Kommer den næste år? Michelin-folk er i Aalborg

Det er alle kokkes hede drøm. En, to eller måske hele tre?
Her er der selvfølgelig tale om Michelin-stjerner, som alle ambitiøse kokke drømmer om.
Her i Aalborg stiger det gastronomiske niveau år for år. Det vidner den nyeste guide fra Den Danske Spiseguide også om, hvor de vurderede, at Mortens Kro, Textur og Tabu lige pt er Aalborgs allerbedste restauranter.
Læs meget mere om det her.
Men nu er der måske endnu mere hæder på vej til Aalborg.
Byen kan endnu ikke prale af at have en restaurant med Michelin-stjerne, men i dag steg forventningerne nok en lille smule.
GastroNorth har nemlig skrevet en yderst spændende Facebook-opdatering her til aften:
“Michelin Guiden i Aalborg, hvor de netop har testet nogle af vores supergode gourmetrestauranter. Det bekræfter de selv på Twitter – og kalder byen “revitaliseret”. Rigtig spændende – og en rigtig god udvikling.”
GastroNorth er en sammenslutning af 10 nordjyske toprestauranters netværk arbejder for øget international bevågenhed til fordel for nordjysk topgastronomi, hvor det ultimative mål er … en Michelin-stjerne.
Michelinguiden besøger tusindvis af byer årligt for at vurdere det gastronomiske niveau, og hvis man besøger deres Twitter-profil i dag, dukker der ganske rigtigt et meget spændende billede op fra Aalborg:
Am enjoying exploring revitalised #Aalborg and checking out its dining scene#NorthJutland #Denmark pic.twitter.com/wYt32eB5qK
— The MICHELIN Guide (@MichelinGuideUK) 7. november 2018
Det er endnu uvist hvilke restauranter Michelinguiden har besøgt, men MigogAalborg følger naturligvis sagen tæt.
“Det vil være af stor betydning for det samlede nordjyske turisterhverv, hvis der lander en Michelin-stjerne i Nordjylland. Ikke bare for den enkelte knalddygtige restaurant,” fortæller Mads Stenstrup fra Gastronorth til MigogAalborg.
Stjernen kan ikke være langt væk
Ved Den Danske Spiseguides galla var der netop masser af hæder til Nordjylland og Aalborg.
Hele fem nordjyske restauranter opnåede den flotte karakter tre stjerner og sol. Dermed blev Nordjylland på det punkt den bedst repræsenterede landsdel udenfor København og Aarhus. Denne karakter gives til restauranter, der fremstår målrettet mod et Michelin-niveau.
”Det må da være nærliggende og naturligt for Michelin at overveje Nordjylland som næste region i Danmark, hvor Michelin-stjerner kan placeres. De kan ikke være langt væk,” vurderede redaktør Bent Christensen, Den Danske Spiseguide, til Gastronorth tidligere på ugen.
I Michelinguiden vurderes maden på spisestederne med en karakter far 1-3 stjerner:
1 stjerne: En god restaurant i sin kategori
2 stjerner: Rigtig godt køkken, værd at køre en omvej efter
3 stjerner: Ekstraordinær køkkenkunst, værd at rejse efter