Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Se din værste frygt i øjnene: Mød kryb, kravl og en 3 meter høj fugleedderkop

Af Stine Kjølby Christensen

Det bliver både spændende og megaklamt, når Aalborg Zoo i starten af februar åbner op for deres helt nye Kryb & Kravl-udstilling.

Mens der i den ene ende af Aalborg Zoo kan besøges elefanter, løver og andre eksotiske dyr, så kan du i den nye udstilling i stedet komme nærmere på de dyr, som vi også bor side om side med til hverdag.

Forskellen på udstillingen og virkeligheden er dog, at du bliver den lille …

Her kan du nemlig møde en gigantisk spyflue eller stå ansigt til ansigt med en to meter lang myg – og for de mindste, er der en herlig insektlegeplads, der kan hygges i, mens de voksne nyder det nye caféområde.

Se din værste frygt i øjnene: Mød kryb, kravl og en 3 meter høj fugleedderkop

Kan du slet ikke få nok af “spændende” krible/krabledyr, så har du altså også en helt unik mulighed for at opleve en … tre meter høj, lodden fugleedderkop. Der kan bevæge sig.

Se din værste frygt i øjnene: Mød kryb, kravl og en 3 meter høj fugleedderkop

“Vi bygger udstillingen således, at man gerne skulle få en fornemmelse af at være skrumpet og bevæge sig rundt i skovbunden sammen med dyrene,” forklarer Helle Justesen, Kommunikationskonsulent i Aalborg Zoo. 

Bliv klogere på biodiversitet

Udover at du kan klappe en mariehøne i sofastørrelse, så er der selvfølgelig også masser af læring inkluderet i et besøg i udstillingen.

“Vi vil vi gerne sætte fokus på biodiversitet.

Det gør vi blandt andet ved at lave formidling i børnehøjde, hvor man kan blive klogere på begrebet, kan teste sin viden og få gode råd til, hvordan man kan bidrage til at bevare eller øge biodiversiteten i Danmark,” siger Helle.

Se din værste frygt i øjnene: Mød kryb, kravl og en 3 meter høj fugleedderkop Se din værste frygt i øjnene: Mød kryb, kravl og en 3 meter høj fugleedderkop

Kryb & Kravl åbner i det store, hvide telt, hvor julemarkedet for ganske få måneder siden holdt til, den 5. februar.