Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vilde sommerplaner: Kæmpe skumkanon og svævebane fra Aalborgtårnet

Af Stine Kjølby Christensen

Det har ikke været sjovt at være en kulturinstitution det seneste år, hvor mange måneder er forsvundet under den ene nedlukning efter den anden.

Heldigvis er der lys forude, og vi kan forhåbentlig se imod en sommer, hvor byen igen summer af liv og oplevelser.

Dette skal blandt andet ske ved hjælp af Aalborg Kommunes genopstartspakke, der har afsat fem millioner til kulturlivet.

Disse penge kommer selvfølgelig også Kunsten og Utzon Center til gode, og nu er de klar til at afsløre, hvad støtten blandt andet skal gå til.

I løbet af sommeren har Kunsten og Utzon Center nemlig vilde planer for kulturelle aktiviteter rundt omkring i byrummet, der både bliver lærerige, sjove og helt og aldeles unikke.

Eksempelvis er der en gigantisk skuminstallation samt en svævebane mellem Aalborgtårnet og Kunsten på ønskelisten.

“Vi vil gerne bruge sommeren på at hjælpe både byen og os selv i gang, så vores bidrag bliver en masse fede aktiviteter og overraskelser rundt omkring i byen,” siger Lars Ulrich Hansen, Kommunikationschef hos Kunsten.

Projektet kommer til at gå under navnet GENSTART 2021.

Vilde sommerplaner: Kæmpe skumkanon og svævebane fra Aalborgtårnet

Skum og SKUM

Ifølge planen skal GENSTART strække sig fra maj til september, hvor gader og stræder får lov at summe af liv, når Kunsten og Utzon imødekommer både borgere og turisters hungren efter kultur.

“Kunsten vil blandt andet stå for at levere en kunstnerisk og gigantisk skumworkshop, hvor en skumkanon vil gøre det muligt at undersøge, hvordan man kan arbejde med skum som materiale.

Dette kommer både til at foregå i museets park, men også et sted som Vestre Fjordpark eller langs havnefronten,” fortæller Lars Ulrich Hansen.

Som et ekstra led i skum-temaet håber Kunsten at give skumkanonen selskab af den oppustelige kunstinstallation SKUM, der er tegnet og skabt af Bjarke Ingels Group i samarbejde med blandt andre Carlsberg og ARoS.

“Vi håber helt vildt på, at vi kan få SKUM til Aalborg! Det vil være fantastisk.

SKUM er tidligere blevet brugt på Roskilde Festival og forskellige kunstfestivaler i København, men det bliver i så fald første gang, at vi får den at se i Nordjylland,” forklarer Lars Ulrich.

Kunsten mangler stadig endelig afklaring i forhold til at få installationen til byen, men lykkes det, så vil den i så fald stå som et kæmpe vartegn i Kunstens skulpturpark og vil om aftenen blive lyssat i alle regnbuens farver.

Derudover håber Kunsten også, at SKUM bliver en del af den kommende udstilling Formens Magi, der skal vise aalborgenserne en sammensmeltning mellem kunst og design.

Udstillingen forventes at åbne i juli måned.

Svævebane mellem Aalborgtårnet og KUNSTEN

Kunsten og Utzon venter stadig endelig afklaring og godkendelse af programmet, men ender det hele lykkeligt, så bliver der altså også nok at se til.

GENSTART skal blive til virkelighed gennem samarbejder med forskellige lokale aktører, der alle bidrager med hver sine kompetencer.

Ét af de mere vilde bliver sandsynligvis samarbejdet med Idrætsmødet, der forventes at blive afholdt fra 2.-6. juni.

Vilde sommerplaner: Kæmpe skumkanon og svævebane fra Aalborgtårnet

I løbet af de dage kan du (forhåbentlig) helt ekstraordinært få lov at svæve mellem Aalborgtårnet og Kunstens baghave.

“I weekenden under Idrætsmødet vil vi skabe de rette rammer for, at idræt og kunsten kan forenes; og det bliver den, ved at man kan komme op ad brandstigen i Aalborgtårnet og derefter flyve på en line og svæve direkte ned i parken.

Det tror vi bliver ret vildt,” siger Lars Ulrich Hansen.

Gang i hele byen

Ambitionerne er altså store for den kommende sommer, og planlægningen og booking af talks og kunstnere for årets Sommer Lounge er også allerede i fuld gang.

Sommer Lounge kommer igen i år til at finde sted hver onsdag i Skulpturparken og programmet vil blive offentliggjort løbende.

GENSTART kommer til at brede sig over to arenaer: TO-GO/TAKE AWAY med oplevelser og performances i byens rum samt HOME ved at løfte det eksisterende indhold på institutionerne.

“Man kommer slet ikke til at kunne undgå at møde et eller andet fra os ude i byen i løbet af sommeren – mens vi også håber at kunne tiltrække en masse inden for vores egne vægge.

Målet er at skabe noget liv og sjæl overalt i byen, og vi glæder os helt vildt til, at det bliver muligt igen,” slutter Lars Ulrich Hansen.

Du kan følge med i Kunstens sommerplaner ved at skrive dig op til nyhedsbrev lige her.