Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kulturlivet genåbner snart: Her er de udstillinger, koncerter og film du skal se

Af Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto
Arkivfoto

Der lød suk gennem hele Danmark, da Statsminister Mette Frederiksen gik på talerstolen i slut december og annoncerede, at de skærpede restriktioner skulle fortsætte til og med 17. januar.

Det var bl.a. restaurationsbranchen og studerende det gik ud over, men også i høj grad kultur- og idrætslivet, der måtte lukke helt ned.

Nu er heldigvis kun ni dage til den store genåbning, og vi GLÆDER OS til at komme ud og opleve byens kulturliv igen.

Vi har samlet en liste over de udstillinger, koncerter, film- og teaterforestillinger, som vi ser frem til i den nærmeste tid, og som vi også tror, at vores kære læsere har interesse i.

En udstilling du skal opleve

Er det museumsoplevelsen du savner, er Kunsten altid parat med tankevækkende og spændende udstillinger; januar 2022 er ingen undtagelse.

Fra den 18. januar til den 18. april 2022 kan du opleve den grønlandsk-danske kunstner Pia Arkes fotografiske værk Drøm og fortrægning, hvor hun beskriver drømme, fortrængninger, tavshed, splittelse og slægtskab i forbindelse med den grønlandsk-danske kolonihistorie.

I udstillingen kan du få indblik i Arkes livsværk, der inkluderer fotografi, iscenesættelser, performances, collager, bearbejdning af kortmateriale og slægtsforskning. Det er dybt personligt, eksperimenterende og udfordrende.

Læs mere her.

Hvornår: 18. januar til 18. april 2022

Kulturlivet genåbner snart: Her er de udstillinger, koncerter og film du skal se
Selvportræt, 1992
Sort-hvid foto, dobbelt eksponering
Privateje
© Pia Arke Estate

Teater du skal opleve

Det har kriblet og krablet i fingrene hos Aalborg Teater for at åbne igen, og når det sker, bliver det med den storslåede forestilling Hvem er bange for Virginia Woolf?

Edward Albees Tony-vindende forestilling debuterede på Broadway i 1962 og blev efterfølgende filmatiseret med hele fem Oscars til følge, og i denne opsætning indtager Martin Ringsmose og Marie Knudsen Fogh rollerne som George og Martha.

Stykket handler om det førnævnte ægtepar, der er hjemvendt efter en fakultetsfest på det universitet i New England, hvor George er ansat. Martha inviterer et ungt par med tilbage og efter at have været tilskuere til ægteparrets verbale angreb på hinanden, bliver de hvirvlet ind i kampen.

Læs mere her.

Hvornår: 17. februar til 12. marts 2022

Kulturlivet genåbner snart: Her er de udstillinger, koncerter og film du skal se
PR foto
Fotograf: Allan Toft

Koncerter du skal opleve

Ingen kultur uden koncerter, og der er flere af slagsen, der venter i kulissen på at udfolde sig efter restriktionerne ophæves.

Mew gæster Musikkens Hus den 30. januar sammen med landets ypperste, klassiske musikere fra Danmarks Underholdningsorkester til et brag af en koncert. Er du allerede bekendt med Mews nyskabende, alternative indie-musik, skal du glæde dig til at se og høre den skelsættende rocktrios store, symfoniske univers nå helt nye højder.

Læs mere her.

Hvornår: 30. januar 2022

Tilfredsstiller en enkelt koncert ikke dine musikalske lyster, anbefaler vi, at du udforsker Northern Winter Beat.

Festivallen finder sted på forskellige scener i Aalborg over tre dage, der er spækfyldt med internationale kunstnere indenfor en masse forskellige genre. Arrangørerne lokker bl.a. med de mørkeste afkroge af det menneskelige sind, intelligent pop og alt midt imellem.

Du kan bl.a. opleve Maria W Horn & Mats Erlandsson i Budolfi Kirke, Ty Segall, Ghost Poet og Peter Broderick.

Læs mere her.

Hvornår: 27. til 29. januar 2022

Kulturlivet genåbner snart: Her er de udstillinger, koncerter og film du skal se
Foto: Northern Winter Beat

Film du skal opleve

Spider-man: No Way Home har gået sin sejrsgang overalt i verden i december og januar, men mange danskere nåede knap nok at glæde sig til den længeventede Marvel-film, før biograferne også måtte lukke ned.

Når Nordisk Film Biografer i Kennedy Arkaden og City Syd atter slår dørene op til popcorn og filmoplevelser, vil den helt store attraktion uden tvivl være superheltefilmen om Peter Parker.

Helt præcist hvor og hvornår filmen vises kan vi endnu ikke udtale os om, men du kan gå ind og læse om filmen her.

Hvornår: Hold øje med biografens hjemmeside

Der er et eller andet ved blockbuster film, der formår at drive os ind i biografens mørke, men er du ikke superhelte fan, er der heldigvis også nyheder på den danske filmscene.

Den danske film Hvidstengruppen II: De efterladte er opfølgeren til publikumssuccesen ‘Hvidstengruppen’ fra 2012 og står også på standby lige nu. Filmen er en gribende dramatisk fortælling om en families ubærlige tab og totale splittelse, hvor håbet er alt de har at holde fast i. I instruktørstolen sidder Anne-Grethe Bjarup Riis, som også stod bag den første film.

Læs mere her.

Hvornår: Hold øje med biografens hjemmeside

Husk at du kan komme ubegrænset i biografen i Kennedy for kun 199 kroner med deres BIOPLUS Unlimited abonnement.

Del artikel

Andre læser også