Kommunen siger stop: Slut med stripklubber i Jomfru Ane Gade

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Det skal være slut med stripklubber i Gaden.

Bevillingsnævnet i Aalborg Kommune har den 12. maj 2020 besluttet at ændre sin praksis for alkoholbevilling med koncept med striptease og nøgendans i Jomfru Ane Gade området.

Det oplyser Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

“Jomfru Ane Gade er et stærkt koncentreret restaurations- og nattelivsområde med mange unge gæster. I Bevillingsnævnet er vi enige om, at vi ønsker at fastholde områdets nuværende karakter som forlystelsesgade med diskoteker og værtshuse.

Vi ønsker med andre ord ikke en udvikling, hvor striptease og nøgendans dominerer,” siger Thomas Kastrup-Larsen, der er formand for Bevillingsnævnet i Aalborg Kommune.

Den nye praksis medfører et stop for udstedelse af nye alkoholbevillinger med koncept med striptease og nøgendans i Jomfru Ane Gade området.

Kravene er præciseret

Den ændrede praksis træder i kraft den 22. juni 2020. Alle ansøgninger vil fortsat blive behandlet individuelt i Bevillingsnævnet i overensstem­melse med restaurationsloven og de forvaltningsretlige principper.

Der vil fortsat kunne opnås alkoholbevilling med koncept med striptease og nøgendans udenfor Jomfru Ane Gade området, såfremt man i øvrigt opfylder kravene hertil.

“Vi har ved samme lejlighed præciseret kravene, der skal overholdes, så det er tydeligt beskrevet, hvad man skal opfylde, understreger Thomas Kastrup-Larsen.

I øjeblikket er der to steder med striptease og nøgendans i Jomfru Ane Gade, og de kan blive til deres bevilling ophører i henholdsvis 2023 og 2025.

Der er tale om Paradise Girls og Club Red Light. I 2019 kunne TV 2 Nord dokumentere, at pigerne på Club Red Light tilbød seksuelle ydelser oveni private lap dance. Det medførte en større debat omkring stripklubber i Gaden.