Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter nye tal: Viceborgmester kritiserer beslutning om at lukke Gaden

Af Redaktionen

Det var en ekstraordinær beslutning, da Folketingets Epidemikommision valgte at lukke Jomfru Ane Gade ned.

Det gjorde de blandt andet, efter det kom frem i medierne, at mere end halvdelen af de smittede kunne spores direkte eller inddirekte tilbage til Gaden. Men de tal var ikke fuldt opdaterede. Det skriver Nordjyske.

For tallene der pegede på Gaden som stor smittekilde var for perioden 15. maj til 22. maj. Det var først to uger senere, at myndighederne lukkede Gaden ned.

I perioden lige op til nedlukningen af Jomfru Ane Gade har Styrelsen for Patientsikkerhed fundet tre smittede personer, som kunne spores tilbage til festgaden.

Kalder det vanvittigt

Det får nu kritik af Kristoffer Hjort Storm, der både er PR- og marketingschef for REKOM, der ejer en række barer i Jomfru Ane Gade.

Samtidig er han viceborgmester i Aalborg og sidder i byrådet for Dansk Folkeparti.

“Det er jo vanvittigt, men jeg er ikke overrasket. Vi har virkelig gjort alt, hvad vi kunne og skulle for at sikre, der ikke er sket smitte hos os.

Men når det så er sagt, så er jeg rystet over, at borgmesteren og epidemiudvalget på Christiansborg ikke får de nyeste tal og forholder sig til dem, i stedet for tal der ligger så lang tid tilbage, at de i bund og grund ikke har nogen indflydelse på øjebliksbilledet,” siger Kristoffer Hjort Storm til Nordjyske.

Efter nye tal: Viceborgmester kritiserer beslutning om at lukke Gaden
Kristoffer Hjort Storm åbnede i går Nordjysk Madfestival

Borgmester afviser kritik

Han tilføjer, at smittetallene også var faldet, hvis Gaden var forblevet åben.

Aalborgs borgmester siger til Nordjyske, at nedlukningen af Jomfru Ane Gade har virket klart og tydeligt, og at smitten også er kommet under kontrol i Aalborg.

Torsdag genåbnede Gaden på basis af især faldende smittetal i Aalborg.

Epidemikommissionen lagde vægt på, at der fortsat er opmærksomhed på lokalt at understøtte overholdelse af sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger om smitteforebyggelse, og at der fortsat er dialog med serveringsstederne i området.

Baggrunden for denne vurdering er desuden den positive udvikling i smittesituationen i Aalborg.

De tre nedlukkede sogne Vor Frelsers, Budolfi og Vor Frue er nu også fuldt genåbnet.

Ros fra minister

Omkring genåbningen af Jomfru Ane Gade og den måde Aalborg Kommune har håndteret smitte-krisen sagde erhvervsminister Simon Kollerup i onsdags;

“I disse dage tager vi store skridt mod en mere normal hverdag, hvor mundbindet, i langt de fleste tilfælde, kan blive i tasken, og flere andre restriktioner også forsvinder.

Derfor er det også en glædelig nyhed, at de mange barer og cafeer i og omkring Jomfru Ane Gade nu igen kan slå dørene op og byde gæster velkommen.

Vi skal dog stadig være opmærksomme på smitten, der ikke har forladt os helt endnu og fortsat reagere, hvis smitten stiger.

Det har de gjort i Aalborg Kommune, hvor aalborgenserne har taget et stort ansvar på sig for at slå smitten ned.

Det ser vi resultatet af med en meget positiv udvikling i smittetallene, der nu betyder, at nordjyderne igen kan have en sjov aften i Jomfru Ane Gade,” lyder det fra Simon Kollerup.

Del artikel

Andre læser også