ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få et royalt glimt: Kongeskibet ligger ved kajen i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen

Er du gået forbi Havnefronten i dag, har du uden tvivl lagt mærke til at de gigantiske cruiseskibe, der normalt optager pladsen er blevet erstattet af et noget mindre, men finere skib.

Det er det guldbeklædte kongeskib Dannebrog, der med dronning Margrethe ombord lagde til kaj i Aalborg til formiddag.

Man kunne umiddelbart tro, at hun er ankommet for at heppe på sin søn, kronprins Frederik, der i morgen løber med til Royal Run, men der er faktisk en helt anden årsag til, at hun er på besøg.

Dronningen skal deltage i festgudstjeneste i Budolfi Kirke, hvor biskop over Aalborg Stift, Thomas Reinholdt Rasmussen, skal fejres.

Gudstjenesten starter klokken 14, og når den engang slutter, vil man måske kunne fange et glimt af dronningen, når hun igen stiger ombord på kongeskibet.

Indtil da er der hvert fald rig mulighed for at opleve selve skibet, der ligger fortøjet mellem Jomfru Ane Parken og Utzon Center.

Kronprins Frederik løber med i Aalborg

Når du ikke at se dronningen, får du muligheden for at spotte en anden royal dagen efter, da Royal Run finder sted mandag den 6. juni.

De seneste par år er det H.K.H. Kronprinsesse Mary, der har haft æren af at løbe i Nordens Paris, men i år bliver det anderledes – den 6. juni 2022 er det i stedet H.K.H. Kronprins Frederik, der skal løbe med aalborgenserne.

Kronprins Frederik skal hhv. løbe i Aalborg, Aarhus og København, mens Kronprinsessen skal løbe i Kolding og Næstved.

Læs mere om Royal Run og alt det, der finder sted i morgen her.

Del artikel

Andre læser også