Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kom trygt i teatret: Nu starter sæsonen på Aalborg Teater

Af Emil Kjær Jørgensen

Nu er der endelig godt nyt til alle os, der har savnet en tur i teatret under den nærmest uendelige corona-nedlukning i Danmark.

Aalborg Teater er nemlig igen klar til at fylde os med både grin, gråd og store oplevelser.

Det hele går løs i dag, onsdag d. 19. august, hvor Fyrtøjet vender tilbage for fuld styrke; en forestilling, der første gang kunne opleves i januar 2019.

Du kan få et samlet overblik over alle sæsonens forestillinger her.

For at alle får en tryg, sikker og god oplevelse har Aalborg Teater iværksat en række forholdsregler, der understøtter alle de generelle anbefalinger fra myndighederne.

“Vores fornemmeste opgave er, at alle besøgende føler sig 100 procent trygge, så man under forestillingen glemmer corona for en stund og får en storslået kulturel oplevelse,” fortæller Forhuschef, Laura Marie Lauritsen, til MigogAalborg.

Når du ankommer til teatret …

Har du besøgt Aalborg Teater før, har du nok oplevet hvor tætpakket foyeren kan være, inden forestillingerne går i gang.

Men det vil man naturligvis gerne undgå i disse tider.

Vi opfordrer publikum til først at komme til teatret tidligst 30 minutter før forestillingens starter og så gå direkte ind til deres plads i salen. På den måde undgår vi at opstår kø i vores foyer, fortæller Laura Marie Lauritsen. Vores værter vil sørge for, at alle gæster bliver ledt hen til den rette indgang til salen med det samme.

“Derudover har vi tilrettelagt programmet, så der er forskudte tidspunkter på Store, Lille og Mindste Scene, så der ikke pludselig opstår kø ved indgangene til salene,” forklarer Laura.

Men hvad med mit overtøj, tænker du måske? Garderoben er også lukket, så jakken tager du blot med ind i salen – hvor der er rigeligt plads til at lægge dine sager på sædet ved siden af – som jo er tomt pga. afstandskravet.

Når du ankommer 30 minutter før forestillingen går i gang, bliver du mødt af de smilende forhusværter, som alle er iklædt en flot hovedpåklædning, men bare rolig; du bliver ikke en del af en teaterforestilling fra start …

“Alle vores forhusværter har et gennemsigtigt visir på, så smittefaren mindskes. Vi har også øget antallet af værter, som vil sørge for, at alle bliver guidet direkte på plads i salen,” forklarer Laura.

Det er stadig muligt at købe forfriskninger (og mundbind) i billetkiosken inden forestillingen – her må der dog maksimalt stå tre mennesker i kø ad gangen.

Derudover er der naturligvis rigelige mængder håndsprit tilgængelig overalt.

Kom trygt i teatret: Nu starter sæsonen på Aalborg Teater
Teaterdirektør Hans Henriksen byder medarbejdere og ensemblet velkommen til en ny teatersæson.

Ud over scenekanten – med afstand

Når du ankommer i salen vil du, som skrevet, opdage at hvert andet sæde i teatret tomt, så du har rigeligt plads til både latterkramper og store armbevægelser undervejs i forestillingerne (Til familieforestillingerne FyrtøjetSnefald og Pinocchio må familier med børn sidde sammen).

Aalborg Teaters ensemble er kendt og elsket for at spille helt ud over scenekanten til publikum, og har du prøvet at sidde på første række, har du måske prøvet at mærke skuespillerne helt tæt på.

“For at undgå, at skuespillerne kommer for tæt på, har vi valgt at spærre hele første række af, så selv hvis skuespillerne kommer helt ud til scenekanten, overholder de afstandskravene,” forsikrer Laura.

Frisk luft og fornuftig kø-kultur i pausen

Til de forestillinger, hvor der er pause undervejs, vil man åbne nødudgangene til teatergården, så folk kan gå ud og nyde lidt frisk luft – og holde den nødvendige afstand.

Derudover åbner teatret også op i garderobe-området i pausen, så folk bliver spredt ud over et større område.

Alle tænkelige scenarier er tænkt igennem af teatret. Således også på toiletterne.

“Vores erfaring siger os, at der især er på kvindetoiletterne, at der kan opstå kø. Derfor har vi placeret en vært ved toilettet, som sørger for, at der ikke samler sig for mange trængende ad gangen,” siger Laura med et grin.

Kom trygt i teatret: Nu starter sæsonen på Aalborg Teater

Ønsker man noget særligt fra teatercaféen i pausen, skal det bestilles på forhånd.

Skulle du være så uheldig at blive syg eller have symptomer på sygdom, kan du helt ekstraordinært i hele efteråret få din billet refunderet uden at betale gebyr. Du kan læse mere om den byttepolitik her.

Du kan blive endnu klogere på Aalborg Teaters corona-forholdsregler her.

”Vi er klar til at tage imod publikum og vi glæder os meget til at der igen bliver liv på scenerne, slutter Laura og forsikrer at publikum trygt kan komme i teatret.

Del artikel

Andre læser også