Kommer den næste år? Michelin-folk er i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Tabu
Tabu

Det er alle kokkes hede drøm. En, to eller måske hele tre?

Her er der selvfølgelig tale om Michelin-stjerner, som alle ambitiøse kokke drømmer om.

Her i Aalborg stiger det gastronomiske niveau år for år. Det vidner den nyeste guide fra Den Danske Spiseguide også om, hvor de vurderede, at Mortens Kro, Textur og Tabu lige pt er Aalborgs allerbedste restauranter.

Læs meget mere om det her.

Men nu er der måske endnu mere hæder på vej til Aalborg.

Byen kan endnu ikke prale af at have en restaurant med Michelin-stjerne, men i dag steg forventningerne nok en lille smule.

GastroNorth har nemlig skrevet en yderst spændende Facebook-opdatering her til aften:

“Michelin Guiden i Aalborg, hvor de netop har testet nogle af vores supergode gourmetrestauranter. Det bekræfter de selv på Twitter – og kalder byen “revitaliseret”. Rigtig spændende – og en rigtig god udvikling.”

GastroNorth er en sammenslutning af 10 nordjyske toprestauranters netværk arbejder for øget international bevågenhed til fordel for nordjysk topgastronomi, hvor det ultimative mål er … en Michelin-stjerne.

Michelinguiden besøger tusindvis af byer årligt for at vurdere det gastronomiske niveau, og hvis man besøger deres Twitter-profil i dag, dukker der ganske rigtigt et meget spændende billede op fra Aalborg:

Det er endnu uvist hvilke restauranter Michelinguiden har besøgt, men MigogAalborg følger naturligvis sagen tæt.

“Det vil være af stor betydning for det samlede nordjyske turisterhverv, hvis der lander en Michelin-stjerne i Nordjylland. Ikke bare for den enkelte knalddygtige restaurant,” fortæller Mads Stenstrup fra Gastronorth til MigogAalborg.

Stjernen kan ikke være langt væk

Ved Den Danske Spiseguides galla var der netop masser af hæder til Nordjylland og Aalborg.

Hele fem nordjyske restauranter opnåede den flotte karakter tre stjerner og sol. Dermed blev Nordjylland på det punkt den bedst repræsenterede landsdel udenfor København og Aarhus. Denne karakter gives til restauranter, der fremstår  målrettet mod et Michelin-niveau.

”Det må da være nærliggende og naturligt for Michelin at overveje Nordjylland som næste region i Danmark, hvor Michelin-stjerner kan placeres. De kan ikke være langt væk,” vurderede redaktør Bent Christensen, Den Danske Spiseguide, til Gastronorth tidligere på ugen.

I Michelinguiden vurderes maden på spisestederne med en karakter far 1-3 stjerner:

1 stjerne: En god restaurant i sin kategori

2 stjerner: Rigtig godt køkken, værd at køre en omvej efter

3 stjerner: Ekstraordinær køkkenkunst, værd at rejse efter

Billeder fra weekenden deles i vildskab: Aalborgs borgmester med opråb

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Per Holland
Foto: Per Holland

Det startede med en Facebook-opdatering hos renovationsarbejderen Per Holland søndag morgen.

Siden har lige præcis det opslag med tilhørende billeder spredt sig som en steppebrand på det sociale medie, og mandag havnede det så hos Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Der er tale om billeder fra Aalborgs midtby efter weekendens fester, hvor man tydeligt ser et værre svineri over det hele. Fra Jomfru Ane Parken og inde omkring Nytorv.

Foto: Per Holland
Foto: Per Holland

Klæder ikke Aalborg

Overalt ligger der affald spredt ud over det hele, og det klæder absolut ikke en by som Aalborg i rivende udvikling, og en Havnefront vi gerne vil være stolte af.

“Lidt fra weekendens morgenfejning. Vi møder 8 mand ind mellem 4:30 – 5:00 for at ryde op efter dagens og nattens fester. Der var også en træ der måtte lade livet. Mågerne har også en del af skylden
Go’ Søndag.”

Sådan skrev renovationsarbejderen Per Holland i den nu famøse Facebook-opdatering, der er delt langt over 500 gange, og som du kan se billeder fra her i artiklen.

Foto: Per Holland
Foto: Per Holland

Nu kommer Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen også med en løftet pegefinger og et opråb om, at vi bliver bedre til at rydde op efter os selv.

Lige nu er ekstraordinært mange ude om aftenen i det hede aftener og ikke mindst når nattelivet er lukket ned efter midnat.

Er lige rigeligt nok

Thomas Kastrup-Larsen opfordrer nu til, at man husker at rydde bedre op, når man nyder de store grønne arealer i Aalborg.

“Kære alle sammen.

Skal vi ikke love hinanden at blive bedre til at rydde op efter os selv, når vi bruger Aalborgs skønne rekreative rum.

Jeg kan godt forstå at renovationsmedarbejderne synes at affaldsmængderne der ligger smidt rundt omkring på havnefronten og i gaderne er blevet lige rigelige nok,” skriver borgmesteren.

Foto: Per Holland

Han fortsætter;

“Vi elsker alle sammen at bruge byens mange reakrative muligheder.

Skal vi ikke hjælpe hinanden med at holde dem rene, tage vores affald med hjem eller hen til en skraldespand med plads, så Aalborg også for de næste der kommer også er en god oplevelse at besøge og være i.”

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Pas på selv den mindste glød: Aalborg ligger lige nu højt på farlig skala

Skrevet af: Redaktionen

De glohede temperaturer får lige nu folk til at valfarte ud i naturen.

Lige nu er der rigtig mange, som nyder at grille og lave bål på offentlige arealer, men man skal være varsom lige for tiden især i Aalborg-området.

Det melder Beredskabsstyrelsen, der har hjemmesiden brandfare.dk. Her kan man løbende følge med i, hvordan ens eget område ligger på det såkalde brandfare-indeks.

Brandfare-indeks mandag d. 10. august

Ligger utrolig højt på skalaen

Her kan man konstatere, at Aalborg-området ligger utrolig højt på skalaen.

Den ligger mellem høj og ekstrem høj, hvilket betyder at antændelse ved glød eller mindre flamme sker meget nemt og i de helt tørre områder ekstremt nemt.

I foråret er det især aske og cigaretskodder, afbrænding af haveaffald og brug af ukrudtsbrænder, der forårsager naturbrandene.

Senere på året er det i højere grad uforsigtighed med grill og bål i naturen, som sender de danske beredskaber på opgaver.

Undgå naturbrand – følg disse enkle råd, når du opholder dig i naturen

 • Brug de dertil indrettede bålpladser, hvis du skal tænde et bål eller grill.
 • Efterlad aldrig et bål, der ikke er slukket helt.
 • Brug ukrudtsbrænderen med forsigtighed, og hvis du har vand i nærheden.
 • Smid ikke cigaretskod og lignende i naturen.
 • Tøm aldrig aske fra grill eller brændeovn i naturen, men i en askespand.
 • Efterlad ikke flasker i naturen, der kan reflektere i solen.
 • Ring hurtigt 1-1-2, hvis uheldet alligevel er ude.

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Nordjylland går fri i første omgang: Mundbind skal bruges i flere jyske kommuner

Skrevet af: Redaktionen

Skal du ud og rejse i den kommende tid, og går turen mod Midtjylland, så bør du have mundbind med på rejsen.

Sådan lyder udmeldingen fra Sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde mandag eftermiddag.

Set med lokale briller går Nordjylland i første omgang fri for krav om mundbind i kollektiv trafik, og som det helt nye anbefaling af mundbind i supermarkeder, shoppingcentre og så videre.

Men det er ikke langt fra Nordjylland, at smitten lige nu breder sig. I Århus er det allerede et krav, at man bruger mundbind, når man benytter kollektiv trafik.

Hav altid mundbind med i tasken

Men det nye er, at man også indfører det krav i Silkeborg samtidig med at myndighederne anbefaler brug af mundbind i indkøb og større forretninger, som man blandt andet ser det i Tyskland.

“Hav altid et mundbind i tasken,” lyder det fra Transportminister Benny Engelbrecht på pressemødet.

Han oplyser desuden, at der udover krav om mundbind i Aarhus, nu også er krav om mundbind i de omkringliggende kommuner: Odder, Faurskov, Skanderborg og Horsens.

På pressemødet kom det frem, at myndighederne har fokus på flere kommuner.

Udover Aarhus, Silkeborg og Ringsted sætter man hårdt ind lokalt i følgende kommuner, hvor der er over 20 personer per 100.000 indbygger smittet med coronavirus.

 • Glostrup
 • Nyborg
 • Solrød
 • Sorø