Tour De France-stjerner, kunstmesse og Øllets Dag: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Sidste weekend var proppet med spændende aktiviteter, og de mange forskellige events fik Aalborgs gader og stræder til at summe af liv.

Man kunne fristes til at tro, at denne weekend bliver en lidt mere stille og rolig en af slagsen, men udsigterne peger derimod på endnu en begivenhedsrig weekend i Aalborg.

Fejring af Øllets dag

Øllets dag har eksisteret siden 2003, hvor De Danske Ølentusiaster har valgt at dedikere den første lørdag i september til den populære drik.

Formålet med dagen er at samles med øllet i fokus og den ølkultur som i århundreder har været en del af danskernes DNA.

For fjerde år i træk bliver Øllets dag markeret i Aalborg, når Kedelhallen i Nordkraft forvandles til et slaraffenland for øl-elskere og entusiaster. Der opstilles forskellige stande med smagsprøver af udvalgte øl fra en række nordjyske bryghuse.

Dagen starter allerede kl. 10.00 og slutter først kl. 15.00. Der vil være mulighed for at købe et glas ved indgangen hvori man kan smage sig gennem de forskellige bryghuse og stille de spørgsmål som måtte opstå.

Hvad: Øllets dag
Hvor: Kedelhallen i Nordkraft
Hvornår: Lørdag den 7. september 2019

Læs mere om Øllets dag her og find mere info om eventet her.

Benzin og fede biler

Foto: Audi/Audi RS3 LMS

Udover fejringen af Øllets dag i Nordkraft kan man denne weekend opleve store motorer og høj fart og benzin, når Audi Race Day finder sted på Grøns køretekniske anlæg i Sæby.

Audi Aalborg har allieret sig med racerkørerne Marco Sørensen og Thomas Krebs, som vil sidde bag rettet i henholdsvis en S3 og SQ2, hvor de vil give såkaldte hotlaps til alle der ønsker en tur i bilerne.

Udover hotlaps med de erfarne racerkørere vil der også være mulighed for selv at prøve kræfter med racerløb og høj fart via en køresimulator, hvor der vil være en præmie til dagens hurtigste tid.

Hele arrangementet er gratis både som tilskuer og også for dem som vil på hotlaps med Sørensen og Krebs.

Arrangementet starter kl. 11.00 og forventes at løbe helt indtil kl. 16.00.

For de mange Audi-fans og tilskuere vil der være rig mulighed for at købe et lille stykke af Audi med hjem i det forskellige Audi merchandise som vil være tilgængeligt på dagen.

Hvad: Audi Race Day
Hvor: Kjeldgaardsvej 4, Sæby
Hvornår: Lørdag den 7. september 2019

Læs mere om Audi Race Day her eller  her.

Kunst i parkeringskælderen

Denne weekend kan du opleve NORTH kunstmesse som i parkeringskælderen under Musikkens Hus lørdag og søndag udstiller kunstværker i millionklassen.

NORTH kunstmesse har til formål at etablere et kunstkoncept, hvor fokus er på at gøre kunsten til et folkeligt samlingspunkt, og trække kunstværkerne ud fra deres vante rammer, hvor almindelige mennesker måske ikke tør komme.

På kunstmessen hædres unge spirende talenter såvel som garvede og veletablerede kunstnere, og igen i år har mere end 22 gallerier fra ind- og udland revet kunsten ned fra væggene og udstiller forskellige værker i en prisklasse fra alt mellem 3.000 til 3 mio. kr. i parkeringskælderen.

NORTH forventer at der i løbet af weekenden vil komme op til 15.000 besøgende og de mange besøgende kan se frem til at opleve kunstnere som Asger Jorn, Michael Kvium, Julie Nord, Ole Ahlberg og Leif Sylvester.

Udover de mange kunstværker som udstilles 10 meter under jorden i parkeringskælderen vil Musikkens Spisehus åbne en café i kælderen.

Hvad: NORTH Kunstmesse
Hvor: Nyhavnsgade 21, 9000 Aalborg
Hvornår: Fredag d. 6. september til Søndag d. 8 september

Læs mere om NORTH kunstmesse her eller her.

Blodigt motionsløb gennem Aalborg

Arkivfoto

Er man til høj puls og gys kan man søndag opleve et vaskeægte Arkitekturløb. Her løber du på turen gennem steder som Aalborg Utzon Center, Nordkraft, Musikkens Hus og Kunsten.

På løbeturen vil der hos de forskellige lokationer være små kulturelle events, blandt andet oplevelsen af at løbe direkte ind i en mordscene på hovedbiblioteket i vaskeægte kriminalroman stil.

Både Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen og ekstremløberen Stine Rex står klar, når startskuddet lyder ved Utzon Center. Løbet er for alle, og det er tilladt at løbe eller gå gennem ruten og der vil ikke være tid på selve løbet, her handler det i stedet om selve oplevelsen.

Distancerne lyder på henholdsvis 5 og 10 kilometer som altså enten kan spadseres eller løbes mens Aalborgs byliv og kulturinstanser nydes på en helt unik måde.

Hvad: DAC Arkitekturløb
Hvor: Start ved Utzon Center
Hvornår: 8. september kl. 09.00

Læs mere om DAC Arkitekturløb her eller her.

Events

6/9-8/9 Women’s Weekend i Blokhus

6/9 U21 landskamp: Danmark – Ungarn på Aalborg Portland Park

6/9 Aalborg Pirates – Herlev Eagles i Gigantium

6/9 Oh Land i Musikkens hus

6/9 Spil nu.dk Grand Prix Cykelløb

6/9 Fredag på Toppen på Salling ROOFTOP

6/9 Cirkusrevyen 2019 i Aalborg

7/9 Udforsk Stena Line kæmpefærger

8/9 Loppemarked på Street Food

Lækre biler til særpriser: Kæmpe Brugtbils Festival med kendte mærker i weekenden

Skrevet af: Redaktionen

Det er ikke så tit, at man kan få en Audi, Golf, Passat eller Skoda til en særpris.

Men i den kommende weekend lørdag d. 16. november og søndag d. 17. november inviterer bilhuset Semler Retail på Ny Kærvej til stor Brugtbils Festival. Fra klokken 11-16 begge dage.

Her kan man få særligt gode priser på de tre kendte mærker Audi, Volkswagen + Volkswagen Erhverv og Skoda.

De kører skarpe priser på deres brugte biler + GRATIS undervognsbehandling på alle brugte biler solgt denne weekend, og ugen efter.

Ender man med at købe en brugt bil derude i weekenden deltager man automatisk i lodtrækningen om et gavekort på 4000,- til et spaophold.

Derudover er der også en anden konkurrence, som alle kan deltage i, hvor man kan vinde et gavekort på 1000 kr.

Gratis pølser, balloner og sodavand

Udover bilerne er der andre gode grunde til at kigge forbi og man kan let tage hele familien med. Der er nemlig sørget for pølsevogn, der deler GRATIS pølser ud, samt sodavand.

Desuden er der balloner til børnene.

Blandt helt skarpe tilbud kan man bl.a. købe en Audi A3 30 TDI Sport Limited Sportsback S Tronic der kun har kørt 8.000 kilometer til 310.000 kr.

En Audi A6 2,0 TDI 190 Ultra Avant S Tronic med 101.000 kilometer på tælleren står i 335.000 kr. Så altså meget bil for gode penge.

En Skoda Fabia 1,0 TSI 95 Ambition Combi der har kørt 3.000 kilometer kan man købe 175.000 kr.

Se flere tilbud på dette link Brugtbil Festival

Hvad: Brugtbil Festival
Hvor: Ny Kærvej 47
Hvornår: Lørdag & søndag d. 16 og 17. november
Klokken 11-16 begge dage

Ugens tip: Grillen Burgerbar laver den ultimative andeburger

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Vi elsker at forkæle jer med de bedste nyheder fra verdens fedeste by, og nu er vi klar med endnu et tiltag, som forhåbentlig får jer til at udnytte endnu flere af de mange lækre kulinariske sager, som byens madsteder byder på.

Ugens Tip er en stor succes på vores søstermedie MigogKbh, hvor redaktionen tipper om alt fra gourmet-pita, lækkert kaffe, smørrebrød og varm chokolade.

Det er vi nu også klar med her på MigogAalborg, og Ugens Tip er et højaktuelt og indbydende ét af slagsen.

Den ultimative andeburger

Vi har før skrevet om Grillen Burgerbars geniale julefrokost-koncept, hvor flæskesteg, kartofler og sovs er byttet ud med burger og bajere.

Hovedingrediensen i julefrokosten er burgeren Grill De Canard, som er deres bud på den ultimative andeburger med rødkål, sprøde flæskesvær og Confit de Canard.

Men den greasy andeburger er ikke kun gæst til julefrokosten, for den findes nemlig også på menukortet i en begrænset periode.

Sidste år kunne burgeren kun bestilles i perioden 1.-23. december, men på grund af stor efterspørgsel har de i år valgt at sætte burgeren på menuen allerede d. 8. november og helt frem til 31. december.

Det virker altså til, at Grill De Canard er ved at blive et decideret julehit, og det så vi som den perfekte andledning til lige at lave en lille tester.

Derfor satte vi GPS’en til Ved Stranden 1 og satte os for at lave en lille andmeldelse af den populære burger.

ANDmeldelse af Confit De Canard

Confit de Canard består som beskrevet af confiteret and, rødkål, flæskesvær og er smurt med Grillen’s mayo.

Kender du endnu ikke til confiteret and, fortjener du næsten at blive kogt i dit eget fedt … for det er netop, hvad andekødet er gået igennem for at blive så mørt, at du kan spise det uden gebis.

Det gik ikke længe fra vi andkom til den fristende burger stod foran os.

Efter kyndig vejledning fra tjeneren valgte vi at supplere burgeren med ekstra and og flæskesvær til 25. kr. ekstra (… for hvorfor ikke?!) og så en gang pickles (+ 5 kr.), som skulle være et tiltrængt syrligt indspark til de mange tunge elementer i burgeren.

Kombinationen af det fede og møre (!) and, den let-syrlige rødkål, mayo’en og brioche-bollen var virkelig lækker!

Men vores klare holdning er, at du ligeså godt kan gå all in og bestille den med ekstra kød og pickles, for det gjorde den samlede smagsoplevelse helt suveræn.

Du vælger selvfølgelig at bestille Confit De Canard som menu (129 kr.), hvor du kan vælge mellem Curly Fries, Fries, Cheese Fries (+10 kr.), Oh My Fries (+20 kr.) eller Sweet potato fries (+10 kr.).

Dertil får du også en valgfri mayo, og her faldt vores valg naturligvis på den hjemmelavede Bearnaise mayo … det var simpelthen for fristende ikke lige at prøve kombinationen af confiteret and og bearnaise sauce.

Spoiler alert: Det fungerer selvfølgelig glimrende!

Den samlede pris for oplevelsen landede på 159 kr. og så tør vi godt garantere, at du ikke går sulten derfra.

Hvad: Grill De Canard (Andeburger med rødkål, sprøde flæskesvær og Confit de Canard)
Hvor: Grillen Burgerbar
Hvornår: Frem til 31/12
Pris: Burger: 109 kr. (både i restauranten og takeaway) Menu: 129 kr (Ekstra and og flæskesvær: 25 kr., Pickles: 10 kr.)

Store biografdag på søndag i Aalborg: Alle film koster en 50’er

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Årstiden indbyder for alvor til filmhygge og lune popcorn.

Så er det jo meget heldigt, at Nordisk Film Biografer på søndag, d. 17. november, fejrer filmglæden og afholder Den Store Biografdag.

Her kan du kurere tømmermændene, hygge med kæresten eller tage familien med i Nordisk Film Biografer i Kennedy Arkaden og i Shoppen i City Syd for en flad 50’er.

MigogAalborg har været kontakt med Nordisk Film biograferne i Aalborg, og de oplyser, at der allerede er solgt mange billetter.

Derfor skal du nok være hurtig på tasterne, hvis du vil have lige præcis din yndlingsplads … eller være sikker på at kunne se lige netop din favoritfilm.

Tilbuddet gælder alle billetter og til alle forestillinger dagen igennem.

“En biografoplevelse er oplagt måde at være sammen om en fælles oplevelse. Både med dem, man har med i biografen, og med de andre gæster i biografsalen.

Og den fælles oplevelse skal have de allerbedste rammer. Derfor arbejder Nordisk Film Biografer altid på at matche de mange, gode film med den højeste kvalitet i både service, komfort og biografteknik,” skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Det kan du se i biografen på søndag

På Den Store Biografdag kan biografgæsterne opleve film for enhver smag, og valget er dit:

Du kan blandt andet se den højspændte og anmelderroste danske film Kollision med fantastisk skuespil af blandt andre Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil.

Der er også underholdning i vente for de mindste i familien, som kan se tegnefilmen Familien Addams, som byder på masser af grin og monsterballade.

Er du i det romantiske hjørne kan du se frem til den den romantiske julefilm Last Christmas, der handler om Kate, som arbejder i en julebutik i London og møder den fremmede mand Tom, som sætter hjertet i brand.

For de fartglade er en mulighed filmen Le Mans ’66, som handler om optakten til Le Mans-løbet i 1966 med Christian Bale og Matt Damon i hovedrollerne.

Derudover vises der også film som Midway, Downton Abbey, Ser du Månen, Daniel, Jagtsæson, Joker, Zombieland, og den nye Terminator med Arnold Schwarzenegger tilbage i sin glansrolle.

Gratis kaffekapsler til folket

I år præsenteres Den Store Biograf i samarbejde med L’OR kaffekapsler, og det betyder, at der på selve dagen vil blive uddelt prøver på L’OR kaffekapsler i alle Nordisk Film Biografer.

Hvad: Den Store Biografdag
Hvor: Alle Nordisk Films biografer (I Aalborg: City Syd og Kennedy)
Hvornår: Søndag d. 17 november hele dagen.

Du finder billetinfo her.