Kristian startede Somera som 18-årig: Nu udlever han drømmen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I et samfund hvor ordet ”iværksætteri” nærmest er blevet en frase, som man ikke kan komme udenom – så kan det ind i mellem være givende at træde et skridt tilbage og overveje, hvad der i virkeligheden kendetegner en sund startup-virksomhed.

Iværksættermiljøet er hårdt, og det kræver uden tvivl, at man er gjort af et helt særligt stof, hvis man vil lykkes.

For 22-årige Kristian Scharlings vedkommende blev opskriften på succes tålmodighed og en god portion nordjysk snusfornuft.

Masser af gåpåmod 

På trods af sin unge alder kunne Kristians virksomhed Somera her i år fejre sin fire års fødselsdag – og tallene taler sit tydelige sprog:

Kristian er i den grad lykkedes som iværksætter: Bare i løbet af det seneste år har Somera formået at tredoble overskuddet i forhold til sidste år.

I dag har Kristian 13 ansatte under sig, som med hver deres kompetencer arbejder på at skabe værdi for kunderne med kvalitetstekster – som også netop var navnet på virksomheden, da Kristian startede den op tilbage i gymnasietiden.

”Jeg havde et ganske almindeligt studiejob i Brugsen, men blev senere ansat i en iværksættervirksomhed. Her fik jeg blandt andet lov at stifte bekendtskab med tekstforfatning.” fortæller Kristian.

På et tidspunkt flyttede virksomheden til udlandet, og Kristian stod uden sit studiejob. Men det slog ham ikke ud.

”Det havde været enormt spændende at være omgivet af så kreative og passionerede mennesker, og de havde været gode til også at hjælpe mig fremad. Det gav mig lysten til at fortsætte – på egen hånd.”

Store ambitioner og anderledes drømme

Om det er nordjyske karaktertræk, som kendetegner Kristian, er ikke til at sige. Men med ydmyghed og begge ben solidt plantet på jorden gik han herefter i gang med at skrive ud til virksomheder og tilbyde dem sin hjælp – helt gratis.

”Jeg håbede, at hvis de kunne se, at jeg kunne levere noget og gøre en forskel for dem, så ville de vende tilbage til mig igen senere – eller anbefale mig til andre. Så jeg startede ligeså stille op sådan,” fortæller Kristian.

Det viste sig at være en god investering. Et par måneder senere kunne Kristian endelig se sit hårde arbejde bære frugt, og virksomhederne var mere end villige til at betale den dengang blot 18-årige aalborgenser.

Tekstforfattere i fuld gang 🎩🔍

Et opslag delt af Tekstbureauet Somera (@tekstbureauetsomera) den

Men Kristians drømme og ambitioner havde heller aldrig været helt gennemsnitlige. Tidligere havde han et ønske om at blive jonglør, og på et tidspunkt havde han også forsøgt sig med at sælge mobilcovers fra Asien.

Projekter som Kristian nu hovedrystende kan grine af, samtidig med han ser, hvordan Somera succesfuldt vokser dag for dag.

Tillid til sine ansatte

Mens Kristians venner valgte den lige og forudsigelige vej igennem uddannelsessystemet, så fandt han pludselig sig selv midt i sit iværksættertrummerum og uden en egentlig plan for fremtiden.

”Mange iværksættere vil gerne hele tiden være en del af processen og sørge for, at alt bliver gjort, som de gerne vil have det. Sådan har jeg det ikke,” forklarer Kristian og uddyber:

”Jeg vil meget hellere beskæftige mig med de ting, som jeg er god til, og så uddelegere andre opgaver til dem, som er bedre til at løse dem end mig selv.”

Nye eventyr venter – ses venner✌🏻✌🏻

Et opslag delt af KRISTIAN SCHARLING 🇩🇰 (@krizzerseventyr) den

Hele verden som arbejdsplads

Og med disse ord valgte Kristian i år at sætte sit danske liv på pause og i stedet begive sig ud i verden for at tanke op på oplevelseskontoen. En frihed han kunne tage sig, fordi han nu igennem fire år har opbygget en sund og stærk virksomhed, der sagtens kan drives uden hans tilstedeværelse.

Mod nye eventyr 🌞

Et opslag delt af KRISTIAN SCHARLING 🇩🇰 (@krizzerseventyr) den

“Jeg tog en meget hurtig beslutning om at opsige min lejlighed i Aalborg og bare tage afsted. Mine ansatte støttede heldigvis op om det, og de fleste af mine opgaver kan jeg også sagtens udføre fra den anden side af jorden. Så gælder det bare om at prioritere sin tid rigtigt og stole på, at resten af holdet har styr på resten derhjemme,” siger Kristian.

Kort før jul uge vendte Kristian hjem fra sit seneste eventyr i Asien, og sidst i januar venter endnu en rejse. Denne gang hedder destinationen Argentina.

“Jeg føler mig enormt heldig over, at jeg har kunnet bygge alt det her op fra bunden og selv strukturere mit liv, som jeg synes, er allersjovest. Så er jeg faktisk ligeglad med, om jeg der står 10.000 eller 10 millioner kroner på kontoen i morgen,” afslutter Kristian.

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.