Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Koncerter, kaffe og underholdning: Her er julebussens rute i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
Illustration
Illustration

I sidste uge kunne vi afsløre, at en helt særlig julebus indtager Aalborg i den søde juletid.

Nordjysk Madfestival har et mål om at styrke Aalborg som juledestination, og derfor er de gået sammen med blandt andet NT, Aalborg Teater, Bentax, Jonas Jensen og Lübeck Living for at bringe julestemning ud i hele Aalborg.

Bussen kan bringe de handlende til byen, og den spreder juleglæde og julestemning på hele ruten.

Bussen kører rundt i byen onsdag og torsdag i denne ugehvor der afholdes julekoncerter på 8 forskellige destinationer rundt i Aalborg – i centrum, Aalborg Storcenter, Vejgaard Torv og Nørresundby.

Nu er arrangørerne bag klar til at afsløre endnu flere detaljer om den helt særlige julebus.

Her er programmet:

Onsdag den 6. december

Madfestivalens julefyldte arrangement starter på Gabels Torv med Friis Shoppingcenter som vært omkring kl 11.30.

Her vil julebussen holde den første julekoncert, den første kaffe bliver delt ud og hele projektet får sin storslåede start.

Efter koncerten kan du opleve pakkelegskonkurrence, hvor man på tid kæmper om at finde de gaver, som indeholder gavekort.

Der er også søde julenisser, der står klar til at pakke dine smukke og finurlige gaver ind – helt gratis – uanset om de er hjemmelavet eller købt i butik.

Den næste mission bussen skal på er at bringe folk ind til byen. Derfor kører den i rute de næste par timer – men bare rolig, julehyggen tager med kaffe og julesmil til dejlige juletoner ombord på bussen.

Det er desuden på denne tur bussen får besøg af Aalborgs borgmester Lasse Frimand Jensen. Aalborg Storcenter har sponsoreret 1000 småkager, så der er garanti for julekrumme til kaffen til alle på turen. 

Koncerter, kaffe og underholdning: Her er julebussens rute i Aalborg

Onsdag d. 6 december er det NT’s rute 11 bussen overtager. Det hele starter på Skellerupvej kl. 13:30, og så kører ruten til ende hen til Skelagergårdene, hvor man lander cirka kl. 14:24.

Når klokken nærmer sig 15, tager julebussen en tur over Limfjordsbroen. Her parkerer bussen ved Sparekassen Danmark i Nørresundby, hvor City Nord byder velkommen og er vært ved noget sødt til kaffen.

Efter julebussens underholdning inviterer Sparekassen Danmark indenfor til hygge.

Tilbage i Aalborg Centrum besøger man det hyggelige julemarked på Gl. Torv. Her er det Aalborg City, som byder velkommen.

Imens man suger julestemningen til sig, kan man lytte til endnu en julekoncert. Bagefter er det oplagt at besøge julemarkedet med alle boderne, der blandt andet byder på julemad og drikke, hollandske oste og kunst.

Man kan også tage en tur med juletoget, pariserhjulet eller børnekarrusellen.

Lidt længere oppe af vejen, besøger man C.W. Obels Plads klokken 17:30. Her er Aalborg Restaurant Foreningen vært, og de afholder dagens sidste julefest.

Torsdag den 7. december

Julebussen starter dagen med julefest hos Aalborg Storcenter kl. 12.00.

Hvis man hopper ind i varmen til storcenteret efter julebussens besøg, kan man være heldig at møde julemanden.

Husk desuden at hente en gratis julesok i Pandora, som er til alle børn mellem 0 – 12 år. Hæng den i Storcentret og hver fredag frem til jul, vil den blive fyldt med juleoverraskelser.

Torsdag drager julebussen igen ud på missionen om at bringe folket ind til byen. Derfor skal bussen nu igen i rute. Her vil der også være besøg af politikere.

Torsdag er det NT’s rute 13 vi overtager. Her starter man kl. 13:38 på Christmas Møllers Vej og stopper ved Løvenborgparken cirka 14:24.

Når man har fyldt julebussen op med varm kaffe, kører vi afsted mod Vejgaard Bymidte.

Her tager Vejgaard Handel imod bussen, og SuperBrugsen har sørget for noget lækkert til kaffen. Flere af de omkringliggende butikker står klar med fine gaver til de besøgende. Desuden deler de det lækre Vejgaard Magasin ud.

Det næste stop blev valgt af MigogAalborgs læsere. Her kunne alle indstille nogen, som de synes fortjente et besøg af julebussen. Det er endt med, at vi skal et smut forbi Markusgården plejehjem, hvor man holder julekoncert i festsalen for beboere,  pårørende og personale.

Hele det store julebus event afsluttes på Stjernepladsen, hvor man afholder turens sidste julekoncert. Butikkerne på stjernepladsen har i den forbindelse valgt at holde åbent, og har lavet deres eget program for aftenen:

IsVærftet: Lene serverer varm julete og glühwein, og der er mulighed for at shoppe julelækkerier

Leben står på Pingvins terrasse sammen med Pingvin.

Maria laver en julesmåkage og smagsprøve på bøgedal juleøl

Pingvin servere rødvin og snacks på terrassen.

Markiserne køres ud og terrassevarmere tændes.

Risskov Ost laver små tastings af Thises juleost, som hvert år laves af mælken fra juledagene, herefter modnes den 10 måneder i hjerm kalkgruber, hvorfor den frigives. Her vil den kunne smages med f.eks rødvinssyltede figner og abrikoskompot

kl. 18 vil Betina Jung fortælle om tilblivelsen og ideen bag skulpturerne “Aalborgenserne” på Stjernepladsen. Det foregår i lokalerne Betina Jung Art Studio på Stjernepladsen. Østre Havnegade 26c.

Del artikel

Andre læser også