Kommunen melder ud: Fartgrænsen sænkes flere steder

Aalborg Kommune indgår i Vejdirektoratets forsøgsordning, som giver kommunerne mulighed for at indføre en hastighedsgrænse på 40 km/t i byer.
Det kommer nu til at træde i kraft flere steder.
Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.
Man har på baggrund af adskillige borgerhenvendelser samt input fra de lokale samråd udpeget de tre oplandsbyer, der indgår i projektet, nemlig Lillevorde, Fjellerad og Gunderup.
Byerne er herefter gennemgået i samarbejde med Nordjyllands Politi for at vurdere mulighederne for en lavere fartgrænse og behovet for fartdæmpning i den forbindelse.
Rådmand i By og Land Jan Nymark Rose Thaysen udtaler:

“Jeg er glad for, at vi nu kan efterkomme mange lokale borgeres ønske og sænke farten i de tre udvalgte landsbyer, så vejene bliver tryggere og sikrere at færdes på – for alle trafikanter.
Jeg håber, det giver flere lyst til at vælge cykle til de korte ture i stedet for at tage bilen.”
Flere formål med fartnedsættelsen
Øget trafiksikkerhed er dog ikke det eneste formål med at lette foden lidt fra speedere:
“Når vi sænker hastigheden, får vi ligeledes reduceret støjgenerne og ikke mindst rystelserne fra den tunge trafik, og dermed skaber vi et bedre miljø i områderne”, siger rådmanden.
I den nærmeste tid anlægges der ekstra fartdæmpning i byerne, ligesom der justeres på afstribning og skiltning. Herefter vil det på alle veje i de tre byer være forbudt at køre hurtigere end 40 km/t.
Ved alle indfaldsveje opsættes der en zonetavle, der viser hastighedsgrænsen på 40 km/t, som så gælder, indtil man igen kører ud af zonen.
Der er altså ikke tavler på alle veje inden for zonen.
“Vi håber, at tiltaget bliver taget godt imod i Lillevorde, Fjellerad og Gunderup, og at trafikanterne hurtigt vænner sig til den nye fartgrænse.
De eksisterende vejforhold lægger i forvejen ikke op til høj fart, men for at minde bilisterne om fartgrænsen, etablerer vi strategisk placerede fartdæmpere indenfor zonerne.
Vi skal jo huske på, at mobilitet er en af grundforudsætningerne for, at mennesker kan få et godt liv.
For den enkelte er god mobilitet, at man i det daglige nemt kan komme rundt til hverdagens aktiviteter, og her er tid en afgørende faktor.
Det kan – for nogen – være et irritationsmoment, at skulle dæmpe farten, selvom det ofte blot drejer sig om få sekunders ekstra rejsetid, men god mobilitet handler også om at se ud over sit eget behov for at komme rundt.
Det handler om at se mobilitet i et bredere perspektiv. Vores vaner kan nemlig til tider blive en udfordring i forhold til at sikre en god mobilitet for alle,” slutter rådmand Jan Nymark Rose Thaysen.
Fakta om ordningen
Lillevorde:
Der er i forvejen fartdæmpning i Lillevorde
Der anlægges yderligere en hævet flade midt i byen
Fjellerad:
Der er i forvejen fartdæmpning i Fjellerad
Der anlægges yderligere et bump på Vaarstvej tæt på Hadsund Landevej for at tydeliggøre fartgrænsen
Den eksisterende zone med 30 km/t omkring skolen og hallen fastholdes
Gunderup:
Der er i forvejen fartdæmpning i Gunderup
Der anlægges yderligere to bump, ét i hver ende af Gunderupvej