Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kongen af menukortet: Her er den mest populære ret på Café Vi2

Af Stine Kjølby Christensen

Aalborg er og bliver en madby, hvor hvert et gadehjørne bugner med caféer og restauranter.

Nogle har ligget her i mange år, mens andre er nye i klassen.

For at hylde dem alle har vi her på MigogAalborg besluttet os for at tage på en lille madtur rundt i byen, hvor byens restauratører skal præsentere os for den ret, de sælger allerflest af.

Derudover får vi dem til at anbefale dem eller de retter, som er deres egne favoritter.

Vi kalder konceptet: Kongen af menukortet.

Kongen har overlevet i 15 år

Turen startede på Klostertorvet og fortsatte på San Giovanni – og nu vender vi snuden tilbage til C.W. Obels Plads.

Her ligger én af Aalborgs mest velbesøgte caféer … og har gjort det i knap og nap 15 år.

Vi taler selvfølgelig om Café Vi2, der med sit brede menukort, der sjældent udskiftes, i den grad har vundet aalborgensernes hjerte.

Kongen af menukortet: Her er den mest populære ret på Café Vi2

Med de mange år på bagen, havde vi selvfølgelig en forventning om, at Café Vi2 også havde mindst én særlig ret, der gik igen i gæsternes bestillinger.

Og ganske rigtigt.

“Det må være vores Caesar-salat,” siger Jeannette Isgaard Jørgensen, der er indehaver af Café Vi2.

Og ja, selvfølgelig er den den ikoniske caféret, der har fået lov at overleve i alle femten år på caféen.

“Vi har aldrig lavet om i den. Det tør vi simpelthen ikke,” fortæller Jeannette med et grin.

Kongen af menukortet: Her er den mest populære ret på Café Vi2

En hemmelig og en glad kylling er hemmeligheden

Mens den ikoniske Club-sandwich ikke har overlevet særlig mange steder efter modernisering af caféer og deres niveau, så skal der altså mere til at slå Caesar-salaten ud.

Den er kendt og elsket for sin smagfylde kombination af romersk salat, sprøde croutoner, parmesanost samt en særligt cremet dressing, der blandt andet består af mayonnaise og sennep.

Og nåh ja – så er der selvfølgelig også kylling på toppen.

Især kyllingen er én af Vi2’s helt store stoltheder. Her har man nemlig prioriteret at udvælge det allerbedste og reneste, man kunne finde på markedet.

“Det skal være ordentligt. Derfor har vi også som noget nyt valgt at bruge dansk kylling helt uden tilsætningsstoffer,” fortæller Jeannette.

Kongen af menukortet: Her er den mest populære ret på Café Vi2

Vi må simpelthen indrømme, at vi ikke er blandt de mange, der har smagt en Caesar-salat på caféen – og det må vi da erkende er en klokkeklar fejl.

Udover at være en yderst indbydende ret, er der en god balance mellem det sure, det søde, det knasende og det fede – og især den hemmelige dressing løfter salaten.

Vi forstår godt, hvorfor Jeannette og Co. ikke har ændret på retten siden åbningen.

Mere kylling til folket

Det er da også netop kyllingen, der er hovedpersonen i den ret, som Jeannette selv gerne vil udpege som en af hendes favoritter på kortet.

Retten går under det sexede navn “Topløs kylling”, men referer blot til, at den er en burger uden topbolle på.

Kongen af menukortet: Her er den mest populære ret på Café Vi2

“Alle vores klassiske burgere laves i en økologisk bolle, der er udviklet af Restaurant Noma. Det gør sig også gældende for vores “Topløs Kylling”, hvor overbollen er sparet væk.

Vi oplever nemlig, at folk ofte piller den af og ikke får den spist, så det er en måde at undgå madspild på,” siger hun.

Alt i alt er burgeren da også topmoderniseret og indeholder ingredienser som ristet serranoskinke, syltede rødløg og soyaristede sesamfrø.

Som med alt andet i caféen, er det hele naturligvis lavet fra bunden og med gode, solide råvarer. Med til burgeren får du de legendariske stegte kartoffelbåde, som du ikke får andre steder i byen.

Kongen af menukortet: Her er den mest populære ret på Café Vi2

De har en helt særligt krydderiblanding og så er de perfekt sprøde udenpå og dejligt smooshy indeni.

Vi prøvede naturligvis at drive hemmeligheden ud af Jeannette, men opskriften på de stegte kartoffelbåde forbliver en hemmelighed – nok også de næste 15 år.

Er du blevet fristet til at besøge Café Vi2, så kan du se deres menukort lige her.

Del artikel

Andre læser også