Afvigernes ø: Kom til spændende foredrag om Livø Anstalten
TV-dokumentaren ‘Nyrup -Søn af en udstødt’ satte tidligere i år fokus på Livø Anstalten, der fra 1911-1961 husede i alt 743 såkaldt “kriminelle, asociale og moralsk åndsvage” mænd, der i samtiden var erklæret uønskede i det omgivende samfund.
På onsdag d. 24. maj kan du blive endnu klogere på historien om Livø Anstalten midt i Limfjorden, når Folkeuniversitetet i Aalborg afholder et foredrag med museumsinspektør, Maria Clement Hagstrup, som også medvirker i dokumentaren.
Bliv klogere på historien
Livø Anstalten midt i Limfjorden var en filial af De Kellerske Anstalter-Nordeuropas største åndssvageanstalt–ogdenfungerede i 50 år som en isolationsanstalt for mænd, mens den kvindelige pendant fra 1923 var Sprogø.
På Livø var mændene afskåret fra resten af samfundet. Den eneste udvej var for mange flugt, sterilisation eller kastration.
Foredraget giver et indblik i et af de mindre kendte kapitler i Danmarkshistorien, hvor velfærd og racehygiejne gik hånd i hånd.
Du kan undervejs i foredraget møde Micha, Hans Anton, Oluf, Henry Rudolf og Kaj Orla, der tilsammen var anbragt på øen i mere end 87 år.
Folkeuniversitetet i Aalborg er for alle
Alle kan deltage i Folkeuniversitetets arrangementer. Eneste krav er nysgerrighed og interesse.
Folkeuniversitetet har ingen fastansatte lærere, men anvender bl.a. undervisere, der til dagligt er ansat ved universiteter og højere uddannelsesinstitutioner.
I Aalborg og resten af Nordjylland afholder Folkeuniversitetet årligt over 400 kurser og foredrag, så der er noget for enhver smag.
Hvor: Aalborg Universitet, Kroghstræde 3, 9220 Aalborg Øst
Hvornår:Onsdag d. 24/5 kl. 19.00-20.45
Hvordan: Billet til arrangementet kan købes her