Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kommunen melder ud: Vil bruge gaskanoner til at skræmme fugle væk

Af Emil Kjær Jørgensen

Aalborg Kommune vil i den kommende periode regulere råger i Gug skov. Derudover vil der i perioden blive brugt gaskanon til at skræmme rågerne væk fra skoven.

Borgere i området omkring Beatesmindevej, Peter Bruuns Vej og Gertrud Rasks Vej i Gug vil i den kommende periode kunne opleve at høre skud og høje brag efter mørkets frembrud.

Det skyldes, at Aalborg Kommune påbegynder en regulering af rågekolonien i Gug Skov, som de ovennævnte veje grænser op til.

Borgerne i området er generet af rågekolonien, og derfor vil Aalborg Kommune i samarbejde med beboerforeningen forsøge at fjerne den.

Rågen er en fredet fugl i henhold til EU-fuglebeskyttelsesdirektivet. Derfor har Aalborg Kommune søgt tilladelse til regulering af de voksne fugle hos Naturstyrelsen, der er myndighed på området.

Sådan foregår reguleringen

I en periode vil beboerforeningen benytte en gaskanon til at skræmmer rågerne bort. Derudover vil Aalborg Kommune regulere ved skydning, når fuglene har sat sig til ro enten tidlig morgen eller sen aften, som er det tidspunkt Naturstyrelsen anbefaler.

Det er Aalborg Kommunes skytte, der forestår nedskydningen af de voksne fugle. Skytten bærer orange vest og efterfølgende vil beboerforeningen anskaffe orange veste, som beboerne kan benytte, når de går tur i området.

“Det skyldes, at råger kan genkende 1 ud af 1.000 personer. Derfor markerer vi os med orange, så når en beboer går tur i området iført en orange vest, vil rågerne tro, at det er skytten – og så flyver de,” forklarer Aalborg Kommunes skytte Klaus Godiksen.

Del artikel

Andre læser også