Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Inspirerende gåture: Kom med Kunsten på gratis kunstvandringer i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen
KunstGåturen i Aalborg SØ kommer bl.a. forbi skulpturen
KunstGåturen i Aalborg SØ kommer bl.a. forbi skulpturen "Isbjerg", der er opført af Knud Erik Christensen i 1999. Den står ved Fridtjof Nansens Vej. Foto: Kunsten

Medmindre du bor omkring Grønlands Torv, er det ikke sikkert, at du har opdaget al den spændende udendørs kunst, bydelen faktisk rummer.

Det er et kvarter fyldt med fine kunstoplevelser, der åbner sig for sanserne, hvis man lige får en hjælpende hånd – og den kommer nu fra museet Kunsten i Aalborg.

Kunsten har nemlig på opfordring fra Aalborg Kommune valgt Aalborg SØ som mål for en ny KunstGåtur, der er lagt på museets hjemmeside med interaktivt kort og en informerende tekst til hvert af de kunstværker, man kommer forbi på turen.

Første KunstGåtur er tirsdag 28. juni fra kl. 15.30-17.30. Denne tur er mest for voksne. Næste mulighed er tirsdag 5. juli fra kl. 10.00-12.00. Denne tur er også for børn og er tilrettelagt som en ’Familie-kunst-jagt’ med fortælling i børnehøjde og med kreativ leg undervejs.

Museets hjemmeside har i forvejen anbefalinger til to andre ruter, der inspirerer til at opleve udendørs kunst i dele af vestbyen, midtbyen og langs havneområdet mod øst.

Nu bliver Aalborg SØ føjet til som en selvstændig tur i en forholdsvis ung bydel, der er rig på udendørs skulpturer af kendte kunstnere og anden udsmykning, der forskønner bydelens uderum.

Jern fra Aalborg Værft

KunstGåturen er planlagt af Nana Agnete Flarup Hansen, der arbejder som kunstformidler på Kunsten i Aalborg.

Hun kendte ikke Aalborg SØ, da hun begyndte at ture i området – og hun blev positivt overrasket.

”Området har meget mere kunst, end det ligner ved første øjekast. Det er et spændende særkende, at flere kunstværker forholder sig direkte til området.

F.eks. er der tre skulpturerer fra 60’erne, som er skabt til at stå netop der, hvor de står. De tre skulpturer har samtidig en særlig historie, om polske kunstnere, der blev inviteret til Aalborg for at lave skulpturer af jern doneret af Aalborg Værft,” fortæller Nana Agnete Flarup Hansen.

Kom med på guidet tur

Hun leder to guidede ture, hvor historien bag værkerne på ruten vil blive fortalt. Der vil også være fokus på kunst i og udsmykninger af det offentlige rum generelt:

”Kunst og udsmykninger i det offentlige rum kan, som vi kan se i Aalborg SØ, se ud på mange forskellige måder. Det kan give helt særlige oplevelser for os, der møder det.

Og så kan det på samme måde give nogle helt særlige udfordringer for dem, der arbejder med udsmykningerne og kunsten. Både materialer, vejr og indsamling af viden er nemlig udfordret ude på vores gavle, gader og torve.”

Alle er velkomne til de to guidede ture, der kick-starter den ny KunstGåtur. De foregår som sagt den 28. juni og 5. juli. Begge ture har mødested på Grønlands Torv og slutter med en forfriskning.

Der er ingen tilmelding – bare mød op.

Hvad: KunstGåtur i Aalborg SØ
Hvor: Mødested på Grønlands Torv, Aalborg SØ
Hvornår: Tirsdag den 28. juni kl. 15.30-17.30 (for voksne). Tirsdag den 5. juli kl. 10.00-12.00 (for børn og familier)