Tour De France-stjerner, kunstmesse og Øllets Dag: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Sidste weekend var proppet med spændende aktiviteter, og de mange forskellige events fik Aalborgs gader og stræder til at summe af liv.

Man kunne fristes til at tro, at denne weekend bliver en lidt mere stille og rolig en af slagsen, men udsigterne peger derimod på endnu en begivenhedsrig weekend i Aalborg.

Fejring af Øllets dag

Øllets dag har eksisteret siden 2003, hvor De Danske Ølentusiaster har valgt at dedikere den første lørdag i september til den populære drik.

Formålet med dagen er at samles med øllet i fokus og den ølkultur som i århundreder har været en del af danskernes DNA.

For fjerde år i træk bliver Øllets dag markeret i Aalborg, når Kedelhallen i Nordkraft forvandles til et slaraffenland for øl-elskere og entusiaster. Der opstilles forskellige stande med smagsprøver af udvalgte øl fra en række nordjyske bryghuse.

Dagen starter allerede kl. 10.00 og slutter først kl. 15.00. Der vil være mulighed for at købe et glas ved indgangen hvori man kan smage sig gennem de forskellige bryghuse og stille de spørgsmål som måtte opstå.

Hvad: Øllets dag
Hvor: Kedelhallen i Nordkraft
Hvornår: Lørdag den 7. september 2019

Læs mere om Øllets dag her og find mere info om eventet her.

Benzin og fede biler

Foto: Audi/Audi RS3 LMS

Udover fejringen af Øllets dag i Nordkraft kan man denne weekend opleve store motorer og høj fart og benzin, når Audi Race Day finder sted på Grøns køretekniske anlæg i Sæby.

Audi Aalborg har allieret sig med racerkørerne Marco Sørensen og Thomas Krebs, som vil sidde bag rettet i henholdsvis en S3 og SQ2, hvor de vil give såkaldte hotlaps til alle der ønsker en tur i bilerne.

Udover hotlaps med de erfarne racerkørere vil der også være mulighed for selv at prøve kræfter med racerløb og høj fart via en køresimulator, hvor der vil være en præmie til dagens hurtigste tid.

Hele arrangementet er gratis både som tilskuer og også for dem som vil på hotlaps med Sørensen og Krebs.

Arrangementet starter kl. 11.00 og forventes at løbe helt indtil kl. 16.00.

For de mange Audi-fans og tilskuere vil der være rig mulighed for at købe et lille stykke af Audi med hjem i det forskellige Audi merchandise som vil være tilgængeligt på dagen.

Hvad: Audi Race Day
Hvor: Kjeldgaardsvej 4, Sæby
Hvornår: Lørdag den 7. september 2019

Læs mere om Audi Race Day her eller  her.

Kunst i parkeringskælderen

Denne weekend kan du opleve NORTH kunstmesse som i parkeringskælderen under Musikkens Hus lørdag og søndag udstiller kunstværker i millionklassen.

NORTH kunstmesse har til formål at etablere et kunstkoncept, hvor fokus er på at gøre kunsten til et folkeligt samlingspunkt, og trække kunstværkerne ud fra deres vante rammer, hvor almindelige mennesker måske ikke tør komme.

På kunstmessen hædres unge spirende talenter såvel som garvede og veletablerede kunstnere, og igen i år har mere end 22 gallerier fra ind- og udland revet kunsten ned fra væggene og udstiller forskellige værker i en prisklasse fra alt mellem 3.000 til 3 mio. kr. i parkeringskælderen.

NORTH forventer at der i løbet af weekenden vil komme op til 15.000 besøgende og de mange besøgende kan se frem til at opleve kunstnere som Asger Jorn, Michael Kvium, Julie Nord, Ole Ahlberg og Leif Sylvester.

Udover de mange kunstværker som udstilles 10 meter under jorden i parkeringskælderen vil Musikkens Spisehus åbne en café i kælderen.

Hvad: NORTH Kunstmesse
Hvor: Nyhavnsgade 21, 9000 Aalborg
Hvornår: Fredag d. 6. september til Søndag d. 8 september

Læs mere om NORTH kunstmesse her eller her.

Blodigt motionsløb gennem Aalborg

Arkivfoto

Er man til høj puls og gys kan man søndag opleve et vaskeægte Arkitekturløb. Her løber du på turen gennem steder som Aalborg Utzon Center, Nordkraft, Musikkens Hus og Kunsten.

På løbeturen vil der hos de forskellige lokationer være små kulturelle events, blandt andet oplevelsen af at løbe direkte ind i en mordscene på hovedbiblioteket i vaskeægte kriminalroman stil.

Både Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen og ekstremløberen Stine Rex står klar, når startskuddet lyder ved Utzon Center. Løbet er for alle, og det er tilladt at løbe eller gå gennem ruten og der vil ikke være tid på selve løbet, her handler det i stedet om selve oplevelsen.

Distancerne lyder på henholdsvis 5 og 10 kilometer som altså enten kan spadseres eller løbes mens Aalborgs byliv og kulturinstanser nydes på en helt unik måde.

Hvad: DAC Arkitekturløb
Hvor: Start ved Utzon Center
Hvornår: 8. september kl. 09.00

Læs mere om DAC Arkitekturløb her eller her.

Events

6/9-8/9 Women’s Weekend i Blokhus

6/9 U21 landskamp: Danmark – Ungarn på Aalborg Portland Park

6/9 Aalborg Pirates – Herlev Eagles i Gigantium

6/9 Oh Land i Musikkens hus

6/9 Spil nu.dk Grand Prix Cykelløb

6/9 Fredag på Toppen på Salling ROOFTOP

6/9 Cirkusrevyen 2019 i Aalborg

7/9 Udforsk Stena Line kæmpefærger

8/9 Loppemarked på Street Food

Mere kø: Stort kryds i Aalborg indsnævres de næste to uger

Skrevet af: Redaktionen

Det ligner en ond cirkel for tiden.

Hvis du hader at sidde i kø, så bør du overveje en anden vej, hvis du normalt kører omkring Universitetsboulevarden/Th. Sauers.

I sidste uge var den gal med signalanlægget, der styrer trafiklyset i det store kryds på Universitetsboulevarden/Th. Sauers vej ved Sohngårdsholmsvej.

Nu venter der nye udfordringer, som allerede blev igangsat i går tirsdag.

Flere vognbaner spærres

Således meddeler Aalborg Kommune, at et vejarbejde vil spærre flere vognbaner samt cykelsti omkring krydset.

“Vi roder desværre igen ved krydset Th. Sauers Vej – Universitetsboulevarden – Sohngårdsholmsvej.

I dag begynder arbejdet med at omlægge en fjernvarmeledning i krydset og derfor bliver to vognbaner, samt cykelsti, på Universitetsboulevarden spærret.

Den manøvre kan desværre ikke løses uden at genere trafikken, så der forventes kø i krydset fra øst / Universitetsboulevarden mod Th. Sauers Vej og mod Sohngårdsholmsvej.

Vi skynder os alt hvad vi kan, men kom afsted i god tid og bær over med os i de to uger arbejdet står på.”

Så et godt råd herfra er at undgå krydset i myldretiden de kommende 14 dage.

Kæmpe nyhed: Aalborg Zoo tænder 100.000 julelys

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Juletiden nærmer sig med hastige skridt, og mange lokale virksomheder er allerede i fuld gang med den helt store planlægning.

Især i Aalborg Zoo bliver julen i år noget helt særligt.

Der venter nemlig gæsterne en helt enestående oplevelse i haven denne jul.

JUL I ZOO og fejrer julen med en gigantisk lysfest, hvor haven illumineres med 100.000-vis af lys, der fører gæsterne på en stemningsfuld julerejse verden rundt.

JUL I ZOO giver gæsterne en helt ny og anderledes oplevelse af haven og dyrene.

Her tændes lys i vintermørket og sætter særligt fokus på dyrenes tilpasning i den mørke tid og de kolde egne.

Lysvandring gennem haven

Med udgangspunkt i havens dyr, deres særkende, adfærd og de verdensdele de oprindeligt kommer fra inviteres gæsterne på en lysvandring gennem haven.

Fra Grønland i nord til Afrika i syd oplever gæsterne julens atmosfære og traditioner.

Ruten gennem Zoo er designet sådan at lys og stemninger skifter, og der hele tiden venter nye overraskelser på vejen.

Den eventyrlige oplevelse begynder allerede ved Bjørnemanden, Aalborg Zoos vartegn, der byder velkommen smukt oplyst af et stort rødt hjerte.

Herfra leder lyset gæsterne gennem haven: På bygninger og på telte, i hytter og på træer og i et stort juletræ på plænen.

På deres vej gennem haven går gæsterne blandt andet gennem en lystunnel, hvor de kan dele deres juleønsker på små røde hjerter.

De kan opleve den grønlandske jul med spektakulært nordlys, alternative juletræer og grønlandsk streetfood, og i den julepyntede afrikanske landsby venter et festfyrværkeri af farver.

Hyggelige juleaktiviteter

Det er selvfølgelig ikke en rigtig jul uden julemanden. Hans hytte ligger lige ved siden af rensdyrenes stald, og her kan alle artige børn komme og hviske deres største ønske i julemandens øre.

I løbet af november og december vil der desuden være en lang række arrangementer og events, der fejrer julen med blandt andet sang, gudstjeneste, og hyggelige workshops.

JUL I ZOO er udviklet i tæt dialog med Aalborg City, City Syd og Aalborg Storcenter, Aalborg Events og Visit Aalborg og bidrager til at styrke Aalborgs position som Nordjyllands jule- og handelsby nummer ét.

Aalborg Zoo vil således også aktivt være til stede på julemarkedet på Gammeltorv med en julehytte.

JUL I ZOO kan opleves fra fredag den 15. november.

Åbningstider:

15.-17. november, 22.-24. november samt 29.-30 november kl. 16-21

Alle dage i december kl. 16-21 (dog undtaget 24. og 31. december)

25 år med Fast Eddie’s Pool Hall: Fejres med tilbud og stor fødselsdagsfest

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

De seneste år er en række af Aalborgs helt legendariske steder lukket.

Der findes heldigvis stadig de berømte etablissementer, der lever i bedste velgående, og ét af dem kan nu fejre 25-års jubilæum.

Fast Eddie’s Pool Hall har eksisteret siden 1994 og bærer titlen som Aalborgs ældste  pool hall.

De 25 år skal fejres med stil, og Eddie’s inviterer alle til en stor jubilæumsfejring i deres nyrenoverede lokaler lørdag den 21. september på 1. sal af Maren Turis Gade 9. 

Festlighederne starter om eftermiddagen med en reception fra kl. 12.00 til 15.00 og fortsætter fra kl. 21.00 til 24.00 om aftenen med live musik fra bandet Upstairs og masser af god stemning.

Er du frisk på et udfordrende spil pool, vil der også være mulighed for at prøve kræfter med nogle af Fast Eddie’s Pool Hall turneringsspillere i løbet af aftenen.

Hvis du vinder over en af de erfarne spillere, har Eddie’s en gratis øl klar til dig i baren.

Fast Eddie's Poolhall

Old-school charme

Når man tager trappen op til Fast Eddie’s Pool Hall – eller bare Eddie’s som det hedder i folkemunde – er det som at træde ind i en anden tidsalder.

Mørkbejdset træ dominerer lokalerne og skaber en hyggelig, omfavnende atmosfære, hvor det virker som det mest naturlige i verden at lade sig sænke ned i de brune lædersæder i en af de mange båse og nyde en drink.

Renoveringen af lokalerne er sket i tråd med poolhallens sjæl, og der er både blevet plads til et lounge-område med ekstra siddepladser og storskærm samt en “ny” rustik bar, hvor du kan bestille øl fra en af 10 haner eller få dig en drink fra det ekstra store udvalg af spiritus.

Havde Eddie’s være placeret i USA og ikke Aalborg, kunne man snildt forestille sig, at den old-school poolhall med al sin charme ville have været et perfekt stamsted for pool-legenden Fast Eddie, som lægger navn til stedet – og som blev portrætteret af Paul Newman i The Hustler og The Color of Money.

Men man skal endelig ikke tage fejl; poolhallen er i høj grad også gearet til unge mennesker.

Man kan bl.a. udfordre ens venner i et spil bordfodbold eller dart, slå sig ned i sæderne og se fodbold på storskærm, spille brætspil i loungen eller prøve chancen på spilleautomaterne i spillehallen, hvor der er 88% udbetaling.

Og selvfølgelig er der poolborde – masser af poolborde.

Hele ni for at være eksakt, hvor man ikke er tvunget til at betale for en hel time, men derimod kan betale 0.75 kr i minuttet om dagen og 1.17 kr i minuttet om aftenen i hverdage eller 1.33 kr i minuttet fra fredag til lørdag.

Fast Eddie's Poolhall

En uge med gode tilbud

Hvis du ikke kan nå med til festlighederne om lørdagen, er der heldigvis masser af gode tilbud at benytte sig af i hele denne uge.

Du kan bl.a. spille pool til kun 25 kr hele ugen i én time mellem 12.00 og 18.00.

Udover at kunne spille pool til billige penge, vil der også være masser af gode tilbud på øl og sjusser i uge 38.

Du kan bl.a. købe en Classic Tuborg fad til 25 kr fra mandag til torsdag, sjusser til 25 kr fredag og lørdag, og 0,5 l sodavand til 25 kr om søndagen.

Kan du generelt ikke få nok af pool, kan du for 250 kr om måneden spille alt det pool, du vil – bortset fra når der er fuldt hus.

Fast Eddie’s er også med i ClubAalborg, og du kan hele september få 1 times pool samt 2 fadøl (0,4 l) eller 2 sodavand (0,5 l) til kun 100 kr.

Hvad: Fast Eddie’s Pool Hall jubilæumsfest

Hvor: 1. sal, Maren Turis Gade 9

Hvornår: 21. september, reception 12.00 – 15.00 og live musik 21.00 – 24.00

Gode tilbud hele denne uge