Kun i juni: Hjemmebagte Street Donuts har indtaget Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I mange år har vi været vidner til en vaskeægte burgerkrig i Aalborgs gader, men 2020 tegner til at blive året, hvor donut-krigen for alvor blusser op i byen.

Først åbnede Donut Shoppen DK på Boulevarden 40, og i dag kunne vi afsløre åbningsdatoen for fremadstormende Bronuts, der åbner i Art By Me’s gamle lokaler på Dannebrogsgade 9 den 16. juli.

Og nu er der endnu flere gode nyheder til jer, der elsker friteret dej – med et hul i midten.

I hele juni får vi nemlig fint besøg her i Aalborg af selveste Street Donuts DK, der bliver i byen til og med den 26. juni.

Som navnet antyder, sælger de først og fremmest (SURPRISE!) donuts, men i en mini-version – og så kan man jo snildt smage alle varianterne uden at frygte for et hjertestop undervejs.

Donutsene bliver serveret fra en retro Citroën-truck fra 1970, der primært kommer til at parkere foran Friis og ved Havnefronten i enten Aalborg eller Nørresundby.

Små donuts, stor smag

Selvom donut-trucken selvfølgelig er en nyhed i Aalborg, så er Rikke Grønbjerg, der er indehaver af Street Donuts DK, langt fra ny i branchen.

Allerede tilbage i 1992 startede Rikkes forældre nemlig salget af donuts; endda som de allerførste i Danmark.

“Dengang var donuts jo stort set ukendt i Danmark, og mine forældre havde da også patent på at sælge dem i mange år,” fortæller Rikke til MigogAalborg.

Selvom Danmark sidenhen er blevet bombarderet med donuts i alle størrelser og farver, så har kærligheden til de små, mundrette streets-udgaver alligevel holdt ved.

Dette skyldes måske især, at netop Street Donuts DK (modsat de fleste andre donut-shops) hver morgen selv står og bager dem ud fra en særlig belgisk opskrift.

Det vil sige, at de små donuts er ny- og hjemmebagte, når de ankommer til foodtrucken – hver eneste dag!

Grunden til, at Street Donuts DK pludselig er dukket op i gadebilledet skyldes, at Rikke – grundet corona-situationen – ikke har bundet sin sommer og sine madboder til at parkere på Danmarks mange festivaler.

… noget godt er der altså kommet ud af corona.

Prisen for de små lækkerbiskener er 10 stk. for 50 kr., og du kan selvfølgelig også vælge at købe dem enkeltvis. Men hvorfor overhovedet overveje den mulighed?

Udvalget varierer fra dag til dag, og der er ofte 10-12 forskellige slags at vælge imellem.

Da vi besøgte vognen, kunne du blandt andet vælge mellem varianterne snickers, lakrids, slik, surt slik, mælkechokolade og oreo.

Udover mini donuts kan du også købe sandwich (med enten kylling, skinke & ost eller Serrano, mozarella, tomat) til 45 kr., milshake (med enten jordbær, chokolade eller oreo) til 25 kr., smoothies til 35 kr. (jordbær, blandet frugt, banan+jordbær) og iskaffe til 40 kr.

Efter vaskeægte food truck forskrifter, skal man følge med på de sociale medier for at se, hvor donut-trucken står de enkelte dage, men som udgangspunkt finder du den enten ved Friis (fra kl. 13-19) eller ved havnefronten i enten Aalborg eller Nørresundby (fra kl. 12-20).

Du kan følge Street Donuts DK’s rejse på Facebook her.

Hvad: Street Donuts truck i Aalborg
Hvornår: Hele juni (frem til 26. juni)
Hvor: Foran Friis eller ved havnen

Aalborg Tapas Festival

I perioden 8.-15. juni holder vi Tapas Festival. Få lækker Tapas To Go for 2 personer til kun 155 kr. Du kan hente fra bl.a. Penny Lane Café, San Giovanni, Good Life Society m.fl. Læs mere og book her