Kun 8 pladser per gang: Fusion tager dig på luksus-gourmet eventyr med Omakase

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Gastronomien boomer i Aalborg, og der findes efterhånden et tårnhøjt niveau inden for både det nordiske, italienske, franske, asiatiske og latinamerikanske køkken.

En af toprestauranterne her i byen er Restaurant Fusion, der vel nok har en af byens bedste placeringer på Havnefronten – med en unik udsigt over Aalborg og tæt på det pulserende byliv.

Men selvom man er etableret helt i toppen af hierarkiet, med mange gæster uge efter uge, bliver det bestemt ikke slækket på ambitionerne.

Det vidner restaurantens nyeste gastronomiske tiltag bestemt om.

Som det første sted i Nordjylland, er Restaurant Fusion nemlig klar med konceptet Omakase, som er en helt unik gastronomisk oplevelse.

Omakase går helt enkelt ud på, at kokken får kreativ frihed til at give gæsterne en eksklusiv og mindeværdig oplevelse. Hovedfokus er på de fineste råvarer, som er nøje udvalgt efter kvalitet og sæson.

I København har den forholdsvis nye Kiin Kiin 71 restaurant fuldstændig henrykket madanmelderne hos både Berlingske og Politiken med deres version af Omakase.

Omakase foregår typisk i baren, hvor man sidder helt tæt på begivenhederne – her har kokken ingen vægge at gemme sig bag, og du er som gæst med i allerforreste række.

Det bliver også tilfældet på Fusion, hvor det er ejer og chefkok Vinh Quoc Du, der står for tilberedning, forberedelse og servering af de enkelte retter.

Man har endda lavet en helt ny bar til formålet, hvor du både kan følge med i processerne, nyde udsigten til Limfjorden, og vente spændt på den næste servering.

Renser: Kaviar og Passion

Sådan foregår Omakse på Fusion

Omakase på Restaurant Fusion åbner op for gæster den 3. marts, men her på MigogAalborg var vi så heldige at blive inviteret med til første test-aften.

Vi har efterhånden spist os igennem mange retter her i Aalborg, men vi tør godt garantere en helt unik gastronomisk oplevelse, hvis du booker en plads til Omakase på Fusion.

For det første får du mulighed for at komme tæt på en af Aalborgs allerbedste kokke, som med stor entusiasme fortæller om alt fra råvarer til tilberedningsmetoder.

 

Det er nørderi og story telling på den fede måde, når Vinh deler ud af sin enorme viden inden for feltet.

Du kan se frem til at blive klogere på, hvor den enkelte råvare kommer fra – da vi eksempelvis spurgte mere ind til den danske hummer fra Limfjorden, gik han da lige ud i køkkenet for at hente et levende eksemplar, som blev en midlertidig gæst under spisningen.

Da vi blev præsenteret for en nigiri med pighvar, fortalte Vinh historien om delikatessen fugu, som er en livsfarlig fisk at spise, hvis den ikke bliver tilberedt korrekt – kuglefisken indeholder nemlig så meget gift, at den kan forårsage døden …

Så galt gik det dog ikke til på test-aftenen, men Vinh er kommet frem til, at den danske pighvar har nogenlunde samme konsistens, så den skulle vi selvfølgelig smage som nigiri.

Hvis du tilbringer en aften i Vinhs selskab, kan du se frem til at smage de bedste råvarer, som havet kan byde på; lige fra hummeren fra Limfjorden, den færøske kammusling, helt friskfanget dansk fisk som Yellowtail, rokke, og pighvar eller kobekødet fra Japan.

Black Kobe – wasabi – soya

Vinh beskriver selv Omakase på Fusion som “80 % klassisk Omakase og 20 % Fusion”; du kan derfor både opleve de klassiske smage, men også blive overrasket undervejs, som man i forvejen kender det fra fusionskøkkenet på restauranten.

Der er primært fokus på sushi-varianterne sashimi og nigiri.

Blandt gæsterne denne test-aften var der bred enighed om, at man havde været vidne til en helt speciel og sanselig aften, hvor der virkelig var plads til at nyde hvert enkelt servering, som alle var perfekt afstemt.

Derudover var det en meget hyggelig og intim oplevelse, hvor man deler en unik oplevelse i selskab med en fremragende kok og de andre gæster.

Dessert i form af Mochi, som er en japansk riskage

 

Fusion Omakase

NB: Dette var menuen til testaftenen. Den ændres løbende – efter sæson og ikke mindst kokkens humør

Renser 

Passion – caviar

Sashimi

Hummer – frisk wasabi

Kammusling – caviar – hvid soja

Japanske, søde rejer

 

Nigiri

Kammusling

Laks toro – ponzu – bonito

Yellowtail

Tun

Tun toro

Pighvar

Ål

Due – tørre foie gras

Tamago – lardo

Kobe

 

Rokkevingelameller – hvid sojasmør

Hummer har gow – XO

Dashisuppe – kombu – knivmusling

Black kobe – wasabi – soja

 

Mochi

Sort sesam

Karamelliseret ananas-is

 

Der er kun plads til 8 gæster pr. aften, og det er udelukkende muligt at bestille plads til klokken 18.00 – fra tirsdag til torsdag.

Omakase på Restaurant Fusion består typisk af 20 serveringer og koster 1200 kr. pr. person ekskl. drikkevarer.

Hvad: Omakase på Fusion
Hvor: Restaurant Fusion, Strandvejen 4, 9000 Aalborg
Hvornår: Tirsdag, onsdag og torsdag fra kl. 18.00 (Fra 2. marts)

Ønsker du at høre mere eller reservere pladser, bedes du kontakte info@restaurantfusion.dk.