Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En fast tradition: “Kronen” har fået legendariske julevarer på hylderne

Af Stine Kjølby Christensen

I 127 år har den stemningsfulde specialbutik præget Aalborgs bybillede.

“Kronen” er kendt og elsket for sit store udvalg af the, kaffe og forskellige delikatesser, og har været det lige siden den blev grundlagt i 1896.

Tidligere lå Kronen i Løveapotekets ejendom, men rykkede i 1919 ned i Algade, hvor den ligger den dag i dag.

Når man træder ind i Kronen, omfavnes man øjeblikkeligt af den tunge duft af te og nymalet kaffe, der hænger i luften som et tæppe af fortidens minder.

Indretningen bringer straks én tilbage til en svunden tid, og det føles som om, at den har stået stille herinde i mindst 100 år.

En fast tradition: "Kronen" har fået legendariske julevarer på hylderne

En særlig tid

Én ting, som vi her på redaktionen især forbinder Kronen med, er julen.

Selvom butikken har travlt hele året rundt, så er der noget ved de tilbagevendende traditioner og nostalgi, man oplever i forbindelse med juletiden, der giver én lyst til at besøge Kronen, når kulden og mørket begynder at falde på.

En fast tradition: "Kronen" har fået legendariske julevarer på hylderne

Ifølge Kronen selv, er det da også deres højsæson. Dette skyldes blandt andet Kronens helt særlige udvalg af de såkaldte “julevarer”, der hvert år sættes på hylderne i efterårsferien.

Der er blandt andet tale om den legendariske julekaffe, jule-the og de chokoladeovertrukne pebernødder, der kan købes i enten en lille eller passende (stor) pose.

Julekaffen har i alle år været lavet på den samme blend af Arabica-bønner, kakao, irish cream, hasselnød, orange og kanel – og det er den naturligvis også i år.

En fast tradition: "Kronen" har fået legendariske julevarer på hylderne

15 kilo jule-te

Og for dem, der bestemt ikke mener, at jul og efterårsferie går hånd i hånd … Så må vi skuffe jer med, at I nok ikke møder meget opbakning fra Kronens kunder.

Siden julesalget startede, er der nemlig allerede solgt mere end 15 kilo julethe og “et par kilo” julekaffe, fortæller de.

En fast tradition: "Kronen" har fået legendariske julevarer på hylderne

Chokolade-pebernødderne bliver ligeledes flittigt uddelt ved disken af de søde medarbejdere, så snart de er færdige med at pakke dine varer ind på ægte, nostalgisk manér.

Og sådan er det med alt, du finder i Kronen.

Varesortimentet er sat op på de samme grønne reoler, som de blev det for 100 år siden – og mens det i nabobutikkerne gælder om at betjene flest muligt og hurtigst muligt, er der i Kronen både tid og ro til hver enkelt kunde.

Sådan har det været længe – og sådan bliver det forhåbentlig ved.

Del artikel

Andre læser også