Kristine fik en depression: Kunsten blev vejen ud af mørket

Skrevet af: Jens Erik Møller
Privatfoto
Privatfoto

Det var ikke til at se det udefra, og i dag er den 24-årige aalborgenser Kristine Holm et helt normalt og velfungerende menneske.

Men under overfladen lå førhen mørke kræfter gemt i Kristines sind. Kunsten blev vejen ud af mørket, og i dag har hun startet egen virksomhed Holm Illustrations, hvor hun sælger sin kunst.

Kristines kunstneriske ånd kommer især til udtryk i stregtegninger, og hun henter inspiration flere steder fra.

Blandt andet fra flere rejser i Sydafrika, hvor hun har arbejdet frivilligt med dyr og på en farm. Rejserne har resulteret i talrige stregtegninger, men er også baggrund for en sort-hvid fotoserie med afrikanske dyr, som hun udsender senere på sommeren.

Indtil nu lyder Kristine Holm som enhver anden kunstner eller fotograf, og stoppede historien her, var den måske knap så interessant. En talentfuld kunstner, der finder inspiration ude i den store verden, det har man set før. Men historien stopper ikke her.

En skøn barndom

Udover rejserne til Sydafrika, er der to andre helt centrale steder, hvor Kristine finder inspirationen til sin kunst. Ifølge hende selv er barndommen og sindet store inspirationskilder.

”Jeg har haft en skøn barndom med dyr, natur, luft og der var plads til blive beskidt. Jeg elskede at være udenfor, og når jeg så var indenfor, tegnede jeg det, som oplevede udenfor,” siger Kristine og fortsætter:

”Jeg kan godt lide at fremprovokere indtryk fra min barndom. Jeg havde for eksempel en lille køkkenhave, hvor jeg plukkede blomster til min mor, og nogle af mine blomstermotiver er derfra. Det bringer ro henover billedet. Det er yndefuldt. Og så behøver det ikke så meget andet end det.”

Og det er især det sidste, man skal bide mærke i. At motiver fra barndommen bringer en ro over hendes billeder.

Et mørkt sind

Den anden store inspirationskilde er sindet.

Det er de følelser, man kan have, og som man struggler med. Ens egne monstre, som man bliver forfulgt af. For mig er kunsten er en slags bearbejdelse af de følelser. Jeg kan sagtens tale med folk om mine problemer, men det er noget helt andet at få lov at tale med sig selv på papir via kunsten. Der kommer noget andet ud, end når man absolut skal sætte ord på det,” fortæller Kristine Holm.

Ser man på Kristines tegninger aner man hurtigt en enorm kontrast mellem de rolige og yndefulde billeder af blomster og anden botanik fra barndommen, og de mere hårde tegninger, som er skabt med inspiration fra sindet.

”Da jeg blev teenager, skete der en stor omvæltning. Det var en voldsom periode, som har fulgt mig og stadig følger mig,” forklarer Kristine og fortsætter:

”Jeg fik en voldsom identitetskrise og havde en følelse af at være forkert. Det var en depression, som ledte mig ned i et hul. Det var ikke af ond vilje, men vennerne og familien forstod mig ikke, og der gik flere år, hvor jeg stod med det alene. Jeg havde svært ved at udtrykke det, og måtte derfor finde en anden måde at komme ud af det på. Det blev via min kunst.”

Derfor har kunsten også været en stor hjælp det seneste års tid, hvor Kristine Holm har været i behandling for psykiske problemer. Hun lider nemlig af skizofreni. En sygdom, hvor man dog sagtens kan leve et helt normalt liv, når blot man er velbehandlet.

”Jeg tegnede tusindvis af små tegninger af de ting, som jeg så i psykosen, og dermed kunne formidle til andre hvad der foregik.”

Kristine mener selv, at det er det, man måske ser, når man ser kontrasten mellem den yndefulde kunst inspireret af barndommen og det hårde udtryk, som ses andre steder i hendes kunst.

”Jeg bruger meget kontrasten. Det hvide er der af en grund, og det sorte er der af en grund. Kontrasten i sig selv udtrykker en kraft. Og det er her tilskuerens fortolkning kommer ind i billedet. Han eller hun ser selv billedet og ser sin egen mening.”

”I dag betyder kunsten ligeså meget som dengang, men på en anden måde. Jeg bruger det til at få det ud, som fylder i mit hoved. Ikke forstået på den måde, at hvis jeg er sur, så laver jeg ’vred kunst’. Det kan sagtens være ’positiv kunst’ for at vende den vej, jeg er på vej ud ad.”

Har startet egen virksomhed

Og Kristine er bestemt på vej ud ad en helt anden vej, end da det så allermørkest ud.

”Jeg er altid blevet spurgt, om ikke jeg ville have min kunst op at hænge på andres vægge. Og for et års tid siden gav min skønne kæreste mig et lille skub. Det er jeg meget taknemmelig for i dag,” siger Kristine.

Det lille skub betød, at Kristine sidste efterår startede egen virksomhed, hvor hun sælger sin kunst til andre. En virksomhed, som hun passer ved siden af sit studie på Aalborg Universitet.

Den personlige historie bag billederne skinner også igennem, når hun sælger dem. Hvert eneste billede har en medfølgende tekst, så andre kan se, hvad baggrunden for billedet var, da Kristine skabte det.

”Og når folk køber et billede, så får de et ekstra lille billede med samt en tak. Jeg synes ikke, det er nok bare at sende dem et billede, jeg vil også gerne sige personligt tak.”

Du kan se flere af Kristines tegninger på www.holmillustrations.dk

Nyt stort samarbejde: Mad fra Aalborgs bedste restauranter leveret til døren

Skrevet af: Jens Erik Møller

Drømmer du om at spise god mad fra Mortens Kro, Nam, MEAT eller fra en anden af Aalborgs bedste restauranter hjemme hos dig selv?

Eller vil du gerne byde en kunde på en ekstra god frokost i forbindelse med et forretningsmøde på kontoret? Så er dine bønner endelig blevet hørt.

Et nyt parløb mellem den Aalborg-baseret app Waiteer og Dantaxi giver nemlig nu mulighed for at bestille mad fra byens bedste restauranter direkte på din smartphone og få det bragt lige til døren.

Det har allerede i nogle måneder været muligt at bruge Waiteer til at bestille såkaldt high-end takeaway, som man så selv skulle afhente på restauranten. Det nye er, at du nu kan få det bragt ud.

”Nogle af byens allerbedste restauranter er med, og de synes, at det er supergodt. De har en udfordring med at levere deres mad,  og nu kan vi hjælpe dem,” fortæller direktør i Waiteer, Ricky Thygesen.

Det er, ifølge Ricky Thygesen, en slags fælles udbringning, og på den måde får restauranterne egen cateringservice.

Fra taxa til cateringservice

Muligheden for udbringning af high-end takeaway er blevet en realitet i samarbejde med Dantaxi.

”Det vi kan, er at lave en lækker brugerflade for restauranten, men hele logistikken er lagt i hænderne på Dantaxi,” forklarer Ricky Thygesen.

Normalt transporterer Dantaxi mennesker fra A til B, men med særlige foldeud-varmekasser i vognen, kan den enkelte taxa hurtig konverteres om til cateringservice.

”Vi har prøvet før, at folk bestiller en taxa til at hente mad, men nu bliver det sat i system,” fortæller Dantaxi.

Bestil kl. 11 og få leveret til frokost

Bestillingen af mad kan ske i hele restaurantens åbningstid, og det er kun det enkelte steds kapacitet, der sætter grænsen.

Udover restaurantens tilberedningstid, så skal Dantaxi kun bruge 30 minutter på levering af varm mad. Har du for eksempel som virksomhed et frokostmøde med en kunde, som du gerne vil forkæle med god mad, så kan du, ifølge Ricky Thygesen og Dantaxi, sagtens bestille mad kl. 11 og få det leveret til frokost – såfremt restauranten kan følge med og lave maden med det samme.

”Vi har ingen begrænsninger i forhold til logistikken, vi kan sagtens levere. Frokostperioden er et lavtidspunkt for os. Men det skal kunne hænge sammen økonomisk, og restauranterne skal kunne følge med,” forklarer Dantaxi.

Derfor koster det et mindre gebyr at få maden bragt, og udbringningen er kun mulig indenfor 15 kilometers afstand fra den pågældende restaurant.

På vej til at blive en stor succes

Foreløbig kan Waiteer bruges i Aalborg, men med over 10.000 downloade og en lang række af byens bedste steder, er appen allerede godt på vej til at blive en succes. Og det er nemt – du finder restauranterne på appen, der sorterer dem efter din lokation, du vælger fra deres menukort og betaler med Mobilepay. Og så er der mad leveret til døren kort tid efter.

I princippet fungerer Waiteer som andre apps som eksempelvis Just Eat, men man fokuserer mere på restauranter på et højere niveau, forklarer Ricky Thygesen.

Derudover kan Waiteer også bruges til bestilling af mad på flere restauranter. Man sætter sig blot ved bordet og bestiller via appen, og et øjeblik efter kommer tjeneren med bestillingen. Også flere Superliga stadions er med, så man kan bestille og betale fadøllen uden at stå i kø.

Hele tanken med Waiteer er, at det skal være nemt og hurtigt at få god mad udefra, og målet er ifølge Ricky Thygesen, at Waiteer bliver en af de få apps, som alle har på deres mobil, og den app man griber til, når det på en eller anden måde handler om at bestille mad og drikke – hvad enten det er på stadion eller på restauranten – eller når det gælder high-end takeaway.

Du kan læse mere om Waiteer her.

Se listen over restauranter på Waiteer her

Du kan prøve deres udbringningsservice  ved at downloade Waiteer din Iphone eller til Android

MUMS har succes med nyt menukort: En smagsoplevelse udover det sædvanlige

Skrevet af: Jens Erik Møller
Den lækre steg fra Gug
Den lækre steg fra Gug

Måske har du allerede været forbi MUMS på Gugvej og sat tænderne i deres populære sandwich eller prøvet den ligeså populære nordiske tapas. Et er i hvert fald sikkert: Kunderne har taget godt imod menuerne fra MUMS deli.

Men hvad skyldes denne succes? Ifølge Allan og Charlotte, som står bag MUMS, handler det først og fremmest om den gode smag. Den er altafgørende, og de har megen fokus på netop at sammensætte de rigtige smagsnuancer, der sammen giver den allerbedste smag.

”Vi har altid haft en passion for mad og at arbejde med gode råvarer. Vi sætter en ære i at lave god mad,” forklarer Allan og fortsætter:

”Men vi sætter ikke tusind ting sammen, vi holder det enkelt. For eksempel er der i kyllingesalaten kun fire ingredienser, som bærer smagen. Det er enkelt og lækkert.”

MUMS har mere end ti år på bagen som specialvarebutik, og det har i en del år været drømmen at udvide med en deli afdeling med kvalitets take away. Derfor valgte Allan og Charlotte også for 2½ år siden at flytte i nye lokaler på Gugvej for at give plads til at lave take away.

”Vi tvister det på vores måde”

Selvom der laves traditionelle og klassiske retter i MUMS’ køkken, så har Allan og Charlotte givet dem et moderne tvist, så de adskiller sig fra det, man får andre steder. Det betyder, at også noget så traditionelt som smørrebrød fås i en ”MUMS edition”.

”Vi elsker smørrebrød. Men vi ville gerne tviste det på vores måde og lave dem ud fra vores egen smagssammensætninger, siger Charlotte.

Kamstegen fås derfor med MUMS´s egen jordskokke creme, roastbeefen med råsyltet porrer og rulledrengen er med hjemmelavet sennepsmayo og sylt. Det tvistede ses ikke bare i smagssammensætningen, men også i selve smørrebrødsnavnene. Kamstegen er derfor ”den lækre steg fra Gug”, og en roastbeef er naturligvis en ”Cimbrertyr med pynt”.

”Vi kan også godt lide at lege med ordene,” som Charlotte formulerer det.

Også den føromtalte nordiske tapas er tvistet. Den består blandt andet af sprøde MUMS mega kartoffelchips med Læsøsalt og dip med Unika Gammelknas, røget laks med råsyltet løg og dild creme, røget okseinderlår med flager af Unika Havgus, råsyltet porre og krydderurte-mayo og hjemmelavet gammeldags æblekage med flødeskum.

Royal filet af tender pork, svøbt i ramsløg

Ramsløg fra nabolaget

En anden vigtig del af MUMS’ identitet er lokale råvarer. Faktisk så lokale, at de ramsløg, som den Royale filet fra den nordiske tapasmenu er svøbt i, er håndplukket i et naturområde meget tæt ved butikken på Gugvej.

”De er plukket her i nærområdet og tørret bagefter. I det omfang det er muligt, bruger vi gerne af naturens spisekammer i vores egenproduktioner,” forklarer Allan.

Udover de håndplukkede ramsløg, findes der et hav af hjemmelavede produkter og en del lokale råvarer i den nordiske tapas. Blandt andet røget hjortekød fra Rævhede, tørsaltet bacon fra Bødker i Nørresundby og ikke at forglemme oste fra Arla Unika. Blot for at nævne nogle af de mange lokale leverandører.

Men selvom det lokale er vigtigt, så er smagen trods alt vigtigere, fastslår Allan.

”Det vi laver, er vores hjertebarn. Vi vælger de gode producenter, fordi smagen er altafgørende.”

Burger menu

Nyt menukort med et utal af kombinationer

Udover den gode smag og de lokale råvarer er det, ifølge Allan og Charlotte, også særdeles vigtigt, at kunderne har valgmuligheder. Her i foråret har MUMS lanceret et nyt og udvidet menukort, som har fokus på dette.

Antallet af retter i den populære nordiske tapas er eksempelvis udvidet, så der nu er 25 forskellige retter at vælge imellem. Det kan kombineres på utallige måder, og dermed kan tapassen gøres personlig og unik i forhold til den enkelte kunde. ”Valget er dit”, som der står skrevet på menukortet.

Også den populære jubilæumsburger, der kom i en limited edtion sidste efterår, da Mums fyldte ti, er blevet en fast del af burgermenuen. Den består blandt andet af en bøf af Himmerlandskød, spicy chili cheese tops og hjemmesyltet rødløg.

Udover at lave hverdags-take away til den almindelige kunde, så leverer MUMS også mad ud af huset til møder, receptioner og fester.

Se det nye menukort på www. mumsshop.dk eller kom og oplev den hyggelige stemning i butikken, som byder på The Spirit of taste.

Brygges i restauranten: MEAT har stor succes med egne øl

Skrevet af: Jens Erik Møller

Det skal være en oplevelse at gå ud at spise. Ikke bare på tallerkenen, men hele vejen rundt.

Det mener i hvert fald Niclas Jensen, der er daglig manager og medejer af Restaurant MEAT i Vesterå.

”Hos os er oplevelsen den røde tråd. At man går herfra med noget udover selve madoplevelsen,” fortæller han.

Det er en del af forklaringen på, at Restaurant MEAT i begyndelsen af marts lancerede sine egne øl i samarbejde med Gourmetbryggeriet. Øllet brygges i et skab i selve restauranten, så gæsterne kan følge med på tætteste hold. Og får man lyst til at smage, så løber øllet direkte fra skabet via en rørledning til ølhanen i baren, hvor den skænkes til gæsten.

”Vi gør meget ud af show-værdien i at gå ud at spise. Der er åbent til køkkenet, og nu har vi et ølskab,” siger Niclas Jensen.

Gæsterne har taget de nye øl til sig

Processen med at skabe egne unikke øl til MEAT har været i gang i et halvt års tid.

”Det var Gourmetbryggeriet, der tog fat i os. De er i gang med et nyt koncept, hvor de laver specialøl til udvalgte restauranter. Og det er en stor ære, at de har tænkt på os,” fortæller Niclas Jensen.

Hos MEAT var de ikke i tvivl om at se skulle være med i projektet.

”Vi kan lide at skubbe til vores koncept og ikke gå død i den samme mølle. Der er efterspørgsel på det lokale og personlige fra vores kunder, så vi har savnet en øl.”

Og ifølge Niclas har gæsterne har taget rigtig godt imod de tre nye MEAT øl.

”Det er en kæmpe succes. Vi har et bredt menukort, derfor er det vigtigt med gode øl, der kan supplere kortet. Det er blevet en sport for os at snakke øl med gæsterne, det er næsten som med vin. Mange gæster har den holdning, at de drikker øl fra Carlsberg, så jeg er faktisk lidt overrasket over, hvor nemt vi kan sælge vores egen øl, at den går så godt, som den gør. Så snart vi nævner vores øl, så vælger folk dem,” fortæller Niclas og fortsætter:

”Kunderne kan selvfølgelig stadig købe traditionelle øl fra Carlsberg, men de tre nye øl er gode klassikere at starte med. Og det bliver fedt, når vi rigtig begynder at kunne lege med vores egne øl. Det er en mulighed for udvikling.”

Øl med smag

Indtil videre er MEAT dog startet forsigtigt ud med tre varianter.

En MEAT Pilsner med smag af humle, der kan drikkes til næsten alt, men som især egner sig til de lettere retter som for eksempel en forret eller et stjerneskud. En MEAT Classic, hvor malt og sødme spiller sammen med humlens aroma og bitterhed. Det er en øl, som Niclas anbefaler til for eksempel burgere, barbecue og spareribs. Og endelig er der MEAT Brown Ale, som er brygget efter engelsk tradition. Her er tale om en øl med noter af chokolade og ristet malt. Den går især godt til ribeeye steaks og kød fra amerikansk kvæg, forklarer Niclas.

Det allervigtigste er, ifølge Niclas, at øllene har en god, rund eftersmag.

”Det er ikke lækkert med en sprittet smag, hvis man er ude at spise. Man skal kunne nyde øllen og maden. Det skal passe sammen. Og det gør vores nye øl,” siger han.

Vigtigt at have dialog med gæsterne

Ølskabet med de tre nye øl er den seneste tilføjelse af show-værdi på Restaurant MEAT, som Niclas kalder det. I fremtiden vil man også gerne have et såkaldt grovmodningsskab, hvor kødet kan hænge og modne, inden det er klar til at blive tilberedt og spist. Som det ses hos flere steakhousekæder.

”Det har vi længe villet gøre, men det skal gøres smagfuldt,” understreger han.

”Der er mange måder at skabe dialog med gæsterne på, og vi kan godt lide at snakke med vores gæster. Vi kan også godt lide, at gæsterne går herfra med noget ekstra viden.”

Det kan blandt ske ved at bestille en MEAT symfoni med fem forskellige kødudskæringer. Planen er også at tjenerne skal have særlige forklæder, hvor udskæringerne er aftegnet, som de rent faktisk sidder på dyret.

”Så er det nemt at vise vores gæster, hvor deres kød sidder på kvæget.”

Tag MEAT med hjem i dit eget køkken

Alt handler dog ikke om show-værdi og en god atmosfære i restauranten. Nogle gange vil man bare gerne have et nemt, men lækkert aftensmåltid hjemme i sit eget køkken. Og det er der også råd for hos MEAT.

MEAT at Home er, som navnet antyder, en mulighed for at få Restaurant MEAT hjem til en selv.

Man bestiller ganske enkelt de kødudskæringer, man gerne vil have – præcis som hvis man købte ind i en gammeldags slagterbutik – og derefter tilbereder man selv kødet derhjemme efter den medfølgende guide.

”Det er kødet, som du kender det fra vores restaurant. Og så følger der sideorders som kartofler og sovs med. Det hele kan varmes op og være klar på få minutter,” forklarer Niclas.

MEAT at Home er især henvendt mod de mindre selskaber derhjemme, og det er muligt at bestille kød helt ned til to personer. Man bestiller enten via app’en Waiteer, på restaurantens hjemmeside eller ringer derind, og så kan man afhente sit kød fra kl. 17.30 – klar til at blive tilberedt hjemme ved en selv.

Og man kan naturligvis også bestille MEAT’s nye øl med hjem. Restauranten sælger nemlig øllene i specielle kander, hvor de kan holde sig friske i op til fire dage i køleskab. Kanderne har eget MEAT-logo og er lavet til netop det formål, og som en sidegevinst får kunderne lov at beholde dem efter følgende.

Så selvom man spiser og drikker hjemme, så kommer MEAT’s show-værdi alligevel med bordet.

Plads i solen med den gode udsigt: Bistro V er sommerklar

Skrevet af: Jens Erik Møller

Selvom foråret har været længe undervejs, så har vejret vist sig fra sin helt rigtige side i denne uge.

Det har man i den grad også mærket hos Bistro V ved springvandet på Toldbod Plads.

De har meldt sig klar til udendørssæsonen, hvor du som gæst får første parket til en smuk udsigt ud over Limfjorden.

Udover nye stole udenfor, så er Bistro V også ved at lægge sidste hånd på et nyt – og lettere – sommer menukort, som restaurantchef Pernille Nørgaard Bertelsen formulerer det.

“Vi går væk fra de tunge retter og giver det lidt mere sommer. Og på vinkortet har vi lettere og mere forfriskende vine,” forklarer Pernille.

Normalt består vinkortet hos Bistro V hovedsageligt af europæiske vine, men denne sommer har flere amerikanske og en enkelt new zealandsk vin fundet vej til Bistro V.

Blandt andet den californiske Zinfandel, som Pernille vil anbefale sammen med en god bøf.

Limfjorden lokker

Udover god mad og velvalgte vine, så har Bistro V et andet trækplaster, som lokker gæster til: Limfjorden.

“Udsigten tiltrækker aalborgenserne, den vil de gerne ned og nye hos os. Når vejret er godt er det helt fantastisk, og der skal ikke megen sol til, før vores gæster rykker udenfor. De er ret glade for at sidde udenfor. Og vi vil gerne være med til at skabe liv på havnen,” siger Pernille Nørgaard Bertelsen.

I alt er der plads til 110 gæster ved de mange borde udenfor på Toldbod Plads. En plads, som altså udover det gamle toldkammer og det let genkendelige springvand har en formidabel udsigt ud over vandet.

Fælles front på havnen

Udsigten over Limfjorden deles med flere andre restauranter, men det betyder ikke, at de er benhårde konkurrenter. Faktisk samarbejder Bistro V med fire andre restauranter langs havnen under navnet Spis på Havnefronten.

Det sker ifølge Pernille Nørgaard Bertelsen for sammen at trække flere gæster ned mod vandet, også i de lidt mere stille perioder uden for sommersæsonen.

“Vi er alle unikke restauranter, og vi har et godt samarbejde, hvor vi hjælper hinanden, sparrer med hinanden og får små fif,” fortæller Pernille.

Og samarbejdet har allerede kastet et helt nyt arrangement af sig – en såkaldt food Walk, hvor man får en lille let anretning på de fem restauranter langs havnefronten. Man starter ved Prinses Juliana og tager derefter turen forbi Restaurant Fusion, Bistro V og Restaurant JØRN for til sidst at ende hos Musikkens Spisehus i den østlige ende.

“Og udover mad, kommer vi til at byde på en lille øl,” afslører Pernille Nørgaard Bertelsen.

For som V’et i navnet antyder, så er Bistro V oprindeligt udsprunget af Bryghuset Vendia i Hjørring.

Food Walk’en langs den aalborgensiske havnefront finder sted i juni måned.

Ny app: Med Waiteer bestiller du Take Away fra Aalborgs bedste steder

Skrevet af: Jens Erik Møller
Søren Møller (venstre) og Ricky Thygesen står bag Aalborg-firmaet Waiteer
Søren Møller (venstre) og Ricky Thygesen står bag Aalborg-firmaet Waiteer

Når sulten melder sig ved frokosttid eller henad aften, og man ikke lige har tid eller overskud til selv at gå i køkkenet, hvad gør man så, hvis man er træt af pizza?

Det spørgsmål stillede Søren Møller fra Aalborg også sig selv, og svaret var ikke helt let at finde.

“For mig kunne det være lidt ligegyldigt, om jeg bestilte en nummer 18 på Kastetvej eller en nummer 19 på Østerbro. Jeg manglede et sted, hvor jeg kunne finde den bedre take away.

Derfor opfandt vi appen Waiteer, hvor man har muligheden for at bestille fra de bedste take away steder i byen,” fortæller idémand og medejer af Waiteer, Søren Møller.

Og på Waiteers menukort finder man derfor ingen af de traditionelle og lidt anonyme pizzeriaer, men derimod eksklusive steder som Mortens Kro, MEAT, Nam, Café Vi2, Penny Lane og Cafeministeriet for blot at nævne nogle af de mange caféer og restauranter, som findes på den nye app.

Man kan bestille luksus smørrebrød som Take Away fra Mortens Kro

Fordel for kunderne

Hos Penny Lane på Boulevarden, som også leverer mad ud af huset som take away, ser man Waiteer som en klar fordel for kunderne.

“Vores kunder skulle gerne føle, at det er nemt og fleksibelt i forhold til, hvornår man lige har lejlighed til at bestille. Man kan stadig ringe til os, men man slipper for at sidde på hold i en telefonkø, og der opstår ingen misforståelser,” forklarer indehaver af Penny Lane, Lisa Søgaard og fortsætter:

“Og det er nyt for os, at kunderne kan bestille online.”

Du finder alt slags mad

For Søren Møller og holdet bag Waiter er det helt centralt, at spisestederne i appen er i den bedre ende, og passer ind i Waiteers koncept med high end take away.

Derfor er caféer og restauranter i appen også nøje udvalgt, og de er kendetegnet ved, at de har gode råvarer og et egentligt koncept.

“Vi har sat en overligger, som der ikke umiddelbart kan rykkes ved, for ellers ryger vores high end koncept. Vi har for eksempel sagt nej til nogle pizzeriaer, som gerne ville være med,” forklarer Søren Møller.

“Og så lægger vi vægt på, at der er nogle gode billeder, så det også bliver en visuel oplevelse for brugerne af appen.”

Men bortset fra traditionelle pizzaer, så er stort set alle køkkener repræsenteret. Lige fra thaimad og asiatisk mad til italiensk stenovnspizza.

“Appen er udviklet til dem, der ikke lige vil ud og spise den dag, men som gerne vil have lækker mad med hjem. Og her har man et samlet overblik over menukortet på en lang række restauranter og caféer på én platform,” siger Søren Møller.

Bestil øl til pausen

Appen er dog langt mere end kvalitets take away. Med Waiteer er det nemlig også muligt at bestille mad og drikke der, hvor man befinder sig. Det gælder for eksempel på Café Vi2, som har udeservering via Waiteer.

“Man kan sætte sig ved for eksempel bord 18 og på app’en se menukortet, bestille og betale uden at skulle vente på en tjener. Så kommer de ud med bestillingen til bordet. Man spiller ikke sin tid i en kø og kan være social med resten af selskabet ved ens bord,” siger Søren Møller.

Og Waiteer er ikke kun for restauranter og caféer. Også barer, koncertsteder og Superligaklubber er med i appen.

“Vi har fem Superligaklubber med, Det vil sige, at du kan sidde på din plads og bestille og derefter hente drikkevarerne uden at stå i kø. Det er en enorm fordel, når alle skal op og bestille på samme tid i pausen,” fortæller Søren Møller.

I det hele taget er det, ifølge Søren Møller, et stort plus for brugerne, at de forskellige brancher findes samme sted.

”Der er en app, og det er her man bestiller,” som han formulerer det.

Er et ægte Aalborg-firma

Waiteer blev lanceret i december, og den er i første omgang udviklet med Aalborg i fokus. Men ifølge Søren Møller varer det ikke længe, før den klar til at blive udrullet i byer som Aarhus, Odense og København.

Fokus er stadig på high end take away, mens udeservering og bestilling af drikkevarer til eksempelvis koncerter er godt på vej. Men idéudviklingen til Waiteer version 2 er allerede i fuld gang, afslører Søren Møller.

“Vi arbejder blandt andet på, at man i fremtiden kan få leveret mad fra byens cafér og restauranter lige til døren.”

Idéen til appen blev født af Søren Møller sammen med Ricky Thygesen, der i dag er direktør for Waiteer, mens selve den tekniske udførelse har været lagt i hænderne på det aalborgensiske app-udvikler firma Snapp.

Er du blevet sulten efter den lidt bedre take away, eller vil du bare gerne springe køen over på din favoritbar, så kan du downloade Waiteer her:

Iphone – http://bit.ly/waiteer-app-iphone

Android – http://bit.ly/waiteer-app-android

Her er Aalborg-stederne hvor du kan bestille mad fra med Waiteer

Cafe Vi2

Cafe Lindholm

Cafeen Aalborg

Caspers

Cafe Bonden

MEAT

Morten Kro

NOBU

Nam

Pingvin

Australian Barbecue

La Bogetta

CANBlau

Slagter Stiller

Hasseris Slagter

Hasseris Bageri (leverer til erhverv)

Baks Fisk

Vodskov Kro

Den gamle frue

Orangeriet

Salt & Peber

Mums

Duus Vinkælder

Cafe Ulla Therkelsen

Cafe Luna

Cafe Ministeriet

Cafe Bord1

Bistro V

La Bonta

Penny Lane

MigogAalborgs store fest

Kom med til AALBORG AWARDS

Vil du med til en af årets fedeste fester? Vi hylder byens bedste steder – så kommer Burhan G og giver mini-koncert og det hele slutter med kæmpe afterparty. Billetterne bliver solgt hurtigt lige nu, så skynd dig og book.

Læs mere lige her