Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Over 10.000 bøger: Kom til kæmpe bogudsalg i næste uge

Af Emil Kjær Jørgensen

Der findes legendariske butikker i Aalborg, og så er der Pilegaards Antikvariat i Algade.

Har du endnu ikke besøgt butikken, er det bare om at komme afsted. Butikken er et slaraffenland for alle os, der elsker bøger, og man kan nemt bruge flere timer på at gå op og ned af de smalle gange.

Men i næste uge skal du ikke nøjes med at besøge Pilegaards Antikvariat.

De inviterer nemlig til kæmpe hollandsk udsalg i den tomme nabobutik, Algade 63, hvor Aalborg Spilforsyning tidligere holdt til. Der er over 10.000 bøger at vælge imellem – om du er så til historie, skønlitteratur, faglitteratur, biografier, kogebøger eller børnebøger.

Over 10.000 bøger: Kom til kæmpe bogudsalg i næste uge

Bøgerne bliver billigere og billigere

“Vi har fyldt hele butikken op med gode bøger, der sælges efter det hollandske auktionsprincip, hvor prisen pr. bog bliver billigere og billigere.

Vi starter d. 11. oktober med 25,- kr. pr. bog og slutter af d. 26. oktober med kun 5 kroner pr. bog. Og så lige den store finale, hvor vi har brug for hjælp til at tømme lokalerne. Man kan derfor onsdag d. 27. oktober fylde en stor bærepose med bøger for 25,- kr.

Alle bøgerne står i reoler og ligger på borde og er opdelt efter emner, men man skal selv gå på jagt.

“Personalet hjælper selvfølgelig gerne, men hvis man vil tjekke titler online, så er det i selve antikvariatet det foregår…. Heldigvis giver vi også her i udsalgsperioden, 25 % på alle antikvariske bøger i butikken. Dette gælder dog ikke forudbestillinger,” fortæller de.

Siden 1963 har Pilegaards Antikvariat opfyldt bogønsker for folk i hele verden. Vores specielle forretning er en oplevelse for alle, og kunderne kommer rejsende fra hele verden kun for at besøge os.

Over 10.000 bøger: Kom til kæmpe bogudsalg i næste uge

Folk er kreative i jagten på de bedste bøger

“Engang kom et par med en trillebør til at transportere bøger i. Klassikeren er at folk forsøger at gemme de bedste bøger et sted, og så kommer de tilbage når de er blevet billiger…. For sporten er jo netop, hvor længe man tør vente…. De bedste bøger bliver selvfølgelig solgt allerførst,” fortæller de.

Bogudsalget bliver løbende fyldt op med bøger, for Pilegaards har kæmpe lagre i alt lige fra kælder, loft og garage.

Over 10.000 bøger: Kom til kæmpe bogudsalg i næste uge

“Bogstakkene i butikken vokser, for vi får hele tiden nye bøger ind. Og, helt naturligt, får vi et stort overskud af bøger, vi har i forvejen.

Selvom en bog sælges til f.eks. 200 kroner i butikken, så havner den naturligt på udsalg, hvis vi har mange af den. Så et udsalg er en god måde at få plads til alle de spændende bøger vi hele tiden får ind, når vi køber store bogsamlinger.

Det er flere år siden vi sidst havde et af vores berømte udsalg. Vi har haft udfordringer med at finde et velegnet lokale, udfordringer med vejarbejde og sidst med corona. Men vi er glade for det lykkedes os at leje disse fortræffelige lokaler med en super beliggenhed.”

Hvad: Kæmpe antikvarisk bogudsalg
Hvor: Algade 63 (Lige ved siden af Pilegaards Antikvariat)
Hvornår: 11.-26. oktober.

Mere info lige her.