Endelig!: Fastelavnsbolle-favorit vender tilbage
Mens nogen har solgt fastelavnsboller nærmest siden klokken slog 24 nytårsaften, er der andre der nægter at gå ind i kampen, før vi nærmer os … Fastelavn.
Én af dem (og måske byens eneste?) er Cæcilie Dolleriis, der er chefkonditor hos Brasserie Kunsten.
Vi ved fra de forrige år, at Cæcilie er intet mindre end en dronning, når det kommer til fastelavnsbollekunsten, og det har derfor også været svært at vente på, at hun slap grebet og overgav sig til årets helt store bage-hype.
Men nu sker det heldigvis.
Fra og med på tirsdag den 30. januar er der igen fastelavnsboller på menukortet i brasseriet, og igen i år har Cæcilie gjort en stor indsats for at lave byens allerbedste.
Som tak for vores gigantiske tålmodighed (hvis vi selv skal sige det), inviterede Cæcilie os forbi Kunsten til at prøvesmage årets boller.
Sådan smager de
Brasserie Kunsten er kendt for sit tårnhøje niveau, og derfor er der naturligvis også kræset ekstra om den særlige fastelavnsbolle.
Denne gang er der endda to at vælge imellem. Den ene endnu smukkere end den anden, så de passer til alle de andre kunstværker, som Cæcilie til daglig arbejder omkring.
“Den ene er helt klassisk med borgmestermasse, kandiserede mandelflager og glasur. Den anden er med marcipan og hindbær – og med en hjemmelavet macaroon på toppen,” afslører hun.
Begge boller er bagt på en klassisk gærdej med smør i rigelige mængder, kardemomme, ægte vanilje og naturligvis en masse kærlighed.
Efter at have prøvesmagt dem, kan vi igen konkludere, at de begge næsten fortjener sin egen særudstilling på kunstmusset – for de smager bare som en klassisk fastelavnsbolle skal smage.
Selvom Cæcilie har skruet lidt på forskellige parametre, er hun (heller) ikke en af dem, der mener, at fastelavnsboller hverken skal pyntes med fjerboaer eller fyldes med champagne.
Og den hest er vi helt klar på at ride med på.
Du kan få de smukke fastelavnsboller fra på tirsdag den 30. januar.