Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kun i Aalborg: Guf & Kugler afslører juleåbning

Af Stine Kjølby Christensen

Der var fryd, gammen og julestemning hos Guf & Kugler i Slotsgade, da de i både 2018 og 2019 inviterede aalborgenserne ind i deres helt særlige julestue.

Grundet Corona blev julen dog aflyst i 2020, og siden har Guf og Kugler faktisk holdt vinterlukket – indtil i år.

Ismutter afslører nemlig nu, at man i år igen har tænkt sig at gå all in på julen, og åbner igen dørene til den helt specielle julestue i december.

Og i år endda med en særlig nisse i spidsen.

Kun i Aalborg: Guf & Kugler afslører juleåbning

Et nissespark i julekuglerne …

Is-prinsen Jeppe Korsholm Mikkelsen overtager jo som bekendt is-imperiet efter Ismutter fra januar 2024, så december kommer i høj grad til at markere det indledende samarbejde i det kommende år.

“Man kan forvente et ordentligt nissespark i kuglerne, når vi åbner op for årets julesæson,” lover Jeppe, da MigogAalborg taler med ham.

“Når vi lukker ned på lørdag, så skal de næste tre måneder faktisk bare bruges på at pynte op.”

Gertrud Sand, også er kendt som Ismutter, rykker ind i lokalerne, og skal sørge for, at julestemningen bliver fuldstændig som den plejer: Nemlig alt for meget.

“Vi har jo ikke holdt juleåbent i Aalborg siden 2019, så vi glæder os til at lave mega-max-julestue igen! Her kan man blandt andet møde flere gamle kendinge, men vi har selvfølgelig også nyheder i is-disken,” siger han.

Kun i Aalborg: Guf & Kugler afslører juleåbning

Fristende julelækkerier i vente

Blandt andet er Ismutter allerede nu i gang med at brygge på “en rigtig hyggelig jule-is, man kan holde varmen på” vil hun gerne afsløre.

Derudover kan aalborgenserne også helt eksklusivt få fingrene i den populære Cherry Christmas, der netop er revet ned af hylderne.

Cherry Christmas er Guf og Kuglers bud på en konventionel risalamande – på steroider.

Isen består af blandt andet af Amarena-kirsebær, hvid chokolade og mandelsplitter, og er blevet nordjyderne go-to for dem, der ikke ønsker at servere den klassiske juledessert.

Kun i Aalborg: Guf & Kugler afslører juleåbning

I isbøtten er selvfølgelig også en hel mandel, så ingen går glip af chancen for at vinde marcipangrisen.

“Vi troede, at vi havde produceret de Cherry Christmas, vi skulle i år … Men der tog vi godt nok fejl! Så vi skal i gang med at lave endnu mere,” siger Ismutter med et grin.

Det stikker helt af i år

Også samarbejdet med Håndværksbageren, der blandt andet sørgede for en brunsviger til isbutikken, fortsætter ind i julesæsonen – dog med et endnu mere innovativt og utraditionelt indspark.

“I stedet for æbleskiver, har vi besluttet at køre med de franske Profiterolles, der hos os bliver en dejlig rund julekugle med godter i midten. Dertil kan man naturligvis få hjemmelavet glögg eller en dejlig, stærk rom,” siger Ismutter.

Derudover finder du naturligvis klassikere som MarcipangrIS, brændte mandler … og meget, meget mere.

Selvom Ismutter stadig er hjernen bag det meste, der sker i is-huset, så har det allerede været en gevinst at få sønnens hjerne med i puljen.

“Jeg bliver jo helt varm om julehjertet, når Jeppe kommer med sine idéer! Han er virkelig god,” slår hun fast.

For Jeppe er det dog heller ikke nyt at tænke i de (jule)baner. Han har med egne ord jo boet med Gertrud Sand i mange år, og har på den både pådraget sig noget af en arbejdsskade … der heldigvis kan bruges fornuftigt netop her.

Kun i Aalborg: Guf & Kugler afslører juleåbning

Glæder sig til det nye år

Det er officielt 1. januar 2024, at Jeppe for alvor overtager is-kongeriget – men i december bliver det også ham, aalborgenserne primært kommer til at møde i butikken.

“Min force er helt klar at snakke med vores is-nydere, så det glæder jeg mig helt vildt til at gøre i december. Det bliver ofte i selskab med min bedre halvdel, der også er noget af en julenisse,” siger Jeppe stolt.

“I det nye år bliver det også hende, der tager teten for Aalborg-afdelingen, mens jeg mest er at finde i Nibe.

Derfor glæder jeg mig også ekstra meget til at nyde julen her, før foråret kalder i Nibe.”

Guf & Kugler holder åbent i Aalborg fra fredag den 1. december, og herefter alle fredag-søndag frem til jul.

Åbningstiderne bliver som følger:

  • Fredag: 15-19
  • Lørdag: 13-20
  • Søndag: 13-17
  • 20-23. december: Hver dag fra 13-20

Del artikel

Andre læser også