Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kongen af menukortet: Her er Klostertorvets mest populære ret

Af Stine Kjølby Christensen

Aalborg er og bliver en madby, hvor hvert et gadehjørne bugner med caféer og restauranter.

Nogle har ligget her i mange år, mens andre er nye i klassen.

Tiden for fælles menukort med club sandwiches og nachos er for længst forbi, og i dag har byens spisesteder i stedet hvert deres take på, hvad en god menu skal indeholde.

For at hylde dem alle har vi her på MigogAalborg besluttet os for at tage på en lille madtur rundt i byen, hvor byens restauratører skal præsentere os for den ret, de sælger allerflest af.

Derudover får vi dem til at anbefale dem eller de retter, som er deres egne favoritter.

Vi kalder konceptet: Kongen af menukortet.

Vi starter på én af Aalborgs ældste caféer.

25 år på bagen

Klostertorvet på C. W. Obels Plads er uden tvivl blandt byens mest legendariske caféer.

Mens andre caféer hele tiden forsøger at forny og udvikle sig i en moderne retning, står tiden nærmest stille på Klostertorvet, der har eksisteret siden starten af 90’erne.

Menukortet er stadig præget af, at caféen ønsker at servere simpel mad til skarpe priser, og især blandt byens studerende er caféen populær.

Er du stamgæst på Klostertorvet, så har du måske allerede gættet, hvad deres selvudnævnte signaturret er. Den hedder “Tallerknen fuld” og koster i dag 109 kr.

“Den har jo nærmest fået kultstatus og har været på kortet stort set altid,” fortæller Martin Klyvø, der er medindehaver af caféen.

Tallerknen fuld:
Pandekage med oksekød, salsa sauce, creme fraiche, jalapeňos, nachos, guacamole og let salat

Kongen af menukortet: Her er Klostertorvets mest populære ret

I’m a survivor!

Tallerknen fuld blev til virkelighed i en anden tid, hvor netop simple hverdagsretter var de fleste caféers sikre go-to. I dag spiller mange flere ting ind, og de gamle klassikere har måtte vige pladsen for nye og mere innovative.

Her adskiller Tallerknen fuld sig dog ved … at den har overlevet.

“Jeg tror, at det er prisen kombineret med størrelsen, der nok især har gjort den populær. Man bliver jo mæt for lige over en 100-mand,” siger Martin, og fortsætter:

“Derudover er der afgjort også noget nostalgi forbundet med den, fordi vi har haft den så længe. Lige nu er den jo populær for vores målgruppe – men lige så meget dem, der var unge engang og kom og fik den, da de studerende for mange år siden.”

Kongen af menukortet: Her er Klostertorvets mest populære ret

Martin anslår, at Klostertorvets signaturret sælger mellem 25 og 40 stk. om dagen afhængig af flere faktorer. Her taget i mente, at der også er mange andre populære retter på kortet.

Alligevel trumfer Tallerknen fuld dem alle.

Morgenmadsretter hitter

Når vi spørger om Klyvøs egen favorit på menukortet, vender han på en tallerken. Så at sige.

For selvom Tallerknen fuld er en all time Klostertorvet-klassiker, så ynder han i stedet at fremme caféens mange bud på morgenmadsretter – som også søstercafeéen Caféministeriet har stor succes med.

“Morgenmadsretterne bevæger sig både tidsmæssigt og stilmæssigt i en lidt anden kategori. Det er nogle, vi har fået på kortet inden for de sidste par år, for at imødekomme dem, der drømte om noget andet end en brunchtallerken.

Her har vi mulighed for måde at servere noget til den lille sult, men også at kombinere mindre retter, der så udgør et helt måltid. Det er meget populært,” siger Martin.

Kongen af menukortet: Her er Klostertorvets mest populære ret

Udover at de er exceptionelt billige med priser helt ned til kun 55 kr., så er de også pyntet efter alle (mad)kunstens regler og er altså helt oplagte at smide på Instagram, hvis du mangler lidt pÆnT content i dit feed.

Ved vores besøg fik vi en Avocado-toast, Hummus toast, Breakfast Bowl og en Go’ morgen vaffel.

Kongen af menukortet: Her er Klostertorvets mest populære ret
Kongen af menukortet: Her er Klostertorvets mest populære ret

Er du kørt død i den klassiske brunch, så vil vi give Martin Klyvø helt ret i, at de små morgenmadsretter er frisk pust på et ellers helt klassisk cafékort.

Avocado toast
Ristet surdejsbrød med avocado-mash
Vælg mellem:
• Hytteost, tomatsalat, radiser, sesam og sprøde spirer
• Bacon, tomatsalat og spirer
• Smilende æg, tomatsalat og spirer – 62 kr.

Hummus toast
Ristet surdejsbrød med hummus, tomatsalat
sesam og friske spirer – 62 kr.

Breakfast Bowl
Øko-yoghurt toppet med hjemmelavet granola, honning, frisk
frugt og bær samt jordbær puré. – 65 kr.

Go’ morgen vaffel
Lun vaffel, serveret med banan, bær, toffee
og Callebaut chokolade – 58 kr.

Del artikel