at få uddannelse og job.

Deres café er helt klart et besøg værd, og det føles næsten hjemligt, når man tager plads i de hyggelige rammer hos den nye café.

Men er du på farten kan du også sagtens bestille alt på menukortet to-go, inklusivt de lækre frokostretter.

Du kan følge Caféen i Nørregade på Instagram.

Del artikel