Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Museum lånte 550.000 kr til kunstner: Nu er pengene væk

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Kunsten
Foto: Kunsten

Den danske kunstner Jens Haaning er lige nu aktuel med værket “En gennemsnitlig dansk årsindkomst, 2021” og “En gennemsnitlig østrigsk årsindkomst 2021” på Kunsten, der skulle illustrere en gennemsnitlig årsindkomst i henholdsvis Danmark og Østrig.

Det drejer sig helt konkret om 338.122 danske kroner og 25.702 euro.

Men det skulle have været en udstilling af et værk, der består af to glasrammer med pengesedler, er nu i stedet to tomme glasrammer, hvor der kun er lidt tape tilbage fra, hvor pengesedlerne har været.

Da medarbejderne på Kunsten skulle pakke værket op og udstille det, var pengene væk.

Det skriver JP.dk

“Jeg har valgt at lave et nyt værk til udstillingen i stedet for at vise de to henholdsvis 14 og 11 år gamle værker. Værket tager udgangspunkt i/responderer med både jeres udstillings koncept og de værker, som vi oprindeligt havde planlagt at vise. Værkets titel er: ”Take the money and run (an average Austrian income, 2007 and an average Danish year income, 2010), 2021”, har Jens Haaning skrevet i en mail og afsluttet med venlig hilsen.

Hvor er pengene blevet af?

Jens Haaning skriver intet om, hvor pengene er blevet af.

Værkets titel “Take the money and run” (Tag pengene og løb) kunne indikere, at de manglende penge er en del af – det nu – opdaterede værk.

Til Jyllandsposten fortæller direktør for Kunsten, Lasse Andersson, at pengene er lånt til kunsteren og at den oprindelige aftale lyder, at pengene skal tilbagebetales 14. januar 2022.

Lasse Andersson har dog spurgt om at få pengene tilbage til Kunsten før tid, da de ikke længere indgår i værket.

“For mig at se er han i sin fulde ret til at skabe et værk – ud fra den præmis, at pengene er til låns. Jeg er ikke bekymret. Jeg forholder mig bare til kontrakten. Men jeg ringede og talte med ham i går aftes, og der var han ikke særlig tydelig omkring det,” forklarer Lasse Andersson til JP.dk.

MigogAalborg følger naturligvis sagen om de “forsvundne” penge. Det “tomme” værk kan stadig ses på Kunsten.

Del artikel

Andre læser også