Kronprinsen har base på Utzon Center: Her kan du se ham løbe

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er ganske vist 2. pinsedag på mandag, og en dag der sagtens kan bruges på at komme sent ud af sengen.

Men lige præcis på mandag den 21. maj er der mange gode grunde til at komme ind til Aalborgs midtby ganske tidligt på dagen. Det er nemlig her i byen, at en historisk dag starter.

Det er her vores kommende konge, Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik, starter sit famøse Royal Run, hvor han vil løbe one mile (1,6 km) i Danmarks fem største byer.

Det starter i Aalborg kl. 9.00 og slutter på Frederiksberg i København ved 18-tiden. Det er også en sjælden mulighed for at ønske Kronprinsen stort tillykke med 50 års fødselsdagen, som altså bliver markeret med at inddrage hele landet i det store motionsløb.

Hvis du ikke er blandt dem, der skal løbe 1,6 km “sammen” med Kronprinsen eller 10 km ruten, så bør du stadig tage med ind og være en del af fødselsdagsfesten.

Kronprins Frederik har valgt Utzon Center som sin base, og det er herfra, at løbet sættes i gang.

Her er detaljerne

Her er detaljerne du skal være opmærksom på, hvis du vil komme tæt på Kronprinsen.

Ca. 8.30 Ankommer Kronprinsen fra vandsiden til Utzon Center

Ca. 8.45 er han på scenen, og der skal synges fødselsdagssang

Ca. 8.50-9.00 sendes han ud på One Mile v. Honnørkajen

Ca. 9.05-9.15 kommer han i mål

Ca. 9.30 Happy Moves optræder og Kronprinsen laver noget sammen med dem

Derfra fortsætter Kronprins Frederik videre til Århus, Esbjerg, Odense (hvor Kronprinsesse Mary løber med ham) og slutter i København.

I Aalborg kører løbefesten også videre med 10 km ruten – og man skal være opmærksom på, at store dele af området omkring Havnefronten bliver spærret af for biler. Første start på 10 km ruten går kl. 12.30.

Her spærres der af i Aalborg

Borgmesteren glæder sig

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen skal løbe de 1,6 km sammen med Kronprinsen, og han glæder sig til at byde Kronprins Frederik velkommen og ønske ham tillykke med fødselsdagen.

“Det er jo ret stort, at dagen starter lige her i Aalborg. Jeg synes, det er et fantastisk initiativ af vores Kronprins, at han bruger sin fødselsdag ved at engagere så mange danskere i et kæmpe landsdækkende motionsløb.

Vi glæder os utrolig meget. Jeg skal også løbe 10 km ruten efterfølgende, og det bliver dejligt at se så mange aalborgensere deltage,” siger Aalborgs borgmester til MigogAalborg.

Her er det øvrige program for dagen, hvor der sker en masse spændende ting:

Underholdning i start- og målområdet

I Aalborg har de fokus på børn og unge og deres bevægelse, og der er planlagt en masse spændende og festlige aktiviteter for både deltagerne og de mange tilskuere.

Hele havneområdet vil komme til at syde og boble af liv og glade dage, og man vil blandt andet kunne opleve idrætsaktiviteter leveret af Nordjyllands Idrætshøjskole og Happy Moves.

08.50: Aalborg kanonlaug skyder af i forbindelse med Kronprinsens ankomst til Aalborg.

09.00-11.00: Aktivitetsområde for børnene i Utzon Parken lavet af Happy Moves. Happy Moves er bl.a. henvendt til de ældste i folkeskolen og gymnasier med sjove, sociale og anderledes aktiviteter.

09.00-14.00: Aktivitetsområde i Jomfru Ane parken med streetaktiviteter/gadeidræt. Herudover har Nordjyllands Idrætshøjskole et Kom og chill-område.

09.00-11.00: Gymnastikopvisning i Jomfru Ane parken med ét af de bedste ungdomshold i regionen. Efterfølgende kan børn prøve kræfter med gymnastikken.

09.00-15.00: Jomfru Ane parken danner ramme om Aalborgs hyggeligste picnictur. Der vil være en række madboder og kaffevogne, så der er rig mulighed for at få sig lidt at spise og drikke.

Underholdning langs ruten

 • Aalborg og Brovst garderne: Nyd garderne, der skaber en festlig stemning i gadebilledet.
 • Kohbergs heppezone: Sponsoren Kohberg inviterer til et besøg i deres heppezone.
 • Nordjyllands Idrætshøjskoles heppezone: Denne powerzone er med til at sikre, at alle deltagere bliver sendt af sted med et ordentligt skud energi og hep, samt at deltagerne på den sidste del af ruten får en high five og energi til at løbe de sidste meter ind til målet. Der bliver musik, en masse tilråb, røg og damp.
 • Bandet Blues Taps spiller under broen.

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.