Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kommunen tilbyder: Du kan bestille “SWAT-Team” til at fjerne måger

Af Michael Qureshi

Fra den 1. februar og frem til 15. april 2018 går Aalborg Kommune i gang med at regulere måger.

Det gælder voksne fugle af arten stormmåge og sølvmåge. Det er skytte Klaus Godiksen fra Aalborg Kommune, Park & Natur, der forestår kommunens regulering af mågerne.

Dog må ynglende ungfugle af sølvmåger ikke reguleres ved beskydning fra 1. februar til 15. august.

Giv kommunen et tip

Hvis du er generet af måger i større flokke, så kan du bestille Kommunens “SWAT-team” til at fjerne problemet.

Aalborg Kommune skriver i en pressemeddelelse;

“Hvis du som ejer, ønsker at orientere Aalborg Kommune om generende måger, kan du give Aalborg Kommune et tip – enten via PC, smartphone eller tablet. Lav din indberetning via www.aalborg.dk/tip eller via mobil eller tablet med appen ‘Aalborg Borgertip.”

Det er i sidste ende grundejeren, som skal give tilladelse til at regulere måger på matriklen. Bor du til leje, skal du derfor henvende dig til din udlejer / dit boligselskab.

Det er ikke et usædvanligt tilbud, som Aalborg Kommune kommer med.

Nødvendigt at regulere bestanden

Duer, måger og råger, der samler sig i større flokke, kan indimellem være et problem i byen. Når generne bliver for store, kan det være nødvendigt at regulere bestanden.

Måger hører egentlig hjemme i det åbne land, på holme og strandenge, men flere måger end tidligere har fundet ud af, at byens høje tage kan være et sikkert og godt sted at bo.

Flere mågearter kan yngle i kolonier, og derfor kan det blive problematisk, hvis mange ynglepar slår sig ned det samme sted.

Byrådet har vedtaget, at kommunen vil gå ind i en regulering af due- og mågebestanden i de centrale bydele, hvor duer og måger måtte være til stor gene for beboerne.

Kommunen tager ikke selv initiativ til denne bekæmpelse, men vil på opfordring fra en ejendoms ejer foretage en vurdering af generne og derefter få fjernet reder og æg jf. gældende lovgivning.

Du kan læse mere her

 

Del artikel

Andre læser også