Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kommunen har fået nok: Nu vil de have farten ned på udskældt strækning

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg Kommune
Foto: Aalborg Kommune

Siden det nye Nytorv (endelig) stod færdig i efteråret 2021, har området været godt besøgt af både folk på to ben, folk på tohjulede cykler og alt derimellem.

For selvom vi har fået et nyt flot torv med masser af plads til at boltre sig på, så har der også været en lidt kedelig tendens ved at så mange forskellige type trafikanter skal deles om strækningen fra området omkring McDonald’s og helt hen forbi Salling.

Der har været utallige klager – både til kommunen, på sociale medier (og i MigogAalborgs Indbakke) om, at især cyklisterne kører alt for stærkt på strækningen.

Det tager Aalborg Kommune nu konsekvensen af.

En bøn til cyklisterne

De har netop sat nye skilte op på torvet med budskabet “Vis hensyn – sænk farten”.

“Det er en lille bøn til alle cyklister om at sænke farten og være ekstra forsigtig, når turen går hen over Nytorv,” fortæller Aalborg Kommune om tiltaget.

For selvom cyklisterne har tilladelse til at cykle der, er området en såkaldt gågade-zone. Det betyder, at cyklister skal færdes der på de gåendes præmisser og vise hensyn.

"Selvom du sikkert allerede cykler rigtigt godt og sikkert, så tramp knap så meget i pedalerne på Nytorv. På denne måde gør vi vores kommune endnu mere tryg at færdes i," opfordrer kommunen.

Kommunen har fået nok: Nu vil de have farten ned på udskældt strækning
Foto: Aalborg Kommune

Del artikel