Kronprinsen har base på Utzon Center: Her kan du se ham løbe

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er ganske vist 2. pinsedag på mandag, og en dag der sagtens kan bruges på at komme sent ud af sengen.

Men lige præcis på mandag den 21. maj er der mange gode grunde til at komme ind til Aalborgs midtby ganske tidligt på dagen. Det er nemlig her i byen, at en historisk dag starter.

Det er her vores kommende konge, Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik, starter sit famøse Royal Run, hvor han vil løbe one mile (1,6 km) i Danmarks fem største byer.

Det starter i Aalborg kl. 9.00 og slutter på Frederiksberg i København ved 18-tiden. Det er også en sjælden mulighed for at ønske Kronprinsen stort tillykke med 50 års fødselsdagen, som altså bliver markeret med at inddrage hele landet i det store motionsløb.

Hvis du ikke er blandt dem, der skal løbe 1,6 km “sammen” med Kronprinsen eller 10 km ruten, så bør du stadig tage med ind og være en del af fødselsdagsfesten.

Kronprins Frederik har valgt Utzon Center som sin base, og det er herfra, at løbet sættes i gang.

Her er detaljerne

Her er detaljerne du skal være opmærksom på, hvis du vil komme tæt på Kronprinsen.

Ca. 8.30 Ankommer Kronprinsen fra vandsiden til Utzon Center

Ca. 8.45 er han på scenen, og der skal synges fødselsdagssang

Ca. 8.50-9.00 sendes han ud på One Mile v. Honnørkajen

Ca. 9.05-9.15 kommer han i mål

Ca. 9.30 Happy Moves optræder og Kronprinsen laver noget sammen med dem

Derfra fortsætter Kronprins Frederik videre til Århus, Esbjerg, Odense (hvor Kronprinsesse Mary løber med ham) og slutter i København.

I Aalborg kører løbefesten også videre med 10 km ruten – og man skal være opmærksom på, at store dele af området omkring Havnefronten bliver spærret af for biler. Første start på 10 km ruten går kl. 12.30.

Her spærres der af i Aalborg

Borgmesteren glæder sig

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen skal løbe de 1,6 km sammen med Kronprinsen, og han glæder sig til at byde Kronprins Frederik velkommen og ønske ham tillykke med fødselsdagen.

“Det er jo ret stort, at dagen starter lige her i Aalborg. Jeg synes, det er et fantastisk initiativ af vores Kronprins, at han bruger sin fødselsdag ved at engagere så mange danskere i et kæmpe landsdækkende motionsløb.

Vi glæder os utrolig meget. Jeg skal også løbe 10 km ruten efterfølgende, og det bliver dejligt at se så mange aalborgensere deltage,” siger Aalborgs borgmester til MigogAalborg.

Her er det øvrige program for dagen, hvor der sker en masse spændende ting:

Underholdning i start- og målområdet

I Aalborg har de fokus på børn og unge og deres bevægelse, og der er planlagt en masse spændende og festlige aktiviteter for både deltagerne og de mange tilskuere.

Hele havneområdet vil komme til at syde og boble af liv og glade dage, og man vil blandt andet kunne opleve idrætsaktiviteter leveret af Nordjyllands Idrætshøjskole og Happy Moves.

08.50: Aalborg kanonlaug skyder af i forbindelse med Kronprinsens ankomst til Aalborg.

09.00-11.00: Aktivitetsområde for børnene i Utzon Parken lavet af Happy Moves. Happy Moves er bl.a. henvendt til de ældste i folkeskolen og gymnasier med sjove, sociale og anderledes aktiviteter.

09.00-14.00: Aktivitetsområde i Jomfru Ane parken med streetaktiviteter/gadeidræt. Herudover har Nordjyllands Idrætshøjskole et Kom og chill-område.

09.00-11.00: Gymnastikopvisning i Jomfru Ane parken med ét af de bedste ungdomshold i regionen. Efterfølgende kan børn prøve kræfter med gymnastikken.

09.00-15.00: Jomfru Ane parken danner ramme om Aalborgs hyggeligste picnictur. Der vil være en række madboder og kaffevogne, så der er rig mulighed for at få sig lidt at spise og drikke.

Underholdning langs ruten

  • Aalborg og Brovst garderne: Nyd garderne, der skaber en festlig stemning i gadebilledet.
  • Kohbergs heppezone: Sponsoren Kohberg inviterer til et besøg i deres heppezone.
  • Nordjyllands Idrætshøjskoles heppezone: Denne powerzone er med til at sikre, at alle deltagere bliver sendt af sted med et ordentligt skud energi og hep, samt at deltagerne på den sidste del af ruten får en high five og energi til at løbe de sidste meter ind til målet. Der bliver musik, en masse tilråb, røg og damp.
  • Bandet Blues Taps spiller under broen.

Sjældent de er til salg: Nu kan du få dit eget byhus i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Der er efterhånden masser af boliger til salg i Aalborg, så det er om at finde dem, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

Har du også forelsket dig i de små byhuse på de små gader med brosten inde i Aalborg, så er det nu, du skal slå til.

DIT HJEM har nu fået et af disse små hyggelige huse til salg på Peder Barks Gade.

Bo småt og godt

Den hyggelige gade er en af Aalborgs mest unikke gader med stemningsfyldte og charmerende byhuse, som sjældent ses udbudt til salg.

Det stemningsfyldte byhus er 65 kvadratmeter, som er veldisponeret ud på to plan.

Her er en entré, stue, spisestue, køkken, badeværelse, og soveværelse.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Pragtfuld solgård

Hyggen fortsætter ude i den lille sydvest vendte solgård, hvor solen kan nydes på de varme sommerdage.

Her er der også plads til et fire personers havesæt, blomsterkrukker og en grill.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Det skønne lille byhus er blevet udbudt til 2.399.000 kroner, og du kan læse mere og se flere billeder her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Napa fylder et år i weekenden: Fejrer det med stort fødselsdagsevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe

Aalborgs mange caféer og restauranter har det seneste år været igennem en kæmpe opblomstring.

Det er ikke længere nok at kunne servere en klassisk burger, en varm kop kaffe eller en  pastasalat. Aalborgenserne stiller krav til deres caféoplevelse, og det kan både ses og mærkes i den måde, stederne – på trods af deres mange års erfaring – gradvist udvikler sig, og indordner sig markedet.

Men på trods af de mange valgmuligheder, når det kommer til spisesteder i byen, så er der stadig plads til nye børn i klassen.

Det beviser NAPA Lounge i Vesterå, der om ganske få dage kan fejre sin 1 års fødselsdag.

Oplev NAPA til Åbent Hus

Den fejrer de på lørdag fra kl. 13-17 med Åbent Hus for alle interesserede, som blandt andet kan se frem til at møde (og ikke mindst smage på) NAPA’s egne leverandører inden for både vin, øl og mad – imens man nyder tonerne fra det jazzband, der også gæster de lækre lokaler på dagen.

Derudover vil der blive serveret forskellige former for fødselsdagslækkerier i form af kanapéer, signaturcocktails, kaffe og kage – og mulighed for at se nærmere på de mødefaciliteter, som NAPA tilbyder på deres førstesal.

“Aalborg har taget rigtig godt imod os, og vi har fået ros til op over skyerne. Derfor vil vi gerne indbyde vores stamgæster såvel som dem, der stadig har til gode at se, hvad huset kan byde på, til en uformel fejring i vores lokaler.” fortæller Mette Jensen, som står bag NAPA.

Læs mere om dagen her.

Endnu skarpere koncept

Caféen i Vesterå åbnede med et brag sidste år og havde store visioner om at blive et hipt sted med kombineret café- og vinbar. Siden har målsætningerne ændret sig – men kun mod at blive endnu skarpere.

“Vores fokus skal stadig være på vores vin, og vi vil gerne kunne give folk en anderledes vinoplevelse, end de kan få andre steder i byen.

Napas indehaver Mette (tv) og restaurantchef Signe

Vi serverer næsten alle vores vine på glas, og fremover vil vi også fokusere på at implementere dem meget mere i vores madretter.” forklarer Mette, og løfter også sløret for, at der også snart vil ske en masse spændende på både mad- og eventfronten.

“De kommende måneder byder på en masse spændende tiltag for NAPA, og vi håber at kunne blive sådan et sted, hvor man gerne vil sidde og hygge sig i mange timer. Det skal være intimt, hyggeligt og med tid til at kræse for den enkelte gæst – uden at det bliver fisefornemt.

Med hensyn til maden, så vil vi gerne strække os mere mod det amerikanske med social dining og forskellige småretter, der kan gå ind og bakke vinene endnu mere op, end vores menukort gør nu.”

 

 

Mange spændende arrangementer i vente

Desuden kan aalborgenserne også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor NAPA på deres 1. sal disker op med den ene spændende smagning efter den anden.

“Vores smagninger bliver planlagt under forskellige temaer; og foruden muligheden for at købe de forskellige flasker med hjem til attraktive priser, så kan vi også tilbyde nogle helt særlige smagsoplevelser, der virkelig kan udvide horisonten.

Vi har allerede en amerikansk vinsmagning i kalenderen, måske en eksklusiv champagnesmagning i december, og generelt flere unikke arrangementer, som vi glæder os meget til at præsentere for Aalborg.” slutter Mette.

WeDoBurgers-kæden solgt: Fortsætter kun med et sted i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Der var fart på burgerkæden WeDoBurgers, da den indtog Århus, Aalborg, Esbjerg og København.

I Aalborg åbnede man endda den første rigtige restaurant med flere siddepladser, og som skulle fungere som kædens Flagship Store.

Desværre går tingene ikke altid, som man drømmer om. Planerne om at være en landsdækkende burgerkæde kunne ikke realiseres, og nu har de oprindelige stiftere solgt den videre.

Det var barnestjernen Danny Kool og partner Christoffer No, der startede WeDoBurgers sammen med Aalborg-investoren Henrik Klindt Petersen.

Ny ejer er fundet

Nu er WeDoBurgers solgt videre til århusianske Akram Palani. Til det siger Danny Kool med det borgerlige navn Daniel Sørensen til MigogAalborg;

“Vi har i noget tid søgt efter den rigtige person til at drive WeDoBurgers videre. Den person har vi fundet i Akram. Han virker til at brænde for WeDoBurgers, så det glæder os, at han er den nye ejer,” fortæller Daniel.

Kun Borgergade fortsætter

Ejerskiftet får den konsekvens, at kun en af de to Aalborg-steder lever videre. Den anden lukkes ned.

“Jeg har altid haft et godt øje til WeDoBurgers og deres burgere, som jeg smagte første gang for et par år siden! Jeg synes, at deres burgere og fritter altid har skilt sig ud fra mængden.

Derfor var jeg ikke i tvivl, da jeg blev spurgt, om jeg ville overtage. Jeg kommer selv til at stå i køkkenet og sikre, at kvaliteten er den samme hver gang. Kvaliteten i produktet er for mig det vigtigst.

Derfor valgte jeg også kun at overtage butikken i Borgergade, da jeg ikke kan være to steder på en gang. Jeg har heldigvis overtaget det meste af deres tidligere fantastiske personale, så jeg og butikken er i gode hænder,” forklarer han til MigogAalborg.

Dermed gik WeDoBurgers fra fem steder i landets fire største byer til nu blot en enkelt i Aalborg.