ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kristian startede Somera som 18-årig: Nu udlever han drømmen

Af Stine Kjølby Christensen

I et samfund hvor ordet ”iværksætteri” nærmest er blevet en frase, som man ikke kan komme udenom – så kan det ind i mellem være givende at træde et skridt tilbage og overveje, hvad der i virkeligheden kendetegner en sund startup-virksomhed.

Iværksættermiljøet er hårdt, og det kræver uden tvivl, at man er gjort af et helt særligt stof, hvis man vil lykkes.

For 22-årige Kristian Scharlings vedkommende blev opskriften på succes tålmodighed og en god portion nordjysk snusfornuft.

Masser af gåpåmod 

På trods af sin unge alder kunne Kristians virksomhed Somera her i år fejre sin fire års fødselsdag – og tallene taler sit tydelige sprog:

Kristian er i den grad lykkedes som iværksætter: Bare i løbet af det seneste år har Somera formået at tredoble overskuddet i forhold til sidste år.

I dag har Kristian 13 ansatte under sig, som med hver deres kompetencer arbejder på at skabe værdi for kunderne med kvalitetstekster – som også netop var navnet på virksomheden, da Kristian startede den op tilbage i gymnasietiden.

”Jeg havde et ganske almindeligt studiejob i Brugsen, men blev senere ansat i en iværksættervirksomhed. Her fik jeg blandt andet lov at stifte bekendtskab med tekstforfatning.” fortæller Kristian.

På et tidspunkt flyttede virksomheden til udlandet, og Kristian stod uden sit studiejob. Men det slog ham ikke ud.

”Det havde været enormt spændende at være omgivet af så kreative og passionerede mennesker, og de havde været gode til også at hjælpe mig fremad. Det gav mig lysten til at fortsætte – på egen hånd.”

Kristian startede Somera som 18-årig: Nu udlever han drømmen

Store ambitioner og anderledes drømme

Om det er nordjyske karaktertræk, som kendetegner Kristian, er ikke til at sige. Men med ydmyghed og begge ben solidt plantet på jorden gik han herefter i gang med at skrive ud til virksomheder og tilbyde dem sin hjælp – helt gratis.

”Jeg håbede, at hvis de kunne se, at jeg kunne levere noget og gøre en forskel for dem, så ville de vende tilbage til mig igen senere – eller anbefale mig til andre. Så jeg startede ligeså stille op sådan,” fortæller Kristian.

Det viste sig at være en god investering. Et par måneder senere kunne Kristian endelig se sit hårde arbejde bære frugt, og virksomhederne var mere end villige til at betale den dengang blot 18-årige aalborgenser.

Tekstforfattere i fuld gang ??

Et opslag delt af Tekstbureauet Somera (@tekstbureauetsomera) den

Men Kristians drømme og ambitioner havde heller aldrig været helt gennemsnitlige. Tidligere havde han et ønske om at blive jonglør, og på et tidspunkt havde han også forsøgt sig med at sælge mobilcovers fra Asien.

Projekter som Kristian nu hovedrystende kan grine af, samtidig med han ser, hvordan Somera succesfuldt vokser dag for dag.

Tillid til sine ansatte

Mens Kristians venner valgte den lige og forudsigelige vej igennem uddannelsessystemet, så fandt han pludselig sig selv midt i sit iværksættertrummerum og uden en egentlig plan for fremtiden.

”Mange iværksættere vil gerne hele tiden være en del af processen og sørge for, at alt bliver gjort, som de gerne vil have det. Sådan har jeg det ikke,” forklarer Kristian og uddyber:

”Jeg vil meget hellere beskæftige mig med de ting, som jeg er god til, og så uddelegere andre opgaver til dem, som er bedre til at løse dem end mig selv.”

Nye eventyr venter – ses venner✌?✌?

Et opslag delt af KRISTIAN SCHARLING ?? (@krizzerseventyr) den

Hele verden som arbejdsplads

Og med disse ord valgte Kristian i år at sætte sit danske liv på pause og i stedet begive sig ud i verden for at tanke op på oplevelseskontoen. En frihed han kunne tage sig, fordi han nu igennem fire år har opbygget en sund og stærk virksomhed, der sagtens kan drives uden hans tilstedeværelse.

Mod nye eventyr ?

Et opslag delt af KRISTIAN SCHARLING ?? (@krizzerseventyr) den

“Jeg tog en meget hurtig beslutning om at opsige min lejlighed i Aalborg og bare tage afsted. Mine ansatte støttede heldigvis op om det, og de fleste af mine opgaver kan jeg også sagtens udføre fra den anden side af jorden. Så gælder det bare om at prioritere sin tid rigtigt og stole på, at resten af holdet har styr på resten derhjemme,” siger Kristian.

Kort før jul uge vendte Kristian hjem fra sit seneste eventyr i Asien, og sidst i januar venter endnu en rejse. Denne gang hedder destinationen Argentina.

“Jeg føler mig enormt heldig over, at jeg har kunnet bygge alt det her op fra bunden og selv strukturere mit liv, som jeg synes, er allersjovest. Så er jeg faktisk ligeglad med, om jeg der står 10.000 eller 10 millioner kroner på kontoen i morgen,” afslutter Kristian.

Del artikel