Kristian startede Somera som 18-årig: Nu udlever han drømmen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I et samfund hvor ordet ”iværksætteri” nærmest er blevet en frase, som man ikke kan komme udenom – så kan det ind i mellem være givende at træde et skridt tilbage og overveje, hvad der i virkeligheden kendetegner en sund startup-virksomhed.

Iværksættermiljøet er hårdt, og det kræver uden tvivl, at man er gjort af et helt særligt stof, hvis man vil lykkes.

For 22-årige Kristian Scharlings vedkommende blev opskriften på succes tålmodighed og en god portion nordjysk snusfornuft.

Masser af gåpåmod 

På trods af sin unge alder kunne Kristians virksomhed Somera her i år fejre sin fire års fødselsdag – og tallene taler sit tydelige sprog:

Kristian er i den grad lykkedes som iværksætter: Bare i løbet af det seneste år har Somera formået at tredoble overskuddet i forhold til sidste år.

I dag har Kristian 13 ansatte under sig, som med hver deres kompetencer arbejder på at skabe værdi for kunderne med kvalitetstekster – som også netop var navnet på virksomheden, da Kristian startede den op tilbage i gymnasietiden.

”Jeg havde et ganske almindeligt studiejob i Brugsen, men blev senere ansat i en iværksættervirksomhed. Her fik jeg blandt andet lov at stifte bekendtskab med tekstforfatning.” fortæller Kristian.

På et tidspunkt flyttede virksomheden til udlandet, og Kristian stod uden sit studiejob. Men det slog ham ikke ud.

”Det havde været enormt spændende at være omgivet af så kreative og passionerede mennesker, og de havde været gode til også at hjælpe mig fremad. Det gav mig lysten til at fortsætte – på egen hånd.”

Store ambitioner og anderledes drømme

Om det er nordjyske karaktertræk, som kendetegner Kristian, er ikke til at sige. Men med ydmyghed og begge ben solidt plantet på jorden gik han herefter i gang med at skrive ud til virksomheder og tilbyde dem sin hjælp – helt gratis.

”Jeg håbede, at hvis de kunne se, at jeg kunne levere noget og gøre en forskel for dem, så ville de vende tilbage til mig igen senere – eller anbefale mig til andre. Så jeg startede ligeså stille op sådan,” fortæller Kristian.

Det viste sig at være en god investering. Et par måneder senere kunne Kristian endelig se sit hårde arbejde bære frugt, og virksomhederne var mere end villige til at betale den dengang blot 18-årige aalborgenser.

Tekstforfattere i fuld gang 🎩🔍

Et opslag delt af Tekstbureauet Somera (@tekstbureauetsomera) den

Men Kristians drømme og ambitioner havde heller aldrig været helt gennemsnitlige. Tidligere havde han et ønske om at blive jonglør, og på et tidspunkt havde han også forsøgt sig med at sælge mobilcovers fra Asien.

Projekter som Kristian nu hovedrystende kan grine af, samtidig med han ser, hvordan Somera succesfuldt vokser dag for dag.

Tillid til sine ansatte

Mens Kristians venner valgte den lige og forudsigelige vej igennem uddannelsessystemet, så fandt han pludselig sig selv midt i sit iværksættertrummerum og uden en egentlig plan for fremtiden.

”Mange iværksættere vil gerne hele tiden være en del af processen og sørge for, at alt bliver gjort, som de gerne vil have det. Sådan har jeg det ikke,” forklarer Kristian og uddyber:

”Jeg vil meget hellere beskæftige mig med de ting, som jeg er god til, og så uddelegere andre opgaver til dem, som er bedre til at løse dem end mig selv.”

Nye eventyr venter – ses venner✌🏻✌🏻

Et opslag delt af KRISTIAN SCHARLING 🇩🇰 (@krizzerseventyr) den

Hele verden som arbejdsplads

Og med disse ord valgte Kristian i år at sætte sit danske liv på pause og i stedet begive sig ud i verden for at tanke op på oplevelseskontoen. En frihed han kunne tage sig, fordi han nu igennem fire år har opbygget en sund og stærk virksomhed, der sagtens kan drives uden hans tilstedeværelse.

Mod nye eventyr 🌞

Et opslag delt af KRISTIAN SCHARLING 🇩🇰 (@krizzerseventyr) den

“Jeg tog en meget hurtig beslutning om at opsige min lejlighed i Aalborg og bare tage afsted. Mine ansatte støttede heldigvis op om det, og de fleste af mine opgaver kan jeg også sagtens udføre fra den anden side af jorden. Så gælder det bare om at prioritere sin tid rigtigt og stole på, at resten af holdet har styr på resten derhjemme,” siger Kristian.

Kort før jul uge vendte Kristian hjem fra sit seneste eventyr i Asien, og sidst i januar venter endnu en rejse. Denne gang hedder destinationen Argentina.

“Jeg føler mig enormt heldig over, at jeg har kunnet bygge alt det her op fra bunden og selv strukturere mit liv, som jeg synes, er allersjovest. Så er jeg faktisk ligeglad med, om jeg der står 10.000 eller 10 millioner kroner på kontoen i morgen,” afslutter Kristian.

Få en autograf eller et billede: Du kan møde Tour de France-ryttere i Friis

Skrevet af: Michael Qureshi
Søren Kragh Andersen kørte i den hvide ungdomstrøje under Tour de France
Søren Kragh Andersen kørte i den hvide ungdomstrøje under Tour de France

Fredag den 24. august er der stort cykelløb i Aalborgs midtby.

Der forventes rigtig mange tilskuere overalt i gaderne for at følge de mange profiler som blandt andet tæller Tour de France ryttere.

Spilnu.dk Grand Prix har formået at skaffe flere profiler til feltet end eksempelvis PostNord Danmark Rundt formåede.

Faktisk er det sådan, at du kan komme helt tæt på tre Tour de France-ryttere før løbet, hvor du kan få et billede eller en autograf. For de unge er det i hvert fald ret sejt at møde flere af dem, man har set i fjernsynet i løbet af sommeren.

Tre af de helt store navne indenfor dansk cykelsport, Michael Valgren, Søren Kragh Andersen og Jesper Hansen kommer tæt på deres fans, når de i dagens anledning skriver autografer i Friis Shoppingcenter.

For niende gang afholdes det i hjertet af Aalborg

Danmarks største gadeløb for professionelle cykelryttere bliver for niende gang afholdt i hjertet af Aalborg.

Cykelløbet afholdes fredag d. 24. august, og i den forbindelse skruer Friis Shoppingcenter op for Tour de France stemningen og byder fans indenfor.

Cykelentusiaster, store som små, får muligheden for at møde tre prominente profiler fra årets Tour de France løb, når Michael Valgren, Søren Kragh Andersen og Jesper Hansen kigger forbi Friis Shoppingcenter inden dagens løb.

De står klar til at møde deres fans og skrive autografer kl. 17.30 på plan 1 mellem Tiger of Sweden og H&M.

Børnene kan stadig nå tilmelding til det fede børnecykelløb

Inden de professionelle ryttere bevæger sig ud på ruten igennem Aalborgs gader, får cykelglade børn fornøjelsen af at trampe i pedalerne på samme rundstrækning. Børnecykelløbet afholdes fra kl. 16, hvor børn i alderen 5-11 år tager turen først, og kl. 16.30 får børn i alderen 12-16 år også chancen for at cykle banen rundt.

Efter børnecykelløbet vil der være medaljeoverrækkelse til alle de modige børn kl. 17 i Friis Shoppingcenter.

Cykelløbet Spilnu.dk Grand Prix starter kl. 18.45 på Nytorv ved Gammeltorv.

Du kan stadig tilmelde dit barn til det fede børnecykelløb, hvor de kører i de afspærrede gader før de professionelle. Læs mere her

Sjældent de er til salg: Nu kan du få dit eget byhus i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Der er efterhånden masser af boliger til salg i Aalborg, så det er om at finde dem, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

Har du også forelsket dig i de små byhuse på de små gader med brosten inde i Aalborg, så er det nu, du skal slå til.

DIT HJEM har nu fået et af disse små hyggelige huse til salg på Peder Barks Gade.

Bo småt og godt

Den hyggelige gade er en af Aalborgs mest unikke gader med stemningsfyldte og charmerende byhuse, som sjældent ses udbudt til salg.

Det stemningsfyldte byhus er 65 kvadratmeter, som er veldisponeret ud på to plan.

Her er en entré, stue, spisestue, køkken, badeværelse, og soveværelse.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Pragtfuld solgård

Hyggen fortsætter ude i den lille sydvest vendte solgård, hvor solen kan nydes på de varme sommerdage.

Her er der også plads til et fire personers havesæt, blomsterkrukker og en grill.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Det skønne lille byhus er blevet udbudt til 2.399.000 kroner, og du kan læse mere og se flere billeder her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Napa fylder et år i weekenden: Fejrer det med stort fødselsdagsevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe

Aalborgs mange caféer og restauranter har det seneste år været igennem en kæmpe opblomstring.

Det er ikke længere nok at kunne servere en klassisk burger, en varm kop kaffe eller en  pastasalat. Aalborgenserne stiller krav til deres caféoplevelse, og det kan både ses og mærkes i den måde, stederne – på trods af deres mange års erfaring – gradvist udvikler sig, og indordner sig markedet.

Men på trods af de mange valgmuligheder, når det kommer til spisesteder i byen, så er der stadig plads til nye børn i klassen.

Det beviser NAPA Lounge i Vesterå, der om ganske få dage kan fejre sin 1 års fødselsdag.

Oplev NAPA til Åbent Hus

Den fejrer de på lørdag fra kl. 13-17 med Åbent Hus for alle interesserede, som blandt andet kan se frem til at møde (og ikke mindst smage på) NAPA’s egne leverandører inden for både vin, øl og mad – imens man nyder tonerne fra det jazzband, der også gæster de lækre lokaler på dagen.

Derudover vil der blive serveret forskellige former for fødselsdagslækkerier i form af kanapéer, signaturcocktails, kaffe og kage – og mulighed for at se nærmere på de mødefaciliteter, som NAPA tilbyder på deres førstesal.

“Aalborg har taget rigtig godt imod os, og vi har fået ros til op over skyerne. Derfor vil vi gerne indbyde vores stamgæster såvel som dem, der stadig har til gode at se, hvad huset kan byde på, til en uformel fejring i vores lokaler.” fortæller Mette Jensen, som står bag NAPA.

Læs mere om dagen her.

Endnu skarpere koncept

Caféen i Vesterå åbnede med et brag sidste år og havde store visioner om at blive et hipt sted med kombineret café- og vinbar. Siden har målsætningerne ændret sig – men kun mod at blive endnu skarpere.

“Vores fokus skal stadig være på vores vin, og vi vil gerne kunne give folk en anderledes vinoplevelse, end de kan få andre steder i byen.

Napas indehaver Mette (tv) og restaurantchef Signe

Vi serverer næsten alle vores vine på glas, og fremover vil vi også fokusere på at implementere dem meget mere i vores madretter.” forklarer Mette, og løfter også sløret for, at der også snart vil ske en masse spændende på både mad- og eventfronten.

“De kommende måneder byder på en masse spændende tiltag for NAPA, og vi håber at kunne blive sådan et sted, hvor man gerne vil sidde og hygge sig i mange timer. Det skal være intimt, hyggeligt og med tid til at kræse for den enkelte gæst – uden at det bliver fisefornemt.

Med hensyn til maden, så vil vi gerne strække os mere mod det amerikanske med social dining og forskellige småretter, der kan gå ind og bakke vinene endnu mere op, end vores menukort gør nu.”

 

 

Mange spændende arrangementer i vente

Desuden kan aalborgenserne også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor NAPA på deres 1. sal disker op med den ene spændende smagning efter den anden.

“Vores smagninger bliver planlagt under forskellige temaer; og foruden muligheden for at købe de forskellige flasker med hjem til attraktive priser, så kan vi også tilbyde nogle helt særlige smagsoplevelser, der virkelig kan udvide horisonten.

Vi har allerede en amerikansk vinsmagning i kalenderen, måske en eksklusiv champagnesmagning i december, og generelt flere unikke arrangementer, som vi glæder os meget til at præsentere for Aalborg.” slutter Mette.

Har du i øvrigt set, at du får halv pris på en tapas-tallerken for to personer plus en flaske vin på Napa – hvis du er ClubAalborg medlem – læs mere om tilbuddet