Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kreditvurderinger skaber tryghed for nye iværksættere i Aalborg

Af Annoncør

Der er megen usikkerhed forbundet med at starte en ny virksomhed. Dine kunder og samarbejdspartneres kreditværdighed behøver dog ikke være én af disse usikkerheder. Gratis kreditvurderinger kan hjælpe iværksættere i Aalborg trygt til tops.

Kreativiteten sprudler, og inspirationen slår gnister, når et start-up skal på benene. Imidlertid er det helt afgørende, at man ikke glemmer de økonomiske mellemregninger i begejstringen. Så kan man nemlig godt komme til at indgå nogle knapt så bæredygtige forretninger.

De lokale iværksættere, der får succes, har som oftest deres kunders og samarbejdspartneres kreditværdighed og risiko for øje. Kreditscore, kreditmax, regnskabstal, nøgletal og konkursbegæringer er værd at tage med i betragtningerne, inden man indgår en handel. Og faktisk kan man få en kreditvurdering af en valgfri virksomhed ganske gratis.

Det behøver ikke være dyrt at få styr på økonomien

Som ny iværksætter har man sjældent den største og bedste økonomi. Derfor sparer man som oftest også, hvor man kan. Tænker man, at en kreditvurdering er lidt af en investering, undgår man den måske til at starte med. Derfor kan det også overraske mange, at man faktisk kan få foretaget en kreditvurdering ganske kvit og frit. Det er dog ikke ualmindeligt, at det gratis kredittjek overbeviser virksomheden om, at kreditvurderingen er en investering værdig.

Det kan nemlig have alvorlige konsekvenser for en nystartet virksomhed, hvis man indgår en uheldig handel. Indsigt i kreditværdighed og risiko gør det omvendt muligt at handle strategisk og understøtte sit foretagende med de bedste beslutninger.

Derfor kan en kreditvurdering, som åbenbarer alt fra kreditscore og konkursbegæringer til nøgletal, roller og ejerforhold, koncern og årsregnskaber vise sig at være guld værd – bogstavelig talt. Det kan være starten på et økonomisk bæredygtigt forretningseventyr.

Kreditvurderinger gør lokale forretningseventyr til virkelighed

Det var lidt af et lokalt eventyr, da det Aalborg-producerede computerspil Arcadia Fallen blev en verdensomspændende succes tilbage i 2022. Det har uden tvivl inspireret mange andre aalborgensere med en lille entreprenør i maven til at føre deres eget projekt ud i verden og ud over stepperne. Måske har historien også inspireret dig?

Der er dog visse realiteter, der skal være på plads, for at man kan skabe et lignende forretningseventyr. Kunder og samarbejdspartnere skal have en sund økonomi, så forretningerne bliver bæredygtige. Ellers risikerer foretagendet nemlig at falde til jorden med et brag, før det overhovedet når ud over Aalborgs grænser.

En vindende kombination af kreativitet og økonomisk sikkerhed

Det er helt nødvendigt at være godt klædt på rent økonomisk, hvis man ikke bare ønsker at starte en virksomhed, men også at få den til at trives på den lange bane. Start ups er der nok af – ifølge Danmarks Statistik var der eksempelvis 35.679 nye virksomheder tilbage i 2021 – men kunsten er at gøre succesen bæredygtig og langvarig. Og her er økonomisk sikkerhed en helt afgørende faktor.

Nye iværksættere i Aalborg kan med fordel benytte sig af kreditvurderinger for at give forretningerne de bedste betingelser. På den måde får vi nemlig alle sammen glæde af alt fra nye frisører til kaffebarer og cykelhandlere i fremtiden. Ja, med den rette kombination af kreativitet og økonomisk sikkerhed kan virksomhederne endda nå ud i resten af landet og, på sigt, verden.

Del artikel

Andre læser også