Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kontrol i ferielandet: Politiet gør status efter stor færdselskontrol i Nordjylland

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

Nordjyllands Politi har, traditionen tro, afholdt færdselskontrol i uge 29. Fokus lå på feriebyerne i Vendsyssel og de tilhørende strande.

Færdselsbetjentene kan melde om gode takter og en nedgang i antallet af lovovertrædelser, i forhold til tidligere år.

Det oplyser den ansvarlige for indsatsen, politikommissær Jes Falberg, der videre uddyber, at man i den operative færdselsafdeling har udfærdiget 181 sigtelser for overtrædelser af færdselsloven.

Herunder blev 12 personer sigtet for spirituskørsel, og 11 personer for kørsel i narkopåvirket tilstand.

Flere ulovlige knallerter blev også kontrolleret. Nogle fik konfiskeret dele fra knallerten, og to knallerter blev helt konfiskeret med henblik på yderligere undersøgelser.

”I forhold til tidligere år har vi set en nedgang i antallet af berusede bilister, men også i forhold til andre færdselsovertrædelser ser vi en nedgang. Dette ser vi som et positivt tegn, og vi håber at de gode takter i trafikken vil vare ved.

Tallene viser dog, at der stadig er grund til at holde øje med feriegæsternes trafikadfærd, specielt i de travle sommermåneder – så det vil vi fortsætte med,” slår politikommissær Jes Falberg fast.

Ud over Nordjyllands Politi, deltog også Færdselsstyrelsen og Motorstyrelsen i aktionen.

Her kontrollerede Motorstyrelsen udenlandske biler, afgiftssager, leasingbiler og lignende, mens Færdselsstyrelsen koncentrerede sig om vejsidesyn for motorcyklister.

Ikke kun strandgæster i kikkerten

Politiet holdt sig dog ikke kun til Skagen og strandene, så også et par andre steder måtte der skrives sager for overtrædelse af færdselsloven.

Blandt andet under en streetrace-forsamling fredag aften i Skalborg ved Aalborg. Her dristede en motorcyklist sig til at køre på baghjul foran en færdselsbetjent i civil. Motorcyklisten blev derfor sigtet.

Samme aften blev en 28 årig nordmand, målt til 164 km/t i sin personbil på Hirtshalsmotorvejen. Han ville ikke stoppe og kørte af motorvejen ved Øster Uttrupvej, og frem for to røde lys.

Han blev bragt til standsning i Nyhavnsgade, hvor det blev konstateret at han var beruset og i øvrigt heller ikke havde noget kørekort.

Det handler om tryghed

Den ansvarlige for indsatsen, politikommissær Jes Falberg, er tilfreds med indsatsen og håber sommeren fortsætter i samme gode gænge.

”Når vi holder kontroller, handler det om at skabe tryghed og sikkerhed på vejene – det ved folk også og der er godt humør og velvilje, når vi står derude. Sommeren er ikke slut endnu – og det er vores indsats heller ikke,” lyder forsikringen fra Jes Falberg.

Del artikel

Andre læser også