Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kreativ forvandling: Gammel togremise bliver ny legeplads for kunstnere

Af Stine Kjølby Christensen

Der sker store ting og sager i Urban City, der til dagligt arbejder for at fremme byens kreative sjæle.

Byen er indrettet som en 1.000 kvm stor indendørs campingplads med natur-streetart, skyer i loftet, tagterrasser, inspirerende mødelokaler og hyggekroge.

Lørdag d. 13. april åbnede de op for et tiltag i den gamle 118 år gamle togremise. Her så det kreative og sociale galleri, Urban Painters, nemlig dagens lys.

Her blev 20 kæmpe lærreder i form af vejrbestandige, cementbaserede facadeplader sat op med ét klart formål: at give byens mange street art- og graffiti-kunstnere et bæredygtigt byrum, hvor de kan udfolde deres kunst – på helt lovlig vis.

Kreativ forvandling: Gammel togremise bliver ny legeplads for kunstnere

Byrum med plads til kunst

Christian Helweg, stifter af Urban City, er stolt over at bidrage til denne udvikling:

“Indtil nu har de unge været nødt til at skrive til fire-fem offentlige afdelinger for blot at komme i betragtning til at få tilladelse til at male på en væg i byen. Det er slut nu, for i Urban Painters-galleriet får kunstnerne frit spil til male på de kæmpe lærreder helt lovligt og hele døgnet rundt.

Lærrederne skal hænge på væggene af den gamle togremise. Det eneste krav er, at et færdigmalet lærred skal have lov til at stå uberørt i en måned, så kunstnernes motiver ikke overmales med det samme.”

Kreativ forvandling: Gammel togremise bliver ny legeplads for kunstnere

Christian Helweg understreger, at lærrederne er nøje udvalgt på grund af deres robuste sammensætning, der muliggør, at kunstnerne kan arbejde helt frit på de forskellige overflader:

“I samarbejde med Hustømrerne har vi opsat lærreder, som producenten fermacell har leveret uden beregning.

Deres cementbaserede Powerpanel H2O-facadeplader er meget modstandsdygtige og resistente over for regn og fugt. Det har været vigtigt for det her galleri, der foregår udendørs og hele året rundt,” slutter han.

Er du nysgerrig på byens nye street art, finder du Urban City på Hjulmagervej 58.

Del artikel