Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mord, bedrag og beskidte milliarder: Kom til foredrag om verdens største hvidvask-sag

Af Emil Kjær Jørgensen

I 2019 modtog journalisterne Simon Bendtsen, Eva Jung og Michael Lund Cavlingprisen – Danmarks mest prestigefyldte journalistpris – for at afdække, hvad der viste sig at være nyere tids største erhvervsskandale.

Nu kan du snart få den virkelige fortælling om Danske Banks hvidvask-sag, når de tre journalister holder foredrag i Musikkens Hus 14. december kl. 19.00.

En sag, der med  sin blanding af mord, bedrag og beskidte milliarder, overgår de fleste krimier.

Sådan startede sagen

En septemberaften i 2006 bliver en mand fundet skuddræbt på en øde parkeringsplads i den nordlige del af Moskva.

Manden er næstformand i Ruslands centralbank, og han har netop forsøgt at advare myndighederne i Estland om omfattende hvidvask af penge i en estisk bank.

Få måneder senere bliver selvsamme bank købt af Danske Bank, og dermed lægges kimen til det, der senere bliver kendt som verdens største hvidvasksag.

En skandale, der i dag har kostet bankledelsen jobbet, sendt rystelser gennem den europæiske finansverden og plettet Danmarks ry internationalt.

Unikt indblik i verdens største hvidvasksag og nyere tids største erhvervsskandale

I december har du muligheden for at møde de tre prisvindende journalister, der lag for lag afdækkede den omfattende historie.

Du får et helt unikt indblik i arbejdet med sagen, der blandt andet involverer møder med hemmelige kilder over hele Europa på alle tider af døgnet.

Simon Bendtsen er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole, har tidligere været ansat ved nyhedsbureauet Ritzau og Graveguppen på Berlingske. I dag er Simon souschef på Berlingske Businessredaktion.

Eva Jung er uddannet journalist fra Syddansk Universitet, har været ansat i Gravegruppen på Berlingske og udsendt som Berlingskes EU-korrespondent i Bruxelles. I dag sidder Eva ligesom Simon Bendtsen på Berlingske Businessredaktion.

Michael Lund er uddannet journalist fra RUC, har tidligere været ansat på Politiken, Nyhedsavisen og Danmarks Radio og sidder i dag i Berlingskes Gravegruppe. Michael er dobbelt modtager af Cavlingprisen.

De tre vil på aftenen give dig et unikt indblik i deres overvejelser og arbejde med sagen samt en lang række spændende detaljer – fra sagen tog sin begyndelse, til skandalen for alvor foldede sig ud.

Hvad: Beskidte milliarder – Hele historien bag verdens største hvidvask-sag
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: 14. december kl. 19.00

Du finder billetinfo her.