Kun 8 pladser per gang: Fusion tager dig på luksus-gourmet eventyr med Omakase

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Gastronomien boomer i Aalborg, og der findes efterhånden et tårnhøjt niveau inden for både det nordiske, italienske, franske, asiatiske og latinamerikanske køkken.

En af toprestauranterne her i byen er Restaurant Fusion, der vel nok har en af byens bedste placeringer på Havnefronten – med en unik udsigt over Aalborg og tæt på det pulserende byliv.

Men selvom man er etableret helt i toppen af hierarkiet, med mange gæster uge efter uge, bliver det bestemt ikke slækket på ambitionerne.

Det vidner restaurantens nyeste gastronomiske tiltag bestemt om.

Som det første sted i Nordjylland, er Restaurant Fusion nemlig klar med konceptet Omakase, som er en helt unik gastronomisk oplevelse.

Omakase går helt enkelt ud på, at kokken får kreativ frihed til at give gæsterne en eksklusiv og mindeværdig oplevelse. Hovedfokus er på de fineste råvarer, som er nøje udvalgt efter kvalitet og sæson.

I København har den forholdsvis nye Kiin Kiin 71 restaurant fuldstændig henrykket madanmelderne hos både Berlingske og Politiken med deres version af Omakase.

Omakase foregår typisk i baren, hvor man sidder helt tæt på begivenhederne – her har kokken ingen vægge at gemme sig bag, og du er som gæst med i allerforreste række.

Det bliver også tilfældet på Fusion, hvor det er ejer og chefkok Vinh Quoc Du, der står for tilberedning, forberedelse og servering af de enkelte retter.

Man har endda lavet en helt ny bar til formålet, hvor du både kan følge med i processerne, nyde udsigten til Limfjorden, og vente spændt på den næste servering.

Renser: Kaviar og Passion

Sådan foregår Omakse på Fusion

Omakase på Restaurant Fusion åbner op for gæster den 3. marts, men her på MigogAalborg var vi så heldige at blive inviteret med til første test-aften.

Vi har efterhånden spist os igennem mange retter her i Aalborg, men vi tør godt garantere en helt unik gastronomisk oplevelse, hvis du booker en plads til Omakase på Fusion.

For det første får du mulighed for at komme tæt på en af Aalborgs allerbedste kokke, som med stor entusiasme fortæller om alt fra råvarer til tilberedningsmetoder.

 

Det er nørderi og story telling på den fede måde, når Vinh deler ud af sin enorme viden inden for feltet.

Du kan se frem til at blive klogere på, hvor den enkelte råvare kommer fra – da vi eksempelvis spurgte mere ind til den danske hummer fra Limfjorden, gik han da lige ud i køkkenet for at hente et levende eksemplar, som blev en midlertidig gæst under spisningen.

Da vi blev præsenteret for en nigiri med pighvar, fortalte Vinh historien om delikatessen fugu, som er en livsfarlig fisk at spise, hvis den ikke bliver tilberedt korrekt – kuglefisken indeholder nemlig så meget gift, at den kan forårsage døden …

Så galt gik det dog ikke til på test-aftenen, men Vinh er kommet frem til, at den danske pighvar har nogenlunde samme konsistens, så den skulle vi selvfølgelig smage som nigiri.

Hvis du tilbringer en aften i Vinhs selskab, kan du se frem til at smage de bedste råvarer, som havet kan byde på; lige fra hummeren fra Limfjorden, den færøske kammusling, helt friskfanget dansk fisk som Yellowtail, rokke, og pighvar eller kobekødet fra Japan.

Black Kobe – wasabi – soya

Vinh beskriver selv Omakase på Fusion som “80 % klassisk Omakase og 20 % Fusion”; du kan derfor både opleve de klassiske smage, men også blive overrasket undervejs, som man i forvejen kender det fra fusionskøkkenet på restauranten.

Der er primært fokus på sushi-varianterne sashimi og nigiri.

Blandt gæsterne denne test-aften var der bred enighed om, at man havde været vidne til en helt speciel og sanselig aften, hvor der virkelig var plads til at nyde hvert enkelt servering, som alle var perfekt afstemt.

Derudover var det en meget hyggelig og intim oplevelse, hvor man deler en unik oplevelse i selskab med en fremragende kok og de andre gæster.

Dessert i form af Mochi, som er en japansk riskage

 

Fusion Omakase

NB: Dette var menuen til testaftenen. Den ændres løbende – efter sæson og ikke mindst kokkens humør

Renser 

Passion – caviar

Sashimi

Hummer – frisk wasabi

Kammusling – caviar – hvid soja

Japanske, søde rejer

 

Nigiri

Kammusling

Laks toro – ponzu – bonito

Yellowtail

Tun

Tun toro

Pighvar

Ål

Due – tørre foie gras

Tamago – lardo

Kobe

 

Rokkevingelameller – hvid sojasmør

Hummer har gow – XO

Dashisuppe – kombu – knivmusling

Black kobe – wasabi – soja

 

Mochi

Sort sesam

Karamelliseret ananas-is

 

Der er kun plads til 8 gæster pr. aften, og det er udelukkende muligt at bestille plads til klokken 18.00 – fra tirsdag til torsdag.

Omakase på Restaurant Fusion består typisk af 20 serveringer og koster 1200 kr. pr. person ekskl. drikkevarer.

Hvad: Omakase på Fusion
Hvor: Restaurant Fusion, Strandvejen 4, 9000 Aalborg
Hvornår: Tirsdag, onsdag og torsdag fra kl. 18.00 (Fra 2. marts)

Ønsker du at høre mere eller reservere pladser, bedes du kontakte info@restaurantfusion.dk.

Så skal der stemmes: Her er finalisterne til AALBORG AWARDS 2020

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Fra Aalborg Awards 2019
Fra Aalborg Awards 2019

Så er vi klar til at løfte sløret for, hvem der er kommet igennem nåleøjet og er blandt finalisterne til årets AALBORG AWARDS 2020, som finder sted fredag den 3. april.

I år er det suverænt MigogAalborgs læsere, der beslutter, hvem der løber med priserne, og i første omgang har I valgt de 6 slutnominerede i hver kategori.

Over 10.000 har stemt i den indledende nomineringsrunde, og igen i år har det været ekstremt tæt løb i langt de fleste kategorier.

Resultatet fra indledende runde er nulstillet, og vi er nu klar med en helt ny afstemning, hvor den endelige vinder af de enkelte kategorier skal findes.

STEM PÅ DINE FAVORITTER LIGE HER

Kæmpe fest i vente

Vi har igen i år rykket AALBORG AWARDS ind i Aalborg Hallen i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor der bliver plads til over 900 gæster. Sidste år var der totalt udsolgt til showet og afterparty.

Billetterne er netop sat i salg, og denne gang er det udelukkende med siddepladser – find din billet lige her

Det bliver en forrygende aften med rød løber, drinks, et fedt show med kåringer og så ikke mindst et med et megafedt afterparty, hvor natklubkongerne fra TooManyLeftHands er klar til at sparke festen i gang.

Sidste år spillede de blandt andet på Tinderbox, de stod for Aalborgs største Gadefest on Tour på Gammeltorv og så har de også netop spillet på Aairport Festival.

TooManyLeftHands er netop kendt for at tage de største hits og mixe dem med deres eget touch, og regnes for at være blandt de bedste DJs.

Vært på selve AALBORG AWARDS bliver Nicolaj Lange, der også har været det de to forgående år.

Hvis du vil prøve at have følelsen af at komme med til den største rød løber fest i Aalborg, så er det AALBORG AWARDS.

De slutnominerede til AALBORG AWARDS 2020 er:

Årets Restaurant

Fellini
Karma Sushi
MEAT
SMAEK
Tabu
Textur

STEM HER

Byens Bedste Burger

Burger Boom
Burger GO
Burger Shack
Cafe Vi2
Grillen Burgerbar
Vestre Baadelaug

STEM HER

Byens Bedste Kaffe

Behag din smag
Café Vi2
Espresso House
Kochs Kaffebar
Penny Lane
Starbucks

STEM HER

Byens Bedste Take Away

Azzura
Caspars
Fandanko
Karma Sushi
La Bottega
Nadias

STEM HER

Årets Café

Caféministeriet
Café Peace
Café Vi to
Penny Lane
Salling Rooftop
Ulla T

STEM HER

Årets Bar/Natklub

D’wine Bar
Heidis
Helmuth
John Bull
Pigen og Trompeten
Zwei Grosse

STEM HER

Byens Bedste Brunch

Cafeministeriet
Café Spiret
Helmuth
MEAT
Café Peace
Ulla T

STEM HER

Byens Bedste Pizza

Azzura
Fellini
La Bottega
San Giovanni
Sticchi’s
Tony’s Pizza

STEM HER

Årets Bedste Butik

Fandango
Luksus Baby
Shaping New Tomorrow
Sinnerup
Skjold Burne
Vero Moda

STEM HER

Årets Eventsted

Event Aalborg
FunCenter
Musikkens Hus
Skråen
Aalborg Kongress og Kulturcenter
Aalborg Zoo (Jul i zoo)

STEM HER

Byens Bedste Cocktails

Bar V Comwell Hvide Hus
Helmuth
Klostertorvet
Vesterå
Restaurant Struktur
Ulla T

STEM HER

Årets Shoppingoplevelse

Friis
Magasin
IKEA
Plantorama
Salling
Aalborg Storcenter

STEM HER

Hvad: AALBORG AWARDS afholdes af MigogAalborg
Hvor: Aalborg Kongres & Kultur Center
Hvornår: Fredag d. 3. april kl. 18-01.00
Billet-info:
Siddeplads: 349 kr.
Inkluderer 1 drink, snacks under showet, indgang til Award-show og MEGA Afterparty
Køb billet her.

Vilde med Nordjylland: Overnatningsboom skaber øget turismeomsætning på 1 mia. kr.

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: VisitNordjylland
Foto: VisitNordjylland

Bor du i Nordjylland, er du (forhåbentlig) glad for regionen.

Men turisterne har for alvor også fået øjnene op for alle de muligheder, som både Aalborg og resten af regionen byder på.

Faktisk viser nye tal fra Danmarks Statistik, at Nordjylland endnu en gang er den region, der har vækstet mest i dansk turisme med en samlet fremgang i overnatningstallene på 5,64 procent fra 2018 til 2019.

Til sammenligning ligger landsgennemsnittet med en fremgang på 3,99 procent i samme periode.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Visit Nordjylland.

“Vi er ikke bare lykkedes med at skabe vækst i Nordjylland. Vi er faktisk den region i Danmark, som er vækstet mest. Derudover er vi også lykkedes med at vækste massivt i ydersæsonerne, hvilket har været et af de klare mål i den nordjyske turismestrategi,” fortæller Ann Marie Søborg Karkov, som er direktør hos VisitNordjylland, og fortsætter:

“Sidste år har Nordjylland haft over 400.000 flere overnatninger end i 2018, hvilket svarer til en øget turismeomsætning i regionen på knap 1 mia. kroner og op mod 1.194 nye, nordjyske jobs. Det kan mærkes i Nordjylland, og det er vi meget stolte af.”

Nordjylland placerer sig over landsgennemsnittet på næsten alle markeder med Holland og Tyskland som højdespringerne med en stigning i antallet af overnatninger på henholdsvis 15,4 og 9,5 procent.

Ann Marie Søborg Karkov. Foto: VIsitNordjylland

Samarbejde bærer frugt

Væksten skal ifølge Ann Marie Søborg Karkov ses som et resultat af, at det nordjyske turismeerhverv har ydet en flot indsats, samt at samarbejdet i nordjysk turisme er styrket – blandt andet gennem samarbejdet med VisitDenmark og de nordjyske destinationsselskaber samt Fælles Vækst initiativet.

“Samarbejde, samarbejde, samarbejde. Det er uden tvivl det, der har virket, og der skal derfor lyde en stor tak til FællesVækst initiativet – både initiativtagerne og bidragsyderne, destinationsselskaberne, turismeerhvervet og alle andre, der har bidraget.

Der er ingen tvivl om, at det øgede markedsføringsbudget har en stor del af æren for de fine resultater i Nordjylland, og jeg kan kun opfordre endnu flere aktører til at komme med ombord i Fælles Vækst initiativet, slutter Ann Marie Søborg Karkov.

Mød legenden fra Natholdet: Kom til ølsmagning med Carsten Berthelsen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Pineapple / TV2
Foto: Pineapple / TV2

Der er øl-eksperter.

Og så er der Carsten Berthelsen.

Han blev for alvor landskendt, da han medvirkede i Natholdets legendariske Jule(øl)kalender i 2017 og 2019, hvor han i selskab med Anders Breinholt og Søren Rasted skulle smage på 24 øl i løbet af en enkelt dag.

Derudover er han foredragsholder, forfatter til hele 10 bøger om øl og anerkendt som en af de førende eksperter i Danmark.

Nu har du snart chancen for at møde legenden med det karakteristiske “Grrrrrrr”-udtryk og den ultranørdede tilgang til øllens verden.

Ølsmagning og lækker tapas

Du kan nemlig komme til Ølsmagning med Carsten Berthelsen og tapas fra Mouritzens Mad, som finder sted den 27. marts her i Aalborg.

“Du kender sikkert Carsten Berthelsen – men hvis du ikke gør, så har du nu muligheden for at opleve ham på helt tæt hold, når han – foran et begrænset publikum – deler ud af sin imponerende viden om øl,” skriver Mouritzen’s mad om arrangementet.

Du skal dog ikke igennem 24 øl til denne aften, men derimod 7 specialudvalgte forårs- og påskeøl, og der er garanteret både lækre øl og fuldt humør fra en af landets bedste inden for faget.

“Arrangementet varer ca. 2 timer og inkluderer en lækker tapasanretning – perfekt til øl – fra Mouritzen’s Mad i Aalborg. Efterfølgende er der mulighed for  at købe øl i baren,” skriver de videre.

Hvad: Ølsmagning med Carsten Berthelsen
Hvor: Mouritzens Mad, Hadsunsvej 180A, 9000 Aalborg
Hvornår: Fredag d. 27. marts fra kl. 18.00
Pris: 445 kr.

Du finder billetinfo her.

Comedy Night på Heidi’s: Stand-up, burger og bajere for 99 kr.

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste ved, at en aften med vennerne oftest bliver lidt sjovere med god mad, en smule alkohol og et godt grin.

Det kan alt sammen blive opfyldt, når Heidi’s Bier Bar inviterer til Comedy Night, hvor der er garanti for at få rørt lattermusklerne.

Det foregår fredag den 6. marts, og det ligner en oplagt optakt til en god bytur.

Den perfekte optakt til en bytur

For med i prisen på de 99 kr., får du nemlig både stand-up fra 3 komikere, 1 times fri Tuborg øl, burgere fra Burger Shack og live musik.

Heidi’s Bier Bar har endnu ikke offentliggjort aftenens line-up, men de lover hele 1,5 times stand-up fra 3 komikere.

Public service; Burger Shack fylder faktisk 4 år på mandag, og det fejres med en Shack Burger Menu til kun 50 kr. HELE dagen. Læs mere om det her

Hvad: Heidi’s Comedy Night
Hvor: Heidi’s Bier Bar
Hvornår: Fredag d. 6. marts kl. 19.00

Du finder info om tilmelding her.