Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu med kaffe, mad og mere plads : Krea-caféen FIDUS inviterer til åbning i nye lokaler

Af Nathalia Hentze Nielsen

I starten af april meddelte krea-stedet FIDUS, at de planlagde at flytte i større lokaler i Nørregade pga. stor efterspørgsel.

“Vi flytter lokale lidt længere oppe i Nørregade. For ja, vi vil ikke væk fra den skønne gade, der har en masse charme og en masse fantastiske butikker,” skrev FIDUS dengang, og den plan er nu en realitet.

I morgen, onsdag den 11. maj fra kl. 12.00 til 18.00, holder de åbningsreception i de nye lokaler på Nørregade 25, hvor alle er velkomne til at kigge forbi, og torsdag den 12. maj slår de officielt dørene op.

MigogAalborg fik lov at stikke hovederne ind og se lokalerne før tid, og i sammenligning med de gamle lokaler er der dobbelt så meget plads til de krea-lystne, og som noget nyt er der også mad og drikkevarer.

“Vi plejede kun at have et krea-område, som var voldsomt populært, men når folk undervejs blev sultne, blev de nødt til at gå. Vi hørte, hvad de sagde, og derfor har vi nu et event-lokale, et krea-område og en café-del, hvor man kan få mad og drikkevarer,” fortæller Trine Hvid, der er én af to indehavere.

Nu med kaffe, mad og mere plads : Krea-caféen FIDUS inviterer til åbning i nye lokaler

Nu med kaffe, mad og mere plads : Krea-caféen FIDUS inviterer til åbning i nye lokaler

Alle skal have råd til at være kreative

Konceptet bag FIDUS har hele tiden været, at det skal være et tilholdssted, hvis du eller dine unger trænger til at lave noget andet end at sidde foran en skærm, men de slår yderligere på, at det skal være et sted alle har råd til at komme.

Derfor betaler du også kun for de ting, du laver. Dvs. at hvis du vælger en nøglering eller træ-ting til 25 kroner, er det kun 25 kroner, du slipper, da der er fri benyttelse af maling, mosaik, glimmer osv.

“Jeg har fire børn, og Tanja har to børn, så vi ved, hvor dyrt det er at komme ud. Her bestemmer du selv, hvor mange penge du bruger på krea-aktiviteter, og er du sulten eller tørstig, kan du få et glas saft til 10 kroner og en madmenu til 55 kroner,” siger Trine Hvid.

Fidus verden rundt kommer madkonceptet til at hedde, og der vil – som navnet antyder – være retter fra forskellige verdensdele.

Generelt vil FIDUS henvende sig til et bredere publikum ved at tilbyde en café-oplevelse og have åbent længere – mere præcist fra klokken 10.00 til 20.00 alle ugens dage.

Med priser fra 20 kroner for kaffe og mad til kun 55 kroner, håber de at kunne lokke en masse studerende til, uanset om de ønsker at lave kreative ting eller sidde og snakke.

Det er ikke for at sige, at det kun er det yngre segment, der er plads til; hos FIDUS byder de alle aldersgrupper velkommen uanset om, man vil være kreativ eller mødes over en kop kaffe.

Nu med kaffe, mad og mere plads : Krea-caféen FIDUS inviterer til åbning i nye lokaler

Nu med kaffe, mad og mere plads : Krea-caféen FIDUS inviterer til åbning i nye lokaler

Går sammen med nabo-butikker

Udover det indendørs café-område er FIDUS gået sammen med nabo-butikkerne We Love Shoes & Fashion, Something By Tine Lund og Boutique Chové om at lave en hyggelig udendørs oase.

Her har de opsat borde, stole og lagt en masse puder og tæpper på den store bænk, så kunder kan nyde deres drikke varer to-go.

Dette samarbejde betyder meget for Trine og Tanja Hvid, der gerne vil være med til at skabe mere liv i Nørregade.

“Nørregade er en iværksættergade. Vi kæmper alle hver dag for at få mad på bordet, og derfor er der en anden gejst her. Vi støtter hinanden, når vi kan, og derfor er vi gået sammen om oasen,” siger Trine Hvid.

Vil du gerne ind og lave nogle kreative sysler, kan du enten booke bord via deres sociale kanaler eller komme spontant forbi.

Læs mere om FIDUS på deres hjemmeside og følg med på Facebook og Instagram.

Hvad: FIDUS åbner i nye lokaler
Hvor:
Nørregade 25
Hvornår: Åbningsreception onsdag den 11. maj og officiel åbning torsdag den 12. maj

Del artikel

Andre læser også