Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter mange oversvømmelser: Kommunen inviterer til møde om fremtidens Vestbyen

Af Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto
Arkivfoto

I løbet af bare det seneste år har området omkring Kulturbroen været oversvømmet flere gange.

Vandstanden i Limfjorden stiger, og hvis forudsigelserne holder stik, er der risiko for, at store dele af Aalborgs Vestby i fremtiden vil stå overfor en stor udfordring.

Derfor inviterer Aalborg Kommune til borgermøde torsdag den 5. maj 2022, hvor de præsenterer to foreløbige bud på, hvordan Aalborg Vestby kan sikres mod fremtidige havvandsstigninger.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Mødet kommer til at finde sted kl. 15.00 i Vestre Bådelaugs lokaler på Bådehavnsvej 6 og området deromkring.

Alle er velkomne til at deltage

Aalborg Kommune er – med støtte fra Realdania og Kystdirektoratet – i fuld gang med en arkitektkonkurrence om klimatilpasning i Vestbyen.

Dommerkomiteen har den 29. april 2022 valgt to forslag, som går videre til en mere detaljeret bearbejdning i fase 2. Forslagene er udarbejdet af henholdsvis C.F.Møller med Deltares, RAW Mobility, Arki_lab og EKJ samt JAJA med Hasløv & Kjærsgaard og Niras.

De to forslag præsenteres på borgermødet den 5. maj 2022, hvor alle interesserede borgere er velkomne.

Program torsdag 5. maj:

  • Kl. 15.00 foran Vestre Bådelaugs lokaler: Der afvikles forskellige kunstneriske bidrag som belyser klimaudfordringen.

Det Hem’lige Teater spiller en lille forestilling om et tilfældigt møde mellem tre mennesker, der hver især forholder sig meget forskelligt til klimaproblematikken. Forestillingen starter foran Vestre Bådelaug og fortsætter over i Søheltenes Have. Første forestilling kl. 15 og derefter indtil kl. 16.

To kunstnere fortæller om de installationer, som de har opført i området. Kunstnerne er Mogens Otto Nielsen, som med sin kunst afspejler menneskets forhold til naturen, og Mette Boel, der viser værket ‘This Boat Might Save Your Life’. Der vil være opsat plancher i området, og der vises en kort film, som fortæller om områdets kvaliteter og udfordringer.

  • Kl. 16.00: Borgermøde i Vestre Bådelaugs lokaler

Velkomst ved Rådmand Jan Nymark Thaysen, By og Land, Aalborg Kommune. De to teams præsenterer deres forslag og herefter er der spørgsmål og bemærkninger til projekterne.

  • Kl. 17.30: Afslutning

Workshopdag for bl.a. erhvervsdrivende og beboere

Der foregår også en workshop onsdag 11. maj 2022, hvor områdets erhvervsdrivende, beboere, klubber og interessenter kan diskutere og kommentere de to projekter.

Workshoppen foregår også i Vestre Bådelaugs lokaler kl. 15.00 – 18.00.

Medio maj arbejder de to teams videre med baggrund i de input, der er kommet. Og den 1. september offentliggør kommunen den endelige vinder. Herefter forventes opstart af projektering, og i de følgende år vil selve anlægsarbejdet blive udført i flere etaper.

Læs mere om baggrunden for mødet her.

Efter mange oversvømmelser: Kommunen inviterer til møde om fremtidens Vestbyen
Konkurrenceområdet afgrænses af jernbanen mod øst, Peder Skramsgade mod syd og Vr. Fjordvej mod vest. Limfjordsværftet og Matthis Bådeværft er ikke en del af konkurrenceområdet.

Del artikel

Andre læser også